Aminokisline OKA za razvoj otroka

Dr. Igor Ostan

Nosečnice potrebujejo bogatejšo beljakovinsko prehrano. Včasih pa se zarodek, kljub skrbni prehrani, ne razvija dovolj hitro. Beljakovine so namreč težko presnovljive (izkoristek največ 48 %) in telo nosečnice jih včasih ne uspe presnoviti dovolj dobro. Takrat si lahko pomagajo aminokisline OKA, ker ne obremenjujejo presnove (izkoristek 99 %). S 6 do 8 tablet OKA na dan lahko nosečnica zadovolji vse dodatne potrebe zarodka beljakovinah.

 

MAP

Naša sorodnica, ki je pred pol leta rodila zdravega, 3,1 kg težkega fantka, je bila v času nosečnosti zaskrbljena, ker so pri UZ pregledu ugotovili, da je zarodek manjši, kot bi bilo pričakovati. Pa je začela uživati po 5 do 8 tablet OKA na dan in že mesec kasneje je bil zarodek normalne velikosti.

V prvem letu življenja potrebuje otrok na kilogram telesne teže kar 1,2 g neto beljakovin, kar je trikrat več kot odrasel človek.

Druga naša sorodnica, sladkorna bolnica, je predlani rodila punčko. Zaradi visokega krvnega tlaka so zdravniki umetno pospešili porod. Punčka se je rodila v sedmem mesecu nosečnosti s carskim rezom. Nekaj časa je bila v inkubatorju. V naslednjih mesecih dojenčica kljub skrbi staršev ni pridobivala telesne teže v tolikšni meri, kot je priporočljivo. Ko je bila stara kakih 6 mesecev ji je teta priskrbela aminokisline OKA. V hrano malčice sta starša dajala vsak dan po eno v prah zdrobljeno tableto OKA. V nekaj mesecih je deklica nadoknadila razvojni zaostanek.

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme otroci

Dec 09, 2019 259

Hormonski izzivi skozi obdobje odraščanja

Živčni izpadi niso nič nenavadnega, nihanje v razpoloženju se spreminja skoraj vsako uro.…
Dec 04, 2019 437

Kmečka pamet in nujne prepovedi

Leonida Zalokar, ravnateljica Vzgojnega zavoda Planina je iskreno govorila o tem, kako…
Dec 02, 2019 285

Otroci genialci

Za vsakega starša je njegov otrok najbolj pameten. Se strinjate? Ker to, da imamo…
Oct 02, 2019 246

Pasti družbenih omrežij

Aktivnost na družbenih omrežjih se nam lahko krepko maščuje, še posebej če objavljamo…
Sep 16, 2019 197

Hiperaktivnost in pomoč klamatskih alg

Dejstvo je, da so otroci zelo radovedni, živahni in aktivni. Ves čas so v pogonu, a se…