Razlogi zakaj je potrebno piti vodo tudi, ko niste žejni

Ko ima telo premalo vode, se zaradi nezdrave prehrane, pomanjkanja telesne aktivnosti in preveč stresa, kislinsko bazično ravnovesje tako poruši, da telo postane prekislo in se zastrupi. Zaradi pomanjkanja vode telo ne uspe odstraniti kislih soli, težkih kovin in drugih strupov. Posledično se telo hitreje stara. Celična zakisanost iztiska kisik, pomanjkanje kisika v celicah pa ustvarja kislo okolje, ki je poglaviten dejavnik za nastanek raka in degenerativnih bolezni.

Če telo nima dovolj vode zastajajo strupi v telesu. Ko postane telo kronično dehidrirano začne shranjevati vodo v maščobnih celicah. Šele potem, ko telo od dva do štiri tedne redno dobiva dovolj vode, začne z razgradnjo maščobne zaloge. Raziskave so pokazale, da so osebe, ki so spile šest kozarcev vode na dan, brez diete shujšale kar tri kilograme na leto.

Zatorej pijte dovolj vode!

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) priporoča zaužitje 2,5 litra vode na dan, za osebo težko 60 kilogramov.

Pa ste prepričani, da je voda iz pipe res tako čista in zdrava kot si mislite?

Voda je namreč univerzalno topilo, ki na svoji naravni poti kroženja bolj ali manj raztaplja večino snovi s katerimi pride v stik. Tako se pri prehodu skozi zemeljske plasti onesnaži z nevarnimi, pogosto rakotvornimi snovmi, pesticidi, težkimi kovinami, bakterijami in drugimi mikroorganizmi.

Število in količina nevarnih kemikalij, ki pristanejo v vodi se iz leta v leto povečuje. V zadnjih desetletjih smo spustili v okolje več kot 100.000 različnih sintetičnih snovi, ki v končni fazi vedno pristanejo v vodi. Med temi nevarnimi snovmi si posebno pozornost zaslužijo hormonski motilci, ki povzročajo težave že v izjemno majhnih količinah.
Da gre za resnično veliko težavo, je priznala tudi WHO, ki je hormonske motilce označila kot »globalno grožnjo« za naš planet.

Za dezinfekcijo vode upravljavec sistema za oskrbo s pitno vodo, pitni vodi doda še klor, ki tvori z organskimi snovmi, ki so vedno prisotne v zbiralnikih vode, rakotvorne spojine, draži sluznico in uničuje zdravo črevesno floro. Pogosto prihaja na vodovodnem omrežju, ki je marsikje zastarelo in dotrajano še do nenadzorovanih okužb in onesnaženj vode.

Tako ni samoumevno, da iz pipe vedno priteče čista pitna voda. Čista pitna voda je nedvomno edina tekočina, ki nemoteno dostopa do vseh celic in je kot taka osnova za dobro zdravje in vitalnost. Čisto vodo zagotavljajo vodni filtri z aktivnim ogljem, ki iz vode odstrani več sto različnih onesnaževalcev.

Za filtriranje vode so na voljo vodni filtri, ki se namestijo v kuhinji pod koritom ali na glavni vod vode. Odstranjevanje klora, pesticidov, rakotvornih snovi, slabega vonja in okusa se vrši na osnovi absorpcije - fizikalne in kemijske vezave na izjemno veliki površini aktivnega oglja. 1 g aktivnega oglja ima površino večjo od 3.000 m2.

Vodni filter, ki vsebuje poleg aktivnega oglja še patentiran filtrirni medij KDF® 55, odstrani iz vode tudi težke kovine. KDF® 55 poleg odlične čistilne sposobnosti zavira rast mikroorganizmov in podaljša življenjsko dobo aktivnemu oglju. Vodni filtri z 0,15 mcr kapilarno membrano iz vode odstranijo 99,9999 % bakterij, filtri z 0,02 mcr kapilarno membrano pa dodatno še 99,99 % virusov.

Več informacij na 041 555 270, www.vodni-filter.si in This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

 

 

promocijsko sporočilo

 

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

12.12.2019

Resnična junaka, ki se nista predala in sta spisala odmevni življenjski zgodbi

Čeprav sta obsojena na življenje v invalidskem vozičku, sta dokazala, da ne priznavata…
Default Image
09.12.2019

Zavarujte se pred zimo

Jesen in zima sta odličen čas, da okrepimo obrambne sposobnosti svojega organizma. Z…
09.12.2019

Prazniki brez slabe vesti

V veselem decembru se številnim pregreham skoraj ni mogoče izogniti. Zabave do jutranjih…
09.12.2019

Zdrave in trdne kosti

Ste vedeli, da ima odrasel človek okoli 208 kosti? Naš skelet ima pomembno vlogo, saj…
09.12.2019

MOTNJE DIHANJA V SPANJU

Samo smrčanje ni nič nenavadnega. Od 30-40 % odraslih ljudi smrči. Običajno to še ni…