Narava – ponudnica zdravja

Čedalje bolj se zavedamo, da moramo izmed množice izdelkov na tržišču izbrati tiste, ki so zares kakovostni in ne škodujejo našemu zdravju. Vračamo se nazaj k naravi, vsemu, kar dobimo iz nje in blagodejno vpliva na naše telo in počutje. Tega se dobro zaveda tudi Manja Weingerl iz Zgornje Kungote, ki se že precej časa posveča zeliščarstvu in ustvarja t. im. zeliščne čudeže.

 

 

 

 

Manja je opravila nacionalni poklicni tečaj za zeliščarja, kjer je pridobila vsa potrebna znanja iz pridelovanja, razmnoževanja , gnojenja, priprave, obdelave in dodelave zelišč, kar pripomore k strokovni izdelavi njenih izdelkov. Njen poklic je tudi njen hobi, saj uživa v svojem delu, obožuje naravo in rada razveseljuje kupce s svojimi zeliščnimi kreacijami. Čeprav teče že tretje leto, odkar je začela ustvarjati pod lastno blagovno znamko Herbessa, s3se še vedno rada uči, izobražuje z namenom, da bi lahko svojim strankam ponudila največ, kar lahko. Pravi, da Herbessin cilj ni serijska proizvodnja, ampak zgolj želja pripravljati prvovrstne zeliščne izdelke za ljudi, ki poleg odličnega okusa, kvalitete surovin, želijo tudi estetsko dovršenost.

Svoje delo opravlja s srcem, z veliko mero spoštovanja do narave, njeni izdelki so ročno narejeni, niso testirani na živalih, vsa zelišča so vzgojena brez gnojil in so neškropljena, ročno pobrana in sušena na naraven način, v njih ni umetnih barvil, parabenov in konzervansov ... Zelišča so bila njena alternativa v času težke bolezni, zdaj želi z njimi pomagati drugim. Vsak dan se posveča proizvodnji, prodaji, svojo energijo usmerja v gojenje več kot 140 zelišč, ki rastejo na njeni zemlji daleč stran od prašnih in s smogom onesnaženih cest. Iz njih pripravi naravna mazila,čaje, tinkture, sirupe, deodorante, mila, balzame iz ustnice ... Vsak list mete in vsaka rastlina, od ameriškega slamnika, baldrijana, smrekovih vršičkov, ognjiča, šipka in še in še bi lahko naštevali, je lokalno pridelana, kar daje končnim izdelkom še dodano vrednost.

 

s2Manja ustvarja zdravje iz narave. V svoje poslanstvo verjame, saj je že sama hodila po poti bolezni,ki jo je premagala tudi s pomočjo zelišč. Zdaj želi z njimi pomagati še drugim, poleg tega pa jih razveseljevati s svojimi unikatnimi izdelki, ki jih nemalokrat pripravi glede na priložnost (obhajila, rojstni dnevi, obletnice ...). Darila, ki so praktična in hkrati še odlična naložba v naše zdravje, so najboljša in največ vredna.

 

promocijsko sporočilo

OSTALI ČLANKI IZ TEME ZDRAVO ŽIVLJENJE

23.12.2019

Narava – ponudnica zdravja

Čedalje bolj se zavedamo, da moramo izmed množice izdelkov na tržišču izbrati tiste, ki…
12.12.2019

Resnična junaka, ki se nista predala in sta spisala odmevni življenjski zgodbi

Čeprav sta obsojena na življenje v invalidskem vozičku, sta dokazala, da ne priznavata…
Default Image
09.12.2019

Zavarujte se pred zimo

Jesen in zima sta odličen čas, da okrepimo obrambne sposobnosti svojega organizma. Z…
09.12.2019

Prazniki brez slabe vesti

V veselem decembru se številnim pregreham skoraj ni mogoče izogniti. Zabave do jutranjih…
09.12.2019

Zdrave in trdne kosti

Ste vedeli, da ima odrasel človek okoli 208 kosti? Naš skelet ima pomembno vlogo, saj…