SESTAVINE ZA 6 MAFINOV

3 jajca

3 jušne žlice domače kisle smetane

6 jušnih žlic kokosove moke (fino mlete)

1 jušna žlica stopljenega masla (ali kokosovega olja)

1 čajna žlička indijskega tropotca v prahu

2 čajni žlički pecilnega praška brez glutena

ščep soli

1 čajna žlička cimeta

 

Priprava:

Pečico segrejemo na 190 stopinj Celzija. Penasto zmešamo jajca, potem pa vmešamo še ostale sestavine. V primeru da je masa pregosta, dodamo še kislo smetano ali maslo. Pekač za peko mafinov (veliki) namažemo z maslom in vsako vdolbino napolnimo skoraj do vrha. Pečemo 20 minut oziroma dokler ne porumenijo.

 

MAFINI S KOKOSOM IN ČOKOLADO

SESTAVINE ZA 6 MAFINOV

3 jajca

3 jušne žlice domače kisle smetane

4 jušnih žlic kokosove moke (fino mlete)

1 jušna žlica kokosovih kosmičev (ali navadne kokosove moke)

1 jušna žlica stopljenega masla (ali kokosovo olje)

2 jušni žlici kokosovega sladkorja

1 čajna žlička indijskega tropotca v prahu

2 čajni žlički pecilnega praška brez glutena

100 g temne čokolade, narezane na koščke (70 % kakava)

 

Priprava je enaka zgornjemu receptu.

Skupaj 12 mafinov za različne okuse in razne diete.

Dober tek!

 

Polona Božič