b2ap3_thumbnail_prenos.jpg

V RAZMISLEK...

V predhodnih treh blogih sem predstavila čemaž, trobentice in regrat. Mogoče vas sami naslovi niso ravni pritegnili, saj dejansko te rastlinice vsi poznamo. AMPAK, A JIH RES? Ali se res zavedamo kako malo je potrebno da smo sami svoj "zdravnik"? Zdravnik v smislu tistih oz takšnih, kot so jih imeli Kitajci - skrbeli so za vzdrževanje zdravja svojih pacientov, torej vso energijo so dajali v preventivo, ko pa je človek zbolel, so tega zdravnika odpustili, češ da ni znal dovolj dobro skrbeti za njih.

Žalostno je v sodobnem svetu to, da se zdravijo posledice bolezni ne pa vzroki...

Kaj torej lahko naredimo sami??? Ne moremo vplivati na zrak, ki ga dihamo, lahko pa s preprosto logiko izbiramo bolj zdrava živila. Zelenjava in sadje na trgovinskih policah je v večini prepotovala ogromno kilometrov shranjena v zabojih in poškropljena z raznimi kemikalijami, ki ali preprečujejo nastanek plesni, gnilobe ali pa povzročajo "umetno zorenje". Torej zelenjava in sadje sploh ne dozorita na soncu, kemične spremembe ki so potrebne za zorenje so sprožene pod vplivom strupov, ne pa sončne svetlobe in temperature ozračja. Tako ta živila ne vsebujejo vitaminov v takšnih količinah, kot tista, ki zrastejo v zemlji in na soncu, vsebujejo veliko strupov, hormonov, skratka stvari, ki negativno vplivajo na naše telo. Poleg tega so celo leto dostopna. Tukaj pa pridem jaz na vrsto... Sezonska živila so tista, ki so primerna za uživanje v tem smislu, da pomagajo našemu telesu da sam vklopi določene mehanizme = samozdravljenje.Vsi ste že slišali da se s pomočjo bioenergije telo zdravi samo in da se vsak lahko nauči teh tehnik samozdravljenja. Prvo stopnjo zdravljena z bioenergijo po metodi Zdenka Domančiča sem tudi sama opravila (upam da bom lahko še naslednje stopnje) kar pomeni, da sem se na lastne oči prepričala, da stvar deluje. In deluje v takem smislu, da sediš z odprtimi usti, pozabiš dihat vmes in če nisi pripravljen, te celo postane strah... strah pred nepoznano, v temnem srednjem veku, zamolčano in izbrisano znanje, znanje, ki je ključ do zdravja. Zakaj sem omenila bioenergijo, ker je ravno tako kot sezonska živila, če lahko tako rečem, darilo narave.

Vprašanje je samo ali smo ga pripravljeni in sposobni uporabiti sebi v prid...

 

 

Jasmina