IR paneli - sonce v vašem domu

Infrardeči paneli veljajo za najbolj naraven in zdrav način ogrevanja. Občutek je neverjetno prijeten, saj se boste počutili kot da ste v vaš dom pripeljali sonce.

Zdravju prijazno ogrevanje
Infrardeči (IR) paneli oddajajo infrardeče žarke podobne valovne dolžine kot sončni žarki, zato človeško telo absorbira veliko večino teh žarkov. Vendar v primerjavi s soncem infrardeči paneli ne proizvajajo škodljivega UV-žarčenja, zato so takšni sistemi ogrevanja celo koristni za zdravje in blagodejno vplivajo na počutje.

Ogrevanje z IR-paneli zagotavlja številne blagodejne vplive na naše zdravje in počutje. Poglejmo si, zakaj:

• Z IR-paneli primarno ogrevamo stene, strop in ostale predmete v prostoru, ne pa direktno zraka kot s tradicionalnimi sistemi ogrevanja. Primerjava kaže, da je zrak pri IR-ogrevanju nekoliko hladnejši, kar pomeni večjo relativno vlažnost zraka oziroma manjšo izsušenost zraka v prostoru. To je neprecenljiva prednost v hladnejših mesecih, ko je naš imunski sistemi oslabljen. Ob IR-ogrevanju se počutimo bolje, odpornost proti gripi in drugim okužbam, ki nas pogosto pestijo pozimi, pa je znatno večja.

IR-paneli sušijo stene, zato je možnost za nastanek plesni bistveno manjša, s tem pa je manjša tudi možnost za razvoj raznih bolezni in okužb.

Visoko bivalno udobje
IR-ogrevanje pozitivno prispeva k boljšemu počutju v vašem domu. Ogrevanje z IR- grelni paneli, v primerjavi s konvencionalnimi sistemi ogrevanja, ne povzroča kroženja zraka in s tem dviganja prahu, zato so bivalni in spalni prostori bolj prijetni za bivanje, kar bodo še posebej cenili ljudje z astmo in raznimi alergijami na prah. S tem načinom ogrevanja so segrete stene, stropi in ostali predmeti v prostoru, zato je temperatura v prostoru bolj konstantna – bivalno udobje se tako poveča.

Z infrardečim ogrevanjem se tudi izognete suhemu zraku, ki je pogost pojav pri konvencionalnih načinih ogrevanja. Tako lahko pozabite na težave z razdraženimi očmi, nosno sluznico in podobnimi simptomi, ki jih povzroča suh zrak. Ker ni potrebe po vlažilcih zraka, je občutno zmanjšana tudi možnost nastajanja plesni. Rezultat je visoko bivalno udobje in miren spanec.

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme BIVANJE

Mar 29, 2020 179

Je vaša postelja na pravem mestu?

Obdani smo z različnimi viri - vrstami sevanj. Sevanja so lahko elektromagnetna ali…
Mar 05, 2020 391

Kako bo COVID-19 vplival na naše prihranke in naložbe?

V drugi polovici februarja so delniški trgi doživeli hud udarec. V roku enega tedna so…
Mar 02, 2020 98

Odpiramo vrata svežine

Med tipične znanilce pomladi, kot so zvončki in trobentice, sodi tudi že tradicionalni…
Feb 12, 2020 42

Slovenski naravni materiali

Slovenska postelja (www.postelja.com) je podjetje z dolgo tradicijo, saj poslujemo že od…
Nov 07, 2019 512

Zdravo spanje in zaščita pred EMF sevanjem

Nobelova nagrada za medicino leta 2017 govori o vzorcih spanja in dejstvu, da se telo po…