Eko darila

Se sprašujete, kaj bi letos podarili vašim najbližjim? Iščete ideje, s katerimi bi jih razveselili ob novem letu? Vsekakor ne boste zgrešili, če boste izbrali steklenico dobrega vina in kakšno izmed odličnih sladic, med katerimi je na prvem mestu skorajda vedno ena in edina – čokolada. Letos pa morda klasiki dodajte še darilo, s katerim boste prispevali k ohranjanju narave.

Tia Kemperle

Možnosti je precej, ponujamo vam le nekaj izmed njih.
Bambusove slamice. Zamenjajte plastične slamice s takšnimi, ki so narejene iz bambusa. Obstajajo tudi silikonske slamice za večkratno uporabo.
Eko dišeče svečke. Dišeče sveče iz voska, recikliranega iz odpadnega olja bodo lep okras vašega prostora. Vsebujejo izjemno kakovostne in povsem netoksične laboratorijsko izdelane dišave, s katerimi nadomeščamo neekološko pridelana eterična olja.
Steklenica za vodo. Vsako leto odvržemo ogromno število plastenk, ki močno onesnažijo naše okolje. Zakaj ne bi podarili praktično steklenice za večkratno uporabo ter s tem poskrbeli za manj plastičnih odpadkov?
Reciklirane igrače. Iz trgovskih polic izberite igrače za najmlajše, ki so izdelane iz recikliranega materiala in iz plastičnih mas, ki ne vsebujejo nobenih nevarnih kemikalij.
Košarica ekološko pridelanega sadja in zelenjave. Naberite nekaj dobrot in jih podarite z nasmehom. Verjemite, da ekološka marmelada, moka, olje, sirup, sok, čaj, liker ... razveselijo vsakega obdarovanca, ki ceni svoje zdravje.

Ostali članki iz teme EKOLOGIJA

Dec 09, 2019 94

Eko darila

Se sprašujete, kaj bi letos podarili vašim najbližjim? Iščete ideje, s katerimi bi jih…
Sep 13, 2019 160

Eko in zdravo tudi po 18. Ekoprazniku

V soboto, 7. 9. 2019 je na Ljubljanski tržnici na Pogačarjevem trgu že osemnajstič…
Jun 16, 2019 215

Naučimo že naše najmlajše

Se zavedamo, da smo mi tisti, ki odločamo, kakšen svet bomo zapustili našim otrokom?…
Mar 17, 2019 345

Reciklirajte ali ponovno uporabite

Večina steklenic je izdelanih iz trajnih materialov, kot so pesek, natrijev karbonat in…
Mar 17, 2019 286

Zaključek operacije Novo rojstvo

Januarja lani je v Zasavju zaživel nov ekološki projekt Novo rojstvo, ki je simbol nečesa…