Spije vaš otrok dovolj vode?

 

Otroci se ne zavedajo pomena hidracije, zato morate starši poskrbeti, da malčki ne bodo žejni. Če nič drugega, lahko malčki pogosteje tožijo zaradi lakote, ker le-to zamenjajo za žejo, pogosto pa so zaradi dehidracije utrujeni in se težje skoncentrirajo.

Marsikateri starš ob vseh skrbeh in obveznostih včasih povsem nenamerno pozabi na preproste, a pomembne temelje za zdrav razvoj svojih otrok: zadostna hidracija. Malčki sami težko spremljajo vnos tekočine, zato jim redno ponujajte pijačo, ter jih tako že od otroštva navajajte na zadostno hidracijo.

 

Za vas smo zato zbrali 6 ključnih nasvetov, ki bodo pomagali, da bodo vaši otroci vedno dovolj hidrirani. Ne bodo vam vzeli veliko časa, bodo pa izredno koristni za male nadebudneže.

1. Naučite svoje otroke, da pijejo zavestno in redno skozi ves dan. K temu veliko pripomorete tudi z zgledom, saj otroci radi ponavljajo za svojimi starši in zagotovo bo koristno, če bodo od vas prevzeli zdrave navade, ki bodo zanje koristne celo življenje.
2. Otroku ponudite kozarec vode že takoj zjutraj, ko se zbudite. Dajte mu navadno vodo ali pa negazirano mineralno vodo Magnesia, ki jo odlikujejo blagodejne lastnosti.
3. Tekom dneva naj otrok vsako uro spije nekaj požirkov vode. Vsaj ponudite mu to možnost. Ko je otrok večji, ga lahko s preprosto in logično razlago prepričate, da je pitje pomembno, tudi če mu to ni povšeči.
4. Na izlete, v trgovino in na pot vedno vzemite vodo, še posebej v vročih poletnih dneh, ko je pitje še toliko bolj pomembno.
5. Naučite otroke, da pijejo kljub temu, da niso žejni. Žeja je že znak dehidracije.
6. Zelo pomembno je, kakšno pijačo pijejo. Vedno ponudite vodo, ne le zaradi zob in teže. Otroci do desetega leta lahko dnevno spijejo približno kozarec mineralne vode in odlična izbira je Magnesia.

 

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme otroci

Sep 12, 2020 1273

Spije vaš otrok dovolj vode?

Otroci se ne zavedajo pomena hidracije, zato morate starši poskrbeti, da malčki ne bodo…
Aug 31, 2020 164

Varno v novo šolsko leto

Prvi šolski dan in otroci – živahni, razigrani, nasmejani in polni pričakovanj vstopajo v…
Aug 30, 2020 980

Kmečka pamet in nujne prepovedi

Leonida Zalokar, ravnateljica Vzgojnega zavoda Planina je iskreno govorila o tem, kako…
Jun 08, 2020 437

Zakaj ima HiPP svoj lasten ekološki pečat?

ZBIRAJTE HIPP pečate in prejmite za vašega malčka darilo. Diana J.: »Gospod Hipp,…
Apr 29, 2020 981

Kaj mora vsak starš vedeti o teoriji navezanosti?

Ljudje smo socialna bitja. Potreba po bližini, sprejetosti in varnih odnosih nam omogoča…