Ustvarjalno čečkanje za vse generacije

Se kdaj zalotite, da med poukom, predavanjem ali telefonskim pogovorom kos papirja nezavedno zapolnite s črtami, vijugami, geometrijskimi liki, ali pa morda s srčki, rožicami in ptički? Kar nadaljujte! Ponavljajoči se vzorci namreč dokazano sproščajo, pomirjajo, pomagajo pri koncentraciji, obenem pa razkrivajo vaše skrite misli, čustva in trenutno razpoloženje.

Založba Ocean iz Zagorja ob Savi je z izdajo priročnika z naslovom Ustvarjalno čečkanje poskrbela, da je ta izjemno zanimiva tematika končno dostopna tudi v slovenščini. V knjigi je predstavljena dejavnost ustvarjalnega čečkanja, ki je v Veliki Britaniji in ZDA v zadnjih letih zelo popularna, tako med mladimi kot malo starejšimi.

Ustvarjalno čečkanje je odlična možnost za zabavno preživljanje prostega časa in prijetna sprostitvena tehnika za vso družino. Spodbuja razvijanje ustvarjalnosti in pozitivno samopodobo, saj je s čečkanjem mogoče ustvariti prave umetniške izdelke. Idej iz knjige so veseli tudi vzgojitelji, učitelji in skrbni starši, ki želijo otroke zaposliti tudi s kakšno kreativno dejavnostjo.

Največja prednost protistresnega in pomirjujočega čečkanja je v tem, da zanj ne potrebujete posebnih pripomočkov, zato vi in vaši otroci lahko ustvarjate kjerkoli ‒ v dnevni sobi ali na vrtu, v igralnici ali učilnici, ob potoku ali na gozdni jasi, med čakanjem na avtobus ali vlak, na kavi ali kosilu v restavraciji. S tem starši tudi pridobite kakšno dodatno minutko zase, medtem ko se vaš otrok zabava s čečkanjem.

Ustvarjalno čečkanje lahko postane prijetna sproščujoča dejavnost tudi v tretjem življenjskem obdobju, saj je hkrati imeniten trening za možgane, obenem pa lahko popestri marsikatero urico medgeneracijskega druženja, tako v babičini dnevni sobi kot tudi v vrtcih, šolah, centrih dnevnih aktivnosti, na medgeneracijskih taborih in srečanjih.

Če ste si ob predstavitvi tega živobarvnega priročnika zaželeli, da bi se tudi sami kar takoj preizkusili v čečkanju, lahko knjigo naročite TUKAJ ali se ponjo odpravite v najbližjo knjigarno.

promocijsko sporočilo

 

Ostali članki iz teme psihologija

Mar 26, 2020 156

Čas za pridobivanje novih veščin in iskanja naložbenih priložnosti

Robert Rolih z nasveti kako reagirati v trenutkih poslovne ali osebne negotovosti…
Mar 16, 2020 2640

V hudih situacijah odpadejo vse maske

Krizne situacije in afere so čedalje bolj pogoste, zlasti v okoljih visokih pričakovanj,…
Mar 05, 2020 197

Bliža se dan žena: kakšno pozornost podariti?

Dan žena, ki se mu je včasih reklo »dan delovnih žena«, je mednarodni praznik žensk, ki…
Mar 01, 2020 232

Razkrivamo vzroke za izgorelost vse več ljudi!

Izgorelost je v zadnjem času pogosto slišana beseda, v kateri pa se najde nemalo ljudi.…
Feb 12, 2020 141

Uspešna metoda reševanja konfliktov

Konflikti so neizbežen del življenja, a pomembno je, kako se ga lotimo reševati. Včasih…