Ustvarjalno čečkanje za vse generacije

Se kdaj zalotite, da med poukom, predavanjem ali telefonskim pogovorom kos papirja nezavedno zapolnite s črtami, vijugami, geometrijskimi liki, ali pa morda s srčki, rožicami in ptički? Kar nadaljujte! Ponavljajoči se vzorci namreč dokazano sproščajo, pomirjajo, pomagajo pri koncentraciji, obenem pa razkrivajo vaše skrite misli, čustva in trenutno razpoloženje.

Založba Ocean iz Zagorja ob Savi je z izdajo priročnika z naslovom Ustvarjalno čečkanje poskrbela, da je ta izjemno zanimiva tematika končno dostopna tudi v slovenščini. V knjigi je predstavljena dejavnost ustvarjalnega čečkanja, ki je v Veliki Britaniji in ZDA v zadnjih letih zelo popularna, tako med mladimi kot malo starejšimi.

Ustvarjalno čečkanje je odlična možnost za zabavno preživljanje prostega časa in prijetna sprostitvena tehnika za vso družino. Spodbuja razvijanje ustvarjalnosti in pozitivno samopodobo, saj je s čečkanjem mogoče ustvariti prave umetniške izdelke. Idej iz knjige so veseli tudi vzgojitelji, učitelji in skrbni starši, ki želijo otroke zaposliti tudi s kakšno kreativno dejavnostjo.

Največja prednost protistresnega in pomirjujočega čečkanja je v tem, da zanj ne potrebujete posebnih pripomočkov, zato vi in vaši otroci lahko ustvarjate kjerkoli ‒ v dnevni sobi ali na vrtu, v igralnici ali učilnici, ob potoku ali na gozdni jasi, med čakanjem na avtobus ali vlak, na kavi ali kosilu v restavraciji. S tem starši tudi pridobite kakšno dodatno minutko zase, medtem ko se vaš otrok zabava s čečkanjem.

Ustvarjalno čečkanje lahko postane prijetna sproščujoča dejavnost tudi v tretjem življenjskem obdobju, saj je hkrati imeniten trening za možgane, obenem pa lahko popestri marsikatero urico medgeneracijskega druženja, tako v babičini dnevni sobi kot tudi v vrtcih, šolah, centrih dnevnih aktivnosti, na medgeneracijskih taborih in srečanjih.

Če ste si ob predstavitvi tega živobarvnega priročnika zaželeli, da bi se tudi sami kar takoj preizkusili v čečkanju, lahko knjigo naročite TUKAJ ali se ponjo odpravite v najbližjo knjigarno.

promocijsko sporočilo

 

Ostali članki iz teme psihologija

Oct 18, 2021 349

Vsi se rodimo s posluhom

Slovenci veljamo za izredno pevski narod. V Sloveniji je namreč zgolj registriranih…
Sep 09, 2021 399

Brez stresa z dopusta nazaj v realnost

Poletje nam počasi maha v slovo. Morda nas za kak dan še oplazi z repom, potem pa bo…
Sep 09, 2021 1422

Strah pred šolo je resničen!

Veliko je govora o tem, kaj vse moramo postoriti pred začetkom šole, katere zvezke in…
May 15, 2021 506

Kaj navdihuje znane Slovenke in Slovence?

V mesecu maju in juniju poteka vseslovenska akcija Pero navdiha, v kateri se prek…
Apr 15, 2021 488

Voda je vir življenja

Voda. Tako očarljiva in nežna, a obenem mogočna in rušilna. Brez nje ne moremo živeti.…