Od zlomljenega vratu do svetovno znanega pisatelja in učitelja

 

V modernem svetu se zmeraj več govori o tem, da sta zdravje in dobro počutje, povezana tudi s čutenjem posameznika. Številni se s tem strinjajo, mi pa smo za vas našli kombinacijo obojega. Tako smo ob eni izjemni priložnosti uspeli dobiti pogovor s človekom, ki je bil resno poškodovan – zlomil si je vrat. Nato je zaradi tega izgubil službo, pristal na cesti, kjer je eno leto živel brez zdravljenja, ob vsem tem pa je razmišljal celo o samomoru. A uspelo mu je ozdraviti, se dvigniti iz brezna in ustvariti fantastično življenje. Govorimo o Nealu Donaldu Walschu, enem izmed največjih pisateljev in učiteljev na svetu, človeku, ki je posnel filme, bil pri Oprah in spremenil življenje na milijone ljudem.

Neale, zlomljena hrbtenica ni nekaj kar (na srečo) doživi veliko ljudi. Vendar vi ste jo imeli. Zanima nas kaj ste občutili v tistem trenutku, kakšne so bile vaše misli? Kako je, ko si nemočen? Imeli ste težave tudi s pljuči in srcem, pristali ste na cesti, nihče vam ni pomagal... Ste verjeli, da se lahko obrne na bolje?
Ja, ta avtomobilska nesreča mi je res spremenila življenje. Z njo se je vse spremenilo. Ko sem bil na dnu, nisem vedel kaj bo z mano. Bolečine so bile tako velike, obup tako globok, da večino časa enostavno nisem vedel kaj čutim. Veliko mojih uličnih "kolegov" se je takrat vdalo alkoholu, jaz pa sem vseeno globoko v sebi čutil, da mora obstajati nekaj več. A večino energije sem namenil temu, da sem sploh zbral dovolj denarja za hrano. A včasih sem moral jesti tudi iz smetnjaka.

Ampak, ni veliko ljudi, ki bi se lahko izvili iz takšnih težav in večina jih ob tem sploh nima teh finančnih težav, kot se jih imeli vi. Kako je vam to uspelo? Kako pride človek do takšnega preboja?
Pot je bila težka. A, če se človek želi spremeniti, potem mu Vesolje vedno ponudi možnost za to. Vse situacije v katerih pristanemo, se zgodijo, ker jih sprožimo mi. Vse poškodbe, bolezni, pomanjkanja, čustveni padci... A prav tako se lahko človek spremeni na bolje. Zraste. Ozdravi. Se pomiri. Če je le pripravljen dvigniti lastno zavest. Opustiti stare načine razmišljanja. Oprostiti in sprejeti nove poti v delovanju in čutenju.

Neale, 19.-20. januarja prihajate v Slovenijo z velikim seminarjem. Kako lahko z njim pomagate našim bralcem?
Tako je, z udeleženci bom delil izjemen samorealizacijski prces, ki je mene pripeljal od poškodovanega in zapuščenega človeka, do nekoga, ki živi svoje resnično poslanstvo. Predvsem pa bi rad povedal, da je vsak človek tako malo oddaljen od tistega, kar si želi, da je včasih to celo smešno. Mnogokrat moramo ljudje spremeniti samo neko navado, nek način upravljanja lastne energije in zgodi se tisto, kar si želimo. Ni je bolezni, odnosa, situacije, ki je ne ne bi mogli ljudje sami spremeniti. In večino lahko spremenimo že s tem, da se naučimo... čutiti prav. In te stvari bom razkrival na tem seminarju.

Vstopnico za seminar si lahko zagotovite na: www.potovanjeduse.si, mojekarte.si, Eventim, Petrol

Ostali članki iz teme psihologija

Oct 18, 2021 214

Vsi se rodimo s posluhom

Slovenci veljamo za izredno pevski narod. V Sloveniji je namreč zgolj registriranih…
Sep 09, 2021 299

Brez stresa z dopusta nazaj v realnost

Poletje nam počasi maha v slovo. Morda nas za kak dan še oplazi z repom, potem pa bo…
Sep 09, 2021 1255

Strah pred šolo je resničen!

Veliko je govora o tem, kaj vse moramo postoriti pred začetkom šole, katere zvezke in…
May 15, 2021 437

Kaj navdihuje znane Slovenke in Slovence?

V mesecu maju in juniju poteka vseslovenska akcija Pero navdiha, v kateri se prek…
Apr 15, 2021 401

Voda je vir življenja

Voda. Tako očarljiva in nežna, a obenem mogočna in rušilna. Brez nje ne moremo živeti.…