Celostna razrešitev konfliktov in izboljšanje odnosa

Mediacija je zelo uporabna metoda na vseh področjih, kjer poteka medsebojna komunikacija in lahko nastanejo konflikti. Transformativna mediacija pa je še posebej primerna za tiste kontekste, kjer osebe ostajajo tako ali drugače povezane, npr. družina, partnerji, sodelavci. Bistvo reševanja spora po transformativni metodi namreč ni v iskanju poravnave ali kompromisa, ampak v celostni razrešitvi konflikta in izboljšanju komunikacije.

Mediacijske spretnosti koristne tudi pri razreševanju spornih vprašanj v vsakdanjem življenju in v poslovnem okolju, zato naj bi jih razvijal vsak, ki se zaveda, da je konflikte koristno razreševati. Uporaba medicijskih veščin prispeva k pozitivni komunikaciji in ustvarjalnemu reševanju problemov, k premagovanju stisk in k osebnostni rasti, ter k uresničevanju in razvijanju osebnih in skupnih potencialov.

Usposobljene notranje mediatorje pa bi moralo imeti tudi vsako podjetje in organizacija, ki želi prispevati k konstruktivnemu razreševanju in preprečevanju konfliktov ter dvigovanju ravni kakovosti komunikacije.

Zavod Rakmo mediacija

 

Zavod Rakmo družina konflikt

Za razvijanje mediacijskih spretnosti in spretnosti obvladovanja konfliktov se je koristno vključiti v programe s področja mediacije in obvladovanja konfliktov. Zavod Rakmo, ki je vodilna organizacija na področju transformativne mediacije v Sloveniji, že 15 let izvajajo seminarje in usposabljanja s področja komunikacije in obvladovanja konfliktov med drugim tudi 140 urno, Usposabljanje za transformativne mediatorje.

Več na: www.rakmo.si

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme psihologija

Jan 06, 2020 323

Znani so nagrajenci praznične nagradne igre

Nagradna igra, ki nam je popestrila zimski praznični čas, se je iztekla. Sreča se je…
Dec 24, 2019 326

Kako uspešno preživeti praznike brez stresa

Prazniki naj bi bili čas za družino, za prijatelje in dobrodelnost. Čas veselja,…
Dec 02, 2019 476

Verjemite vase in v svojo vizijo

Ana Kersnik Žvab, poznana tudi pod imenom Devayani, ki se je že večkrat dokazala v svetu…
Dec 02, 2019 556

EUSTRES - pozitivni stres

Vsak dan se prav vsi, ne glede na starost, spol, narodno pripadnost, srečujemo s stresom.…
Nov 12, 2019 505

Blagoslovi prostega časa: 7 nasvetov, kaj narediti, da bomo srečnejši in bolj uspešni

Najpomembnejša valuta v življenju ni denar, pač pa čas. Gradnja časovnega bogastva ali…