Danes lahko vsak fotografira kot profesionalni fotograf. Zakaj je to res?

Fotografija je kombinacija opreme in fotografskih veščin. Še pred leti je bila teža dobre fotografije na opremi. Če si imel boljši in seveda dražji fotoaparat, si naredil boljšo fotografijo. Danes pa so nemalokrat telefoni z odličnimi kamerami izpodrinili ali pa vsaj delno zamenjali fotoaparate. Telefoni so prave male fotokamere. Trenutno vodilni v svetu mobilne fotografije je gotovo Huawei P20 Pro. Odlična kombinacija tehnične opreme s podpisom Leica in umetne inteligence, ki 'nadomesti' morda manj spretno fotografsko roko.

S funkcijami na osnovi umetne inteligence, ki se uporablja v najnovejših pametnih telefonih Huawei P20 in P20 Pro, se lahko uporabniki osredotočijo le na svojo domišljijo. Nova trojna kamera nudi večji senzor, svetlejše objektive Summilux, stabilizacijo slike s pomočjo umetne inteligence in 3- kratno optično in kar 5-kratno hibridno povečavo. Huawei P20 Pro odpira novo poglavje v mobilni fotografiji, rezultat pa so res neverjetne fotografije.

Kaj dela umetna inteligenca?

Umetna inteligenca, v napravah P20 in P20 Pro samodejno prepozna 19 različnih prizorov. Sem spadajo živali (psi, mačke), sončni zahodi, ognjemeti, hrana, pa tudi besedila in dokumenti. In s tem, ko prepozna objekt samodejno prilagodi nastavitve aparata s ciljem po najboljši fotografiji.

Odlični senzorji

Senzor Huawei P20 Pro se ponaša z ločljivostjo 40 milijonov slikovnih pik. Večja površina senzorja in posameznih pik pomeni, da lahko prejme več svetlobe, kar pa je najpomembnejši element vsake fotografije. V praksi to pomeni, da bo zaradi večjih slikovnih pik kakovost slike boljša tudi pri slabi svetlobi. Večji senzor omogoča uporabo višjih ISO nastavitev (občutljivost tipala), ki nato tvorijo ostre slike. Kombinacija podatkov vgrajenih senzorjev omogoča osupljive vrednosti ISO 102,400, kar je bilo do sedaj možno le z boljšimi digitalnimi fotoaparati. Huawei P20 Pro trenutno ponuja najvišjo ISO občutljivost na trgu pametnih telefonov.

huawei p20 pro 007

Izjemno svetle leče

Objektivi so odgovorni tako za ostrino slike kot tudi za količino svetlobe, ki jo spustijo na senzor. Huawei je nadaljeval sodelovanje z Leico - vrhunskim proizvajalcem leč in P20 Pro opremil s tremi še zmogljivejšimi objektivi, vključno z dvema objektivoma Summilux, ki omogočajo različne vrste fotografij vrhunske kvalitete kot so bližnji prizori, portreti, zamegljeno ozadje – bokeh učinek. Več svetlobe zagotavlja hitrejše fotografiranje, kar odpravi tudi zamegljenost na fotografijah. Ta tehnološka dovršenost je največji adut nove serije P20.

Najboljša povečava do sedaj

Če imajo samostojni fotoaparati še vedno prednost pred pametnimi telefoni, je ta najbolj vidna v zmožnosti optične povečave. Proizvajalci pametnih telefonov so že dolgo poskušali najti način, kako jo posnemati. Do sedaj objektivi pametnega telefona niso mogli preseči 2x povečave, Huawei pa je postregel s kar 5-kratno hibridno povečavo, ki še vedno natančno izriše vse podrobnosti in hkrati ohranja jasnost majhnih elementov, kot so tekst ali zapleteni vzorci na stavbah.

Odlična stabilizacija videa

Stabilizacija je zelo pomembna za dobre video posnetke. Tudi najvišja ločljivost slike ni dovolj, če se posnetki tresejo, zato je Huawei svojo napravo P20 Pro opremil z izjemno stabilizacijo, podprto z umetno inteligenco, ki vam omogoča snemanje videoposnetkov brez stojala in vrhunske rezultate v vseh pogojih. Stabilizacija v kar 6 smereh je odlična popotnica tudi nočne fotografije, ker je zaslonka odprta dlje in Huawei P20 pro prav blesti v nočni fotografiji.

O Huawei

Huaweijevi izdelki in storitve so na voljo v več kot 170 državah in jih uporablja tretjina svetovnega prebivalstva, kar jih je uvrstilo na tretje mesto na svetu v pošiljanju mobilnih telefonov. Šestnajst središč za raziskave in razvoj je ustanovljeno v Združenih državah Amerike, Nemčiji, Švedski, Rusiji, Indiji in na Kitajskem. Huawei Bussines Group središče za potrošnike je ena izmed treh poslovnih enot Huaweija in pokriva pametne telefone, računalnike, tablične računalnike, storitve v oblaku ... Globalna mreža Huawei temelji na 20 let strokovnega znanja v telekomunikacijski industriji in je namenjena zagotavljanju najnovejših tehnoloških dosežkov potrošnikom okoli sveta.

Za več informacij prosim obiščite: consumer.huawei.com/si

 Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme oprema

Nov 09, 2021 102

Izkoristite vsak trenutek s pametnim telefonom Huawei nova 8i

Globalni tehnološki velikan Huawei je predstavil pametni telefon nova 8i z vznemirljivo…
Nov 04, 2021 230

Spoznajte ambasadorje telefona Huawei nova 9: Med njimi tudi slovenska pevka Nika Zorjan

Nov pametni telefon Huawei nova 9 prinaša popolno kombinacijo edinstvene estetike, ultra…
Nov 03, 2021 192

Izjemni pametni telefon Huawei nova 9 že na voljo v Sloveniji

Odkar je Huawei oktobra na Dunaju prestavil svoj najnovejši in nadvse zanimiv pametni…
Nov 03, 2021 231

iRobot Roomba j7+: Prvi robotski sesalnik, ki se uspešno izogne »presenečenjem« hišnih ljubljenčkov

Prepričani smo, da sesanje doma nikomur ni najbolj pri srcu. No, vsaj ne tistim, ki to…
Oct 30, 2021 257

Vrača se največji svetovni fotografski natečaj Huawei Next-Image 2021

Huawei tudi letos organizira fotografski natečaj, v katerem imajo udeleženci možnost…