MWC 2019: Huawei Mate 20 Pro izbran za najboljši pametni telefon

Na Svetovnem kongresu mobilne telefonije 2019 (MWC) je Huawei postal bogatejši za še eno priznanje. Telefon Huawei Mate 20 Pro je bil namreč izbran za najboljši pametni telefon, prestižno lovoriko pa si je prislužil s svojo zmogljivostjo, izjemno kamero, dolgotrajno baterijo, naprednimi rešitvami polnjenja in dih jemajočim dizajnom.

To priznanje pa je še dodatno potrdilo Huaweijev status, kot enega vodilnih tehnoloških podjetij na svetu, in njegova prizadevanja na področju razvoja novih tehnologiji. Huawei veliko investira v razvoj novih rešitev in stremi k izdelavi najboljših izdelkov za uporabnike.

»Organizatorjem tega izjemno pomembnega kongresa se zahvaljujemo, da so v našem telefonu prepoznali tako kakovosten izdelek in mu podelili tako prestižno nagrado. Serija telefonov Mate 20 pooseblja inovativni DNK našega podjetja in prinaša prelomne tehnologije, ki zagotavljajo neprimerljivo uporabniško izkušnjo. Odlične prodajne številke pa nam pričajo o tem, da je telefon pridobil tudi naklonjenost in zaupanje uporabnikov po celem svetu. Prav to pa je največja spodbuda za nas, da se bomo še naprej stremeli k razvoju najboljših izdelkov, ki bodo pisani na kožo uporabnikom,« je ob prejemu nagrade povedal Kevin Ho, predsednik oddelka za telefonijo pri podjetju Huwei Consumer BG.

Huawei 2

Mate 20 Pro je sicer najnovejši paradni telefon podjetja Huawei, s svojimi funkcijami in naprednimi tehnologijami pa je v le nekaj mesecih uspel navdušiti tako strokovno javnost kot milijone uporabnikov in postal vodilna naprava na svetovnem trgu. Osrednjo enoto telefona Mate 20 Pro predstavlja napredeni 7-nanometrski procesor Kirin 980, ki deluje na osnovi umetne inteligence in je opremljen z dvojno nevronsko procesno enoto. Ta mu omogoča tako izjemno zmogljivost, kot tudi učinkovito porabo energije in s tem dolgotrajno avtonomijo baterije. Telefon podpira hitro polnjenje baterije z močjo 40 W prek standarda Huawei SuperCharge, hitro brezžično polnjenje z močjo 15 W in inovativno povratno brezžično polnjenje, ki uporabnikom omogoča brezžično polnjenje drugih naprav, če te takšen način polnjenja podpirajo.

Kot je znano za Huaweijeve paradne telefone, se tudi Mate 20 Pro lahko pohvali z napredno kamero. Na zadnji strani telefona se nahaja trojna kamera Leica, ki med drugim vključuje tudi ultra širokokotni objektiv. Ta omogoča zajemanje širše perspektive okolice in dodaja fotografijam prostornost in tridimenzionalni učinek. Nov sistem kamer prav tako podpira makro fotografijo oz. fotografijo bližnjih posnetkov, ki omogoča zajemanje ostrih fotografij objektov tudi ko so ti od objektiva oddaljeni zgolj 2,5 centimetra.

Huawei 4

Na telefonu je nameščen tudi najnovejši operacijski system EMUI 9.0, ki temelji na najnovejši različici Androida in prinaša številne novosti za izboljšanje uporabniške izkušnje, kot je na primer upravljanje s potezami.

Huawei pa je bil tudi sicer zelo dejaven na letošnjem Svetovnem kongresu mobilne telefonije. Ob vzponu omrežja 5G in z njim povezanih tehnologij, je Huawei vso svojo energijo usmeril v snovanje naprav, ki bodo omogočale brezšivno povezljivost v tem pnovem prihajajočem obdobju. Na kongresu je Huawei tako predstavil najhitrejši zložljiv 5G telefon na svetu, Mate X, zmogljive prenosnike MateBook X Pro, MateBook 13 in MateBook 14 ter usmerjevalnik naslednje generacije, 5G CPE Pro. S temi izdelki pa je tudi že začrtal smernice razvoja v prihodnosti. Že čez en mesec, natančneje 26. marca, pa Huawei v Parizu pripravlja naslednji veliki dogodek. Javnosti bo namreč prvič pokazal serijo novih premijskih telefonov Huawei P30.

Huawei 3

O Huawei

Huaweijevi izdelki in storitve so na voljo v več kot 170 državah in jih uporablja tretjina svetovnega prebivalstva, kar jih je uvrstilo na tretje mesto na svetu v pošiljanju mobilnih telefonov. Šestnajst središč za raziskave in razvoj je ustanovljeno v Združenih državah Amerike, Nemčiji, Švedski, Rusiji, Indiji in na Kitajskem. Huawei Bussines Group središče za potrošnike je ena izmed treh poslovnih enot Huaweija in pokriva pametne telefone, računalnike, tablične računalnike, storitve v oblaku ... Globalna mreža Huawei temelji na 20 let strokovnega znanja v telekomunikacijski industriji in je namenjena zagotavljanju najnovejših tehnoloških dosežkov potrošnikom okoli sveta.


Za več informacij prosim obiščite: consumer.huawei.com/si

Spremljajte nas:

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme oprema

Nov 09, 2021 101

Izkoristite vsak trenutek s pametnim telefonom Huawei nova 8i

Globalni tehnološki velikan Huawei je predstavil pametni telefon nova 8i z vznemirljivo…
Nov 04, 2021 230

Spoznajte ambasadorje telefona Huawei nova 9: Med njimi tudi slovenska pevka Nika Zorjan

Nov pametni telefon Huawei nova 9 prinaša popolno kombinacijo edinstvene estetike, ultra…
Nov 03, 2021 191

Izjemni pametni telefon Huawei nova 9 že na voljo v Sloveniji

Odkar je Huawei oktobra na Dunaju prestavil svoj najnovejši in nadvse zanimiv pametni…
Nov 03, 2021 231

iRobot Roomba j7+: Prvi robotski sesalnik, ki se uspešno izogne »presenečenjem« hišnih ljubljenčkov

Prepričani smo, da sesanje doma nikomur ni najbolj pri srcu. No, vsaj ne tistim, ki to…
Oct 30, 2021 257

Vrača se največji svetovni fotografski natečaj Huawei Next-Image 2021

Huawei tudi letos organizira fotografski natečaj, v katerem imajo udeleženci možnost…