MWC 2019: Huawei Mate X izbran za najboljšo novo mobilno napravo

Zložljiv telefon Huawei Mate X si je s svojim drznim dizajnom, podporo povezljivosti 5G, naprednimi mehanskimi tečaji, inovativnim načinom interakcije in tehnologijo izjemno hitrega polnjenja SuperCharge, prislužil prestižno nagrado za najboljšo mobilno napravo Svetovnega kongresa mobilne telefonije 2019.

Prestižno nagrado vsako leto podeljuje organizator Svetovnega kongresa mobilne telefonije, organizacija GSMA, in velja za največje priznanje na področju pionirskih tehnologij prihodnosti. Huawei je sicer v sklopu Svetovnega kongresa mobilne telefonije prejel številne nagrade za svoje nove naprave in rešitve, med drugim tudi za najboljši pametni telefon leta, ki jo je osvojil Mate 20 Pro.

»Čestitamo vsem zmagovalcem in nominirancem,« je izbor komentiral John Hoffman, izvršni direktor GSMA. »Podelitev nagrad najboljšim mobilnim napravam priča o izjemni inovativnosti in iznajdljivosti, ki oblikujeta našo industrijo. Vsi, ki so bili uvrščeni v izbor, si to lahko štejejo v veliko čast, saj to pomeni velik dosežek. Za podporo pri izvedbi in podelitvi nagrad se zahvaljujemo vsem sodelujočim, komisiji ocenjevalcev, pokroviteljem in partnerjem.«

»Za nami je eden najbolj vznemirljivih in zaostrenih izborov za najboljšo mobilno napravo, kar je razvidno že iz hitrega pogleda na seznam kandidatov. Med napravami, ki so najbolj izstopale, je komisija v telefonu Huawei Mate X prepoznala največjo inovativnost in znaten premik v razvoju pametnih mobilnih telefonov. V zelo napetem izboru je komisijo najbolj prepričala kombinacija prepogljivega zaslona in podpore omrežju 5G,« so izbor utemeljili člani izborni komisije.

»V imenu podjetja Huawei bi se želel za to izjemno nagrado zahvaliti organizatorju, še posebej izvršnemu direktorju organizacije GSMA Johnu Hoffmanu in njegovi ekipi. Smo zelo navdušeni in predvsem počaščeni. Letos se nam obeta pomembno leto, saj prihaja omrežje 5G. To pa pomeni, da nas čakajo velike spremembe na področju povezovanja in s tem izjemne možnosti za izboljšanje kakovosti naših življenj. Hvala še enkrat,« se je ob prejemu nagrade zahvalil Kevin Ho, predsednik oddelka za telefonijo pri podjetju Huawei Consumer BG.

Huawei Mate X, ki velja za najhitrejši zložljiv 5G telefon na svetu in prvi telefon, ki bo omogočil napredno povezovanje uporabnikov z napravami v omrežju 5G, odlikujejo trden prepogljiv zaslon OLED, mehanski tečaji tipa Falcon Wing, 7-nanometrski napredni modem Balong 5000 in visokozmogljiva baterija s kapaciteto 4500 mAh, ki prek standarda Huawei SuperCharge podpira izjemno hitro polnjenje z močjo 55 W. Te vrhunske tehnologije prinašajo revolucijo na področju pametne mobilne telefonije in zagotavljajo uporabniško izkušnjo brez primere.

Huawei Mate X 2 1

Predstavitev telefona Huawei Mate X je sicer požela veliko zanimanje pri največjih svetovnih medijih. Do zdaj si je v medijih iz različnih držav in regij prislužil že več kot 30 nagrad. Britanski tehnološki medij Trusted Reviews in ameriški tehnološki medij Digital Trends sta ga okronala za najboljši pametni mobilni telefon letošnjega Svetovnega kongresa mobilne telefonije. Analitik Forresterja Thomas Husson pa je za Financial Times dejal, da je Mate X dokaz, zakaj je Huawei vodilno podjetje na področju tehnoloških inovacij.

Huawei sicer vsako leto investira več kot 10 odstotkov svojih prihodkov od prodaje v raziskave in razvoj. Samo v letu 2018 je Huawei v raziskave in razvoj investiral 15 milijard ameriških dolarjev ter registriral 87.805 patentov. Huawei je vodilno podjetje v razvoju telekomunikacijske opreme in tehnologije 5G, po podatkih Evropske komisije pa se po investicijah uvršča na 5. mesto v globalnem merilu. Konstantno vlaganje v raziskave in razvoj pa je tudi temeljni razlog, kako Huawei znova in znova uspeva ustvarjati revolucionarne izdelke. Z jasno začrtano strategijo in vodilom po razvoju tehnoloških inovacij, je Huawei lani uspel na prodajna mesta po celem svetu razposlati več kot 200 milijonov enot, kar je rekordna številka podjetja in v zadnjih osmih letih predstavlja kar 66-kratno rast.

Huawei si ves čas prizadeva zadovoljiti potrebe in želje uporabnikov, saj želi vsem še bolj olajšati in poenostaviti življenje z naprednimi digitalnimi rešitvami. Ob vzponu tehnologije 5G Huawei velja za enega redkih proizvajalcev, ki ima zmožnost razvoja širokega nabora rešitev 5G in s tem zagotovitve popolnoma sinhronizirane in brezšivne uporabniške izkušnje. Na Svetovnem kongresu mobilne telefonije 2019, ki je v Barceloni potekal med 25. in 28. februarjem, je Huawei poleg telefona Mate X predstavil tudi prenosnike MateBook X Pro, MateBook 13 in MateBook 14, prav tako pa usmerjevalnik naslednje generacije, 5G CPE Pro. Že čez en mesec, natančneje 26. marca, pa Huawei v Parizu pripravlja naslednji veliki dogodek. Javnosti bo namreč predstavil serijo novih premijskih telefonov Huawei P30.

Organizacija GSMA predstavlja interese telekomunikacijskih operaterjev po celem svetu in združuje več kot 750 operaterjev ter skoraj 400 podjetij v širšem telekomunikacijskem ekosistemu, vključno s proizvajalci telefonov, razvijalci programske opreme, ponudniki opreme, internetnimi podjetji in organizacijami v drugih industrijskih sektorjih. GSMA prav tako vsako leto organizira kongrese mobilne telefonije v Barceloni, Los Angelesu in Šanghaju, ter serijo številnih konferenc Mobile 360.

O Huawei

Huaweijevi izdelki in storitve so na voljo v več kot 170 državah in jih uporablja tretjina svetovnega prebivalstva, kar jih je uvrstilo na tretje mesto na svetu v pošiljanju mobilnih telefonov. Šestnajst središč za raziskave in razvoj je ustanovljeno v Združenih državah Amerike, Nemčiji, Švedski, Rusiji, Indiji in na Kitajskem. Huawei Bussines Group središče za potrošnike je ena izmed treh poslovnih enot Huaweija in pokriva pametne telefone, računalnike, tablične računalnike, storitve v oblaku ... Globalna mreža Huawei temelji na 20 let strokovnega znanja v telekomunikacijski industriji in je namenjena zagotavljanju najnovejših tehnoloških dosežkov potrošnikom okoli sveta.

Za več informacij prosim obiščite: consumer.huawei.com/si

Spremljajte nas:
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram

Ostali članki iz teme oprema

Nov 09, 2021 102

Izkoristite vsak trenutek s pametnim telefonom Huawei nova 8i

Globalni tehnološki velikan Huawei je predstavil pametni telefon nova 8i z vznemirljivo…
Nov 04, 2021 230

Spoznajte ambasadorje telefona Huawei nova 9: Med njimi tudi slovenska pevka Nika Zorjan

Nov pametni telefon Huawei nova 9 prinaša popolno kombinacijo edinstvene estetike, ultra…
Nov 03, 2021 192

Izjemni pametni telefon Huawei nova 9 že na voljo v Sloveniji

Odkar je Huawei oktobra na Dunaju prestavil svoj najnovejši in nadvse zanimiv pametni…
Nov 03, 2021 231

iRobot Roomba j7+: Prvi robotski sesalnik, ki se uspešno izogne »presenečenjem« hišnih ljubljenčkov

Prepričani smo, da sesanje doma nikomur ni najbolj pri srcu. No, vsaj ne tistim, ki to…
Oct 30, 2021 257

Vrača se največji svetovni fotografski natečaj Huawei Next-Image 2021

Huawei tudi letos organizira fotografski natečaj, v katerem imajo udeleženci možnost…