Huawei drugi v Evropi po številu patentnih prijav

Iz Evropskega patentnega urada (EPO) so sporočili, da je Huawei lani vložil 2485 patentnih prijav in le za las zgrešil prvo mesto.

Lani so podjetja in samostojni inovatorji vložili več prijav kot leto poprej, največ na področjih medicinskih in komunikacijskih tehnologij ter informatike. Z drugim mestom Huawei potrjuje položaj vodilnega svetovnega ponudnika informacijske in komunikacijske tehnološke (IKT) infrastrukture in pametnih naprav.

Nadaljuje se rast vloženih patentnih prijav, saj je skupna številka v Evropi lani presegla 174 tisoč, kar predstavlja 4,6-odstotno rast v primerjavi z letom prej. Čeprav je Huawei edino kitajsko podjetje na lestvici prvih desetih, se je lani nadaljevala tudi rast prijav, ki so jih vložila podjetja iz te države. Kitajska se je namreč uvrstila na četrto mesto med petimi regijami. Poleg Kitajske se to še Evropska unija, Združene države Amerike, Japonska in Republika Koreja. Predstavnik Evropskega patentnega urada (EPO) je v zvezi s tem dejal, da je Kitajska zelo aktivna na področju patentnih prijav, kar kaže, da se iz poceni svetovne tovarne preoblikuje v globalni inovativni laboratorij. Poleg Koreje je tudi Kitajska namreč najbolj uspešna v informatiki in komunikacijskih tehnologijah, saj imata na teh dveh področjih največ globalno prepoznanih podjetij.

Zahvaljujoč vlaganju v raziskave in razvoj, tudi v razvoj tehnologij za mobilna omrežja pete generacije (5G), se povečuje tudi število patentnih prijav, ki jih vlaga Huawei. Doseženo drugo mesto, za las je pred njim le podjetje Siemens, zato ni nobeno presenečenje, temveč posledica odličnega dela ter pravilnih odločitev. Dosežek ima še večjo težo, saj so med prvimi desetimi sama ugledna globalna podjetja z dolgo tradicijo vlaganj v raziskave in razvoj. Ker se Huawei pomena slednjega zaveda, lahko spremembo na prvem mestu Evropske lestvice podjetji z največ vloženimi prijavami, morda pričakujemo že na začetku prihodnjega leta.

O podjetju Huawei

Huaweijevi izdelki in storitve so na voljo v več kot 170 državah in jih uporablja tretjina svetovnega prebivalstva, kar jih je uvrstilo na tretje mesto na svetu v pošiljanju mobilnih telefonov. Šestnajst središč za raziskave in razvoj je ustanovljeno v Združenih državah Amerike, Nemčiji, Švedski, Rusiji, Indiji in na Kitajskem. Huawei Bussines Group središče za potrošnike je ena izmed treh poslovnih enot Huaweija in pokriva pametne telefone, računalnike, tablične računalnike, storitve v oblaku ... Globalna mreža Huawei temelji na 20 let strokovnega znanja v telekomunikacijski industriji in je namenjena zagotavljanju najnovejših tehnoloških dosežkov potrošnikom okoli sveta.

Za več informacij prosim obiščite: consumer.huawei.com/si

Spremljajte nas:

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram

Ostali članki iz teme oprema

Nov 09, 2021 102

Izkoristite vsak trenutek s pametnim telefonom Huawei nova 8i

Globalni tehnološki velikan Huawei je predstavil pametni telefon nova 8i z vznemirljivo…
Nov 04, 2021 230

Spoznajte ambasadorje telefona Huawei nova 9: Med njimi tudi slovenska pevka Nika Zorjan

Nov pametni telefon Huawei nova 9 prinaša popolno kombinacijo edinstvene estetike, ultra…
Nov 03, 2021 192

Izjemni pametni telefon Huawei nova 9 že na voljo v Sloveniji

Odkar je Huawei oktobra na Dunaju prestavil svoj najnovejši in nadvse zanimiv pametni…
Nov 03, 2021 231

iRobot Roomba j7+: Prvi robotski sesalnik, ki se uspešno izogne »presenečenjem« hišnih ljubljenčkov

Prepričani smo, da sesanje doma nikomur ni najbolj pri srcu. No, vsaj ne tistim, ki to…
Oct 30, 2021 257

Vrača se največji svetovni fotografski natečaj Huawei Next-Image 2021

Huawei tudi letos organizira fotografski natečaj, v katerem imajo udeleženci možnost…