Huawei P30 Pro prejel TIPA World Award za leto 2019

Huawei je naznanil, da je organizacija TIPA General Assembly prepoznala Huawei P30 Pro kot enega izmed najboljših izdelkov leta 2019 in mu podelila naziv najboljšega fotografskega pametnega telefona (Best Photo Smartphone). Prestižna nagrada je že tretje leto zapored podeljena najboljšemu modelu družine pametnih telefonov Huawei P, kar dokazuje predanost podjetja Huawei nenehnemu izboljševanju kakovosti, zmogljivosti in oblikovanja ter posledično premikanja mej mobilne telefonije.

"Zmogljivosti fotoaparata so bile vedno v središču strategije razvoja družine pametnih telefonov Huawei P. Organizaciji TIPA se zato še enkrat zahvaljujemo, ker je nagradila naš pametni telefon P30 Pro. S sistemom štirih kamer Leica, Huawei P30 Pro premika meje mobilne fotografije z nekaj inovacijami, vključno z revolucionarnim barvnim filtrom RYYB fotografskega tipala ter ekstremno 5-kratno optično povečavo, kar izboljšuje fotografsko izkušnjo na vseh ravneh. Napredek daje potrošnikom več svobode uporabe naprav Huawei za fotografiranje in snemanje najbolj razburljivih življenjskih trenutkov," je povedal Li Changzhu, podpredsednik segmenta telefonov pri Huawei Consumer BG.

Predstavniki fotografskih publikacij iz celega sveta so potrdili, da je pametni telefon Huawei P30 Pro izstopal med strogimi preizkušanji in primerjavami. Zmogljivi sistem štirih kamer Leica, ki se ponaša z vsestranskim tipalom Huawei SuperSpectrum ločljivosti 40 milijonov slikovnih pik in 20 milijonsko ultra široko kamero, poleg optično stabiliziranega objektiva SuperZoom, zagotavlja jasnost posnetkov in povečavo, nikdar videno na pametnem telefonu. Popolnoma novo tipalo Tof (Time of Flight) pa zajema podatke o globini posnetka za boljše učinke zameglitve ozadja (bokeh). Posledica skupnega delovanja pa so fotografije z neverjetnimi podrobnostmi in čudovitim dinamičnim razponom v vseh svetlobnih razmerah.

Huawei P30Pro 1

TIPA General Assembly je nagrado obrazložila s komentarjem: "Neverjetne zmogljivosti v slabih svetlobnih razmerah ter širok razpon povečav. Pametni telefon Huawei P30 Pro ima sistem štirih kamer s številnimi slikovnimi zmožnostmi. Tipalo glavne kamere velikosti 1/1.7 palca in ločljivost 40 milijonov slikovnih pik privzeto snema 10-milijonske fotografije. Njen optično stabiliziran objektiv ima ekvivalent 27 mm ter zaslonko f/1.6, poleg tega pa je na voljo še 20-milijonska kamera ultra-širokega kota z objektivom ekvivalenta 16 mm, kamera s periskopskim teleobjektivom ter tipalo za zajem globine ToF. Pametni telefon Huawei P30 Pro lahko pokriva neverjetno območje goriščnih razdalj, po zaslugi programskih algoritmov, ki več posnetkov formata RAW združijo v eno fotografijo super-visoke ločljivosti iz katere nato »izrežejo« želen izsek za dosego 50-kratne povečave. Podobno impresivne so tudi zmogljivosti pri šibki svetlobi, saj z najvišjo vrednostjo ISO 409.600 lahko posname fotografijo v razmerah blizu teme, po zaslugi tipala s 40 odstotkov višjo svetlobno občutljivostjo od tipal z barvnim filtrom RGB. Zaradi tega ima Huawei P30 Pro najboljše zmogljivosti pri slabi svetlobi med vsemi telefoni na trgu."

"Huawei skupaj z Leico s telefonom Huawei P30 Pro znova premika meje mobilne telefonije in uporabnikom omogoča fotografiranje in snemanje videa odlične kakovosti,« je povedal Thomas Gerwers, predsednik organizacije TIPA.

Huawei je s pametnim telefonom Huawei P30 Pro postavil nova merila v svetu mobilne fotografije. Zagotovil je najboljše zmogljivosti fotoaparata pametnega telefona v šibkih svetlobnih razmerah in največjo optično povečavo med vsemi tekmeci, zato je bil telefon nagrajen tudi z rekordno skupno oceno 112 na lestvici DxOMark. Impresivna ocena potrjuje Huaweijevo predanost raziskavam, zlasti pri zagotavljanju vrhunske izkušnje mobilne fotografije.

Huawei P30Pro 2

O podjetju Huawei

Huaweijevi izdelki in storitve so na voljo v več kot 170 državah in jih uporablja tretjina svetovnega prebivalstva, kar jih je uvrstilo na tretje mesto na svetu v pošiljanju mobilnih telefonov. V obtoku je že več kot milijon pametnih ur Watch GT in več kot 20 milijonov telefonov serije Mate 20, lani so po celem svetu razposlali več kot 200 milijonov izdelkov, Huawei pa se je uvrstil na drugo mesto v Evropi po številu patentnih prijav. V Sloveniji je zgolj lani Huawei uporabnikom dobavil 155 tisoč pametnih telefonov, njegov tržni delež na slovenskem trgu pa je bil v povprečju nad 30 %.

Šestnajst središč za raziskave in razvoj je ustanovljeno v Združenih državah Amerike, Nemčiji, Švedski, Rusiji, Indiji in na Kitajskem. Huawei Bussines Group središče za potrošnike je ena izmed treh poslovnih enot Huaweija in pokriva pametne telefone, računalnike, tablične računalnike, storitve v oblaku ... Globalna mreža Huawei temelji na 30 let strokovnega znanja v telekomunikacijski industriji in je namenjena zagotavljanju najnovejših tehnoloških dosežkov potrošnikom okoli sveta.

Za več informacij prosim obiščite: consumer.huawei.com/si

Spremljajte nas:
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram

Promočijsko sporočilo

Ostali članki iz teme oprema

Nov 09, 2021 102

Izkoristite vsak trenutek s pametnim telefonom Huawei nova 8i

Globalni tehnološki velikan Huawei je predstavil pametni telefon nova 8i z vznemirljivo…
Nov 04, 2021 230

Spoznajte ambasadorje telefona Huawei nova 9: Med njimi tudi slovenska pevka Nika Zorjan

Nov pametni telefon Huawei nova 9 prinaša popolno kombinacijo edinstvene estetike, ultra…
Nov 03, 2021 192

Izjemni pametni telefon Huawei nova 9 že na voljo v Sloveniji

Odkar je Huawei oktobra na Dunaju prestavil svoj najnovejši in nadvse zanimiv pametni…
Nov 03, 2021 231

iRobot Roomba j7+: Prvi robotski sesalnik, ki se uspešno izogne »presenečenjem« hišnih ljubljenčkov

Prepričani smo, da sesanje doma nikomur ni najbolj pri srcu. No, vsaj ne tistim, ki to…
Oct 30, 2021 257

Vrača se največji svetovni fotografski natečaj Huawei Next-Image 2021

Huawei tudi letos organizira fotografski natečaj, v katerem imajo udeleženci možnost…