Huawei predstavil vizijo platforme AppGallery za izgradnjo varnega in zanesljivega mobilnega ekosistema

Postopno širjenje omrežja 5G bo na mobilno izkušnjo vplivalo revolucionarno. Potrošniki vse pogosteje uporabljajo več naprav za različne namene, mobilne aplikacije pa so ključnega pomena za vedno bogatejšo in hiperpovezano izkušnjo. Pri podjetju Huawei verjamejo, da se bo povpraševanje po pametnejših aplikacijah še povečalo, zato želijo imeti pri omogočanju tega vodilno vlogo.

Tu nastopi Huawei AppGallery, uradna platforma za distribucijo aplikacij, ki uporabnikom ponuja novo alternativo. Kot ena od treh najboljših digitalnih trgovin z aplikacijami, Huawei AppGallery ponuja najbolj priljubljene aplikacije in storitve 400 milijonom aktivnih uporabnikov mesečno v več kot 170 državah po celem svetu.

Vizija najboljše trgovine z aplikacijami na svetu

»Pri snovanju platforme nas je ves čas vodila misel 'Zasebnost, ki je pod vašim nadzorom',« je dejal Richard Yu, izvršni direktor podjetja Huawei Business Consumer BG. »Zaščito zasebnosti in kibernetsko varnost postavljamo med osrednje prioritete vseh naših poslovnih dejavnosti in jih tudi dosledno izvajamo v vseh fazah naših izdelkov. Tako smo tudi v Huawei AppGallery implementirali najbolj dovršene rešitve za zaščito zasebnosti in zagotavljanje kibernetske varnosti.«

Huawei ima na stotine milijonov uporabnikov po vsem svetu, ki predstavljajo trdne temelje za razvoj lastnega ekosistema. Skupaj s platformo HMS Core, ki odpira številne zmožnosti Huaweieve programske in strojne opreme, je Huawei na poti k zagotavljanju najboljše in inovativne mobilne izkušnje za uporabnike.
Za blagovno znamko, ki se je izjemno hitro povzpela med 10 najbolj dragocenih znamk po izboru vodilne organizacije za ocenjevanje in strateško svetovanje Brand Finance, se nič več ne zdi nemogoče. Huawei je pravzaprav v razvoj lastnega ekosistema vključil več kot 3000 inženirjev, prav tako pa na enem mestu nudi operativno podporo za razvijalce po vsem svetu, kot tudi financiranje za razvoj inovacij, na primer v svojem programu »Shining-Star«.

Huawei AppGallery je zaupanja vredna platforma s številnimi aplikacijami

Huawei AppGallery nudi popolno varnost in zaščito, vključno s preverjanjem dejanskega imena razvijalca in postopkom pregleda v štirih korakih za varno delovanje aplikacij. Vse aplikacije so podvržene strogemu verifikacijskemu preizkusu, ki preprečuje njihovo morebitno zlonamerno delovanje. Za ustvarjanje varnega okolja za otroke pa vsebuje tudi sistem preverjanja starosti, ki samodejno filtrira razpoložljivost aplikacij glede na starostno skupino uporabnika.

AppGallery uporablja najvišjo stopnjo preverjanja za zaščito občutljivih podatkov in zasebnosti uporabnikov. Občutljive informacije, kot so na primer biometrični podatki, ne bodo nikoli obdelani zunaj naprave Huawei, kar uporabniku omogoča popoln nadzor nad njegovimi osebnimi podatki. EMUI uporabnikom omogoča tudi nadzor nad dovoljenji za aplikacije. Še pomembneje pa je, da so vsi podatki uporabnikov anonimni in shranjeni le lokalno na napravi.

Huawei AppGallery je mesto kakovostnih aplikacij

Huawei si nenehno prizadeva povečati izbor najboljših svetovnih in lokalnih aplikacij, ki so postale nepogrešljive v digitalnem življenjskem slogu uporabnikov. Huawei AppGallery razvršča aplikacije v 18 kategorij. Te vključujejo novice, družbene medije, zabavne vsebine in številne druge, iskanje po njih pa prek dovršenega brskalnika poteka gladko in enostavno. Če določene aplikacije uporabnik ne najde, lahko njeno ime zelo enostavno doda na seznam želja. Ko bo aplikacija v digitalni trgovini na voljo, pa bo uporabnik o njeni razpoložljivosti takoj obveščen.

Huawei se pri ustvarjanju najboljše uporabniške izkušnje zavezuje tudi k zagotavljanju kakovostnih aplikacij. Enega svojih zadnjih vsebinskih partnerstev je sklenil z eno največjih britanskih medijskih hiš News UK, s čimer želi uporabnikom zagotoviti dostop do najbolj ažurnih novic iz različnih področij. Huaweievi uporabniki bodo tako lahko na svojih napravah še bolj priročno dostopali do dnevno svežih člankov, radijskih oddaj in ekskluzivnih vsebin.

»Mislim, da imamo lahko s Huaweiem resnično dobro dolgoročno partnerstvo. Naredimo lahko veliko inovativnih stvari in še dodatno dvignemo uporabniško izkušnjo na njihovih napravah,« je o sodelovanju s Huaweiem dejala Christina Scott, direktorica tehnološkega razvoja News UK.

Huawei AppGallery ponuja aplikacije, optimizirane za delo na napravah Huawei

Aplikacije naložene s trgovine AppGallery so optimizirane za delovanje na napravah Huawei in zagotavljajo izjemne zmožnosti. Ključno vlogo pri tem igra Huawei HiAI, odprta platforma za pametne naprave, ki sloni na umetni inteligenci in združuje programske in strojne vire iz različnih naprav ter omogoča njihovo medsebojno povezovanje.

Zmožnost inteligentnega prepoznavanja HiAI na primer aplikaciji WPS Office omogoča prepoznavanje besedila v slikah, kot so skenirani dokumenti in fotografije. Aplikacija tako samodejno pregleda in popravi dokumente, to pa močno pripomore k boljši produktivnosti.

Huawei AppGallery prinaša uporabo aplikacij brez njihove namestitve

Še ena napredna lastnost Huaweieve trgovine pa so t. i. hitre aplikacije (Quick Apps). Gre za ekosistem aplikacij, ki za uporabo ne potrebujejo namestitve, vendar kljub temu ponujajo polno uporabniško izkušnjo, napredno funkcionalnost in samodejne posodobitve, ob tem pa porabijo zelo malo prostora v pomnilniku. Čeprav uporabnikom ponujajo enako izkušnjo kot nameščene aplikacije, v primerjavi z aplikacijami za Android vsebujejo le eno petino programske kode, to pa pomeni, da zasedejo precej manj prostora. En gigabajt prostora tako lahko zadosti prostorskim potrebam 2000 hitrih aplikacij, namesto 20 nameščenih aplikacij.

Za hitrejši dostop lahko uporabniki svoje najljubše hitre aplikacije dodajo celo na namizje naprave. Do danes je bilo sicer razvitih že več kot 1700 hitrih aplikacij, najdemo pa jih lahko na 350 milijonih Huaweievih telefonov. Orodja za razvoj hitrih aplikacij bodo postopoma dostopna razvijalcem po vsem svetu in vsi so vabljeni k razvijanju svojih idej.

Huawei si bo z razvojem ekosistema HMS in platforme AppGallery še naprej prizadeval k obogatitvi pametne uporabniške izkušnje na svojih napravah, za več informacij o trgovini AppGallery pa obiščite https://consumer.huawei.com/sl/mobileservices/appgallery/.

O podjetju Huawei

Huaweievi izdelki in storitve so na voljo v več kot 170 državah in jih uporablja tretjina svetovnega prebivalstva, kar jih je uvrstilo na tretje mesto na svetu v pošiljanju mobilnih telefonov. V obtoku je že več kot dva milijona pametnih ur Watch GT in več kot 10 milijonov telefonov serije P30, lani so po celem svetu razposlali več kot 200 milijonov izdelkov, Huawei pa se je uvrstil na drugo mesto v Evropi po številu patentnih prijav. V Sloveniji je zgolj lani Huawei uporabnikom dobavil 155 tisoč pametnih telefonov, njegov tržni delež na slovenskem trgu pa je bil v povprečju nad 30 %.

Šestnajst središč za raziskave in razvoj je ustanovljeno v Združenih državah Amerike, Nemčiji, Švedski, Rusiji, Indiji in na Kitajskem. Huawei Bussines Group središče za potrošnike je ena izmed treh poslovnih enot Huaweia in pokriva pametne telefone, računalnike, tablične računalnike, storitve v oblaku ... Globalna mreža Huawei temelji na 30 let strokovnega znanja v telekomunikacijski industriji in je namenjena zagotavljanju najnovejših tehnoloških dosežkov potrošnikom okoli sveta.

Za več informacij prosim obiščite: consumer.huawei.com/si

Spremljajte nas:
Facebook
YouTube
Instagram
Skupnost

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme oprema

Nov 09, 2021 102

Izkoristite vsak trenutek s pametnim telefonom Huawei nova 8i

Globalni tehnološki velikan Huawei je predstavil pametni telefon nova 8i z vznemirljivo…
Nov 04, 2021 230

Spoznajte ambasadorje telefona Huawei nova 9: Med njimi tudi slovenska pevka Nika Zorjan

Nov pametni telefon Huawei nova 9 prinaša popolno kombinacijo edinstvene estetike, ultra…
Nov 03, 2021 192

Izjemni pametni telefon Huawei nova 9 že na voljo v Sloveniji

Odkar je Huawei oktobra na Dunaju prestavil svoj najnovejši in nadvse zanimiv pametni…
Nov 03, 2021 231

iRobot Roomba j7+: Prvi robotski sesalnik, ki se uspešno izogne »presenečenjem« hišnih ljubljenčkov

Prepričani smo, da sesanje doma nikomur ni najbolj pri srcu. No, vsaj ne tistim, ki to…
Oct 30, 2021 257

Vrača se največji svetovni fotografski natečaj Huawei Next-Image 2021

Huawei tudi letos organizira fotografski natečaj, v katerem imajo udeleženci možnost…