Zvočnik Huawei Sound X zvok ponese v nove višave

Podjetje Huawei Consumer BG je poleg premijskih pametnih telefonov družine P40 predstavilo tudi brezžični zvočnik Huawei Sound X, ki bo z akustično prostorsko tehnologijo povzročil revolucijo na področju kakovostnega zvoka.

Brezžični zvočnik Huawei Sound X poleg kakovosti zvoka odlikujeta tudi izvrstna izdelava in prvovrstna estetika, zato mu je odbor na nagrado F Design Award podelil priznanje za osupljiv videz. Zvočnik je preprost za rabo in poenostavi interakcijo s pametnimi napravami v bližini, saj že z nežnim trkanjem pametnega telefona ob telo sprožite prenos zvoka in novo raven čustvenega uživanja v čudovitih tonih priljubljene glasbe. Brezžična povezava zagotavlja zvok brez izgube kakovosti in s kratkimi časi zakasnitve, nastavljate pa ga lahko v nadzorni plošči sistema EMUI 10.1, ki je debitiral z družino premijskih pametnih telefonov Huawei P40. Huawei Sound X zaznamuje novo obdobje premijskega zvoka in oblikovanja dodatnih zvočnikov, za katere je značilen globok in kakovosten zvok, ki ostane v ušesih poslušalca.

Plod skupnega prizadevanja Huaweia in Devialeta

Od gramofonov do digitalnih snemalnikov, od vinilnih plošč do storitev pretočne glasbe ali od kablov do brezžičnega prenosa. Zgodovina zvočnih tehnologij kar poka od inovacij. Kljub večjemu povpraševanju po vrhunski kakovosti zvoka v širšem frekvenčnem območju, ki zvesto reproducira originalni posnetek, pa je naslednja kakovostna raven ostala nedosegljiv do predstavitve zvočnika Huawei Sound X. Ploda skupnih prizadevanj in tehnoloških dognanj podjetji Huawei in Devialet.

Huawei SoundX 4

Devialet sodi med tri najboljša globalna podjetja na področju zvočnih naprav. Za inovativne izdelke, ki se ponašajo z gromozansko močjo in neprekosljivimi zmogljivostmi v majhnem ohišju, so prejeli 76 nagrad in 160 patentov in se utrdili na vodilnem položaju v industriji. Njihove izdelke odlikuje dušenje hrupa oklice in zagotavljanje nepopačenega zvoka tudi pri najvišji glasnosti nizkih tonov, ki jih dobesedno občutite v kosteh. Zvočnik Huawei Sound X je opremljen z Devialetovo tehnologijo obdelave signalov SAM (Speaker Active Matching) in simetrično strukturo imenovano »Push Push« sposobno natančne reprodukcije glasbe v ohišju odpornem na udarce.

Tehnologija obdelave signalov SAM predstavlja učinkovit kompenzacijski algoritem, ki izhodni signal prilagaja specifičnim značilnostim zvočnika, s tem pa minimalizira popačenja zvoka. Zato je tak, kot si ga je zamisli glasbenik, vanj se lahko potopite in v njem neizmerno uživate. Struktura »Push Push« pa simetrično postavlja dva zvočna gonilnika visoke moči, tako da se vibracije na hrbtnih straneh medsebojno izničijo. Tudi ko se stene tresejo od globokih nizkih tonov, zvočnik Huawei Sound X ostane pri miru.

Huawei SoundX 2

Huawei Sound X z nagrado iF Design

Kot prejemnika nagrade iF Design, zvočnik Huawei Sound X odlikuje estetika primerna za vsak prostor in kakovost zvoka, ne glede na glasbeno zvrst. Oblikovno zasnovo je navdihnila črno zastekljena kupola, ki namiguje na globok zvok, za katerega se zdi, da izvira iz vodnjaka brez dna. Sijajno telo zvočnika je narejeno z naprednim postopkom vakuumske obdelave površine, ki zagotavlja učinkovit prenos in sprejem brezžičnega signala. Temu je botrovalo tudi oblikovanje in izdelava spodnjega dela naprave. Oblikovno celovitost pa zaključuje tribarvna (RGB) sijalka na vrhu, katere svetloba spominja na osvetlitev glamurozne glasbene dvorane.

Brezžični zvočniki za domačo rabo pogosto dosegajo dobre rezultate reprodukcije nizkih tonov, z ogromnim in ne najbolj estetskim telesom. Zvočnik Huawei Sound X pa predstavlja elegantno rešitev za to dilemo, saj ima dva nizkotonska zvočna gonilnika, ki oddajata globok »bas« z močjo 60 W, hkrati pa ostaja kompakten, preprosto prenosljiv ter primeren za vsakdanjo rabo. Inovativna enota za nizke tone ustvarja trajen vizualen vtis, ki se ujema z resonanco zvoka.

Huawei SoundX 3

Nova tehnologija za zvok visoke kakovosti

Zvočnik Huawei Sound X se s pametno napravo poveže prek tehnologije Wi-Fi, saj ta manj stiska podatke in zato manj poslabša kakovost zvoka, krajši pa so tudi zakasnitveni časi v primerjavi z brezžično tehnologijo Bluetooth. Huawei je za sistem EMUI 10.1 namreč razvil tehnologijo podobno Applovemu Airplayu, ki omogoča prenos zvoka v visoki kakovosti s spleta ali lokalnih naprav. Na svoji napravi boste lahko odprli glavni meni, izbrali zvočnik Sound X in skoraj takoj začeli uživati v zvoku brez izgube na kakovosti (predvidoma na voljo poleti 2020).

Zvočnik pa podpira tudi funkcijo Huawei Share, ki prihrani težave čakanja na brezžično povezavo Wi-Fi ali Bluetooth. S pametnim telefonom se boste morali le dotakniti območja NFC na telesu zvočnika in ta bo začel takoj predvajati žametni prostorski zvok. Na njem pa boste lahko sprejemali tudi telefonske klice.

Nova različica operacijskega sistema EMUI 10.1 je bila predstavljena sočasno z novimi premijskimi modeli pametnih telefonov Huawei P40, Huawei P40 Pro in Huawei P40 Pro + in novo pametno uro Huawei Watch GT 2e. Pred časom pa so predstavili tudi cenovno ugodni pametni model Huawei P40 lite za mlade uporabnike. Poleg zmogljivih procesorjev ter poudarka na fotografski odličnosti jih odlikuje tudi tržnica AppGallery, ki je postala osrednje mesto za priljubljene lokalne in globalne aplikacije za uporabnike naprav Huaweia.

Huawei Sound X bo v Sloveniji predvidoma na voljo v poletnih mesecih. Če ste glasbeni navdušenec in živite za poslušanje kakovostne glasbe, vam bo zvočnik Huawei Sound X ponudil vrata v zvočno okolje, ki vam bo razveselilo dušo.

O podjetju Huawei

Huaweievi izdelki in storitve so na voljo v več kot 170 državah in jih uporablja tretjina svetovnega prebivalstva, kar jih je uvrstilo na tretje mesto na svetu v pošiljanju mobilnih telefonov. V obtoku je že več kot dva milijona pametnih ur Watch GT in več kot 10 milijonov telefonov serije P30, lani so po celem svetu razposlali več kot 200 milijonov izdelkov, Huawei pa se je uvrstil na drugo mesto v Evropi po številu patentnih prijav. V Sloveniji je zgolj lani Huawei uporabnikom dobavil 155 tisoč pametnih telefonov, njegov tržni delež na slovenskem trgu pa je bil v povprečju nad 30 %.

Šestnajst središč za raziskave in razvoj je ustanovljeno v Združenih državah Amerike, Nemčiji, Švedski, Rusiji, Indiji in na Kitajskem. Huawei Bussines Group središče za potrošnike je ena izmed treh poslovnih enot Huaweia in pokriva pametne telefone, računalnike, tablične računalnike, storitve v oblaku ... Globalna mreža Huawei temelji na 30 let strokovnega znanja v telekomunikacijski industriji in je namenjena zagotavljanju najnovejših tehnoloških dosežkov potrošnikom okoli sveta.

Za več informacij prosim obiščite: consumer.huawei.com/si

Spremljajte nas:

Facebook
YouTube
Instagram
Skupnost

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme oprema

Nov 09, 2021 101

Izkoristite vsak trenutek s pametnim telefonom Huawei nova 8i

Globalni tehnološki velikan Huawei je predstavil pametni telefon nova 8i z vznemirljivo…
Nov 04, 2021 230

Spoznajte ambasadorje telefona Huawei nova 9: Med njimi tudi slovenska pevka Nika Zorjan

Nov pametni telefon Huawei nova 9 prinaša popolno kombinacijo edinstvene estetike, ultra…
Nov 03, 2021 192

Izjemni pametni telefon Huawei nova 9 že na voljo v Sloveniji

Odkar je Huawei oktobra na Dunaju prestavil svoj najnovejši in nadvse zanimiv pametni…
Nov 03, 2021 231

iRobot Roomba j7+: Prvi robotski sesalnik, ki se uspešno izogne »presenečenjem« hišnih ljubljenčkov

Prepričani smo, da sesanje doma nikomur ni najbolj pri srcu. No, vsaj ne tistim, ki to…
Oct 30, 2021 257

Vrača se največji svetovni fotografski natečaj Huawei Next-Image 2021

Huawei tudi letos organizira fotografski natečaj, v katerem imajo udeleženci možnost…