Delo na daljavo in sodelovanje na več zaslonih

Delo od kjerkoli je postalo nova norma, ki ste ji verjetno že prilagodili svoj delovni slog. Raziskava podjetja Airtasker pa je presenetljivo pokazala, da delo od doma ne koristi le zaposlenim, temveč tudi delodajalcem.

Ker lahko dela od doma, delavec prihrani na stroških in času, ki mu ga vsak dan vzame prevoz na delo, zato je učinkovitejši in bolj produktiven. To pa je voda na mlin željam delodajalca. Zaposleni na delovnih mestih v pisarnah so bili po podatkih raziskave dnevno neaktivni 37 minut, v kar ni všteto čas za kosilo in običajni odmori, medtem ko so bili zaposleni doma dnevno neaktivni 27 minut. Delo od doma pa od delavca zahteva sposobnost samoorganiziranja, zato velja razmisliti o načinih, s katerimi si pomagate do boljše produktivnosti in učinkovitega skupinskega dela.

Ohranjanje rutine je izrednega pomena

Med delom od doma je pomembno, da ohranite delovno rutino. Prebudite se ob običajni uri in nadenite oblačila, ki jih običajno nosite na delovnem mestu. S tem bo tudi vaš um pripravljen na delovni dan, čeprav ostajate v zavetju doma.

Najdite primeren kotiček

Najdite primeren kotiček, ki bo postal oddaljena pisarna. Če je mogoče, naj bo to soba, drugače pa odmaknjen prostor, kjer vas med delom ne bodo motili. A tudi če je udoben in primeren, občasno spremenite okolje, saj lahko to ugodno vpliva na delovno vnemo.

Izberite prava orodja

Pametni telefoni so neverjetno orodje za ohranjanje stikov in pridobivanje informacij, vendar je raziskava prikazala, da lahko tudi negativno vplivajo na delo od doma, saj njihova uporaba prekinja osredotočenost na delo. Vsakič, ko pozornost preusmerite iz ene teme na drugo, možgani porabijo čas in energijo, da se prilagodijo spremenjenemu kontekstu. Glede na podatke raziskave povprečno po pametnem telefonu posežete 150-krat na dan, nato pa mu v povprečju posvetite minuto in petnajst sekund svojega časa. Možgani pa so potrebovali skupaj v povprečju 25 minut, da so se po vsaki prekinitvi spet popolnoma osredotočili na delo.

Ostanite osredotočeni s Huaweievim orodjem

Sistem EMUI 10 ponuja simultano delo na več zaslonih (Multi-screen Collaboration), edinstveno možnost za izboljšanje produktivnosti, ki jo je Huawei razvil na osnovi distribuirane tehnologije programske opreme. Funkcija ponuja brezhibno sodelovanje med prenosniki in pametnimi telefoni. Z enim dotikom dosežete, da se na zaslonu prenosnika pojavi zaslon pametnega telefona, nato pa z njegovo tipkovnico in sledilno ploščico hkrati nadzirate obe napravi. Izgubite manj časa za preverjanje telefona, možgani pa se tudi hitreje prilagodijo preusmeritvam pozornosti.

Možnost sodelovanja na več zaslonih pa je še dodatno izboljšana v različici sistema EMUI 10.1 na pametnih telefonih družine Huawei P40. Poleg souporabe tipkovnice in sledilne ploščice prenosnika lahko pametni telefon izkoristi tudi njegovo kamero in druge nanj priključene dodatne naprave.

Pozabite na tresoč video klepet

Pametne telefone ima vse več uporabnikov, narašča pa tudi njihova uporaba kot delovnega orodja. Poleg zvočnih klicev in besedilnih sporočil je video klic med delom od doma namreč izredno učinkovit način komunikacije s sodelavci, strankami in partnerji. S pomočjo funkcije sodelovanja na več zaslonih, lahko priljubljene mobilne aplikacije za video klepetanje na pametnem telefonu (WhatsApp, WeChat,...), uporabijo prenosnikov mikrofon, kamero in zvočnike. Zato ni treba držati pametnega telefona v pravem položaju pred seboj in zaradi tresočih rok ves čas skrbeti, da je slika pri miru.

Huawei oddaljen dostop 2

Dostop do vseh podatkov

Podatke in datoteke, ki jih potrebujete za delo, imate prav tako lahko na pomnilniku pametnega telefona. Zaradi tega je delo učinkovitejše, saj datoteke lažje pošljete sodelavcem, jih nalagate na spletna mesta ali za delo uporabite fotografije pametnega telefona. Zahvaljujoč sodelovanja na več zaslonih pa lahko na telefonu odprete datoteke urejevalnika besedil ali predstavitve s pomočjo programov na osebnem računalniku.

Takojšen dostop v internet

So trenutki, ko vzamete prenosnik in skočite nekam drugam, da bi dobili navdih ali ohranili delovno vnemo. Nova lokacija pa morda nima dostopa do interneta, kot ste ga vajeni doma. Zahvaljujoč funkciji sodelovanja na več zaslonih pametni telefon zlahka pretvorite v mobilno dostopno točko z enim samim klikom. Za razliko od osebne dostopne ročke, ki zahteva vnos gesla in deluje kot usmerjevalnik brezžičnega omrežja, je postopek povezovanja prek prenosnika precej preprostejši.

Poleg modela srednjega razreda P40 lite v družino P40 sodijo še premijski modeli P40, P40 Pro in P40 Pro+. Odlikujejo se v zmogljivih procesorjih, poudarek na fotografski odličnosti in tudi tržnici AppGallery, ki je postala osrednje mesto za priljubljene lokalne in globalne aplikacije za uporabnike naprav Huaweia.

O podjetju Huawei

Huaweievi izdelki in storitve so na voljo v več kot 170 državah in jih uporablja tretjina svetovnega prebivalstva, kar jih je uvrstilo na tretje mesto na svetu v pošiljanju mobilnih telefonov. V obtoku je že več kot dva milijona pametnih ur Watch GT in več kot 10 milijonov telefonov serije P30, lani so po celem svetu razposlali več kot 200 milijonov izdelkov, Huawei pa se je uvrstil na drugo mesto v Evropi po številu patentnih prijav. V Sloveniji je zgolj lani Huawei uporabnikom dobavil 155 tisoč pametnih telefonov, njegov tržni delež na slovenskem trgu pa je bil v povprečju nad 30 %.

Šestnajst središč za raziskave in razvoj je ustanovljeno v Združenih državah Amerike, Nemčiji, Švedski, Rusiji, Indiji in na Kitajskem. Huawei Bussines Group središče za potrošnike je ena izmed treh poslovnih enot Huaweia in pokriva pametne telefone, računalnike, tablične računalnike, storitve v oblaku ... Globalna mreža Huawei temelji na 30 let strokovnega znanja v telekomunikacijski industriji in je namenjena zagotavljanju najnovejših tehnoloških dosežkov potrošnikom okoli sveta.

Za več informacij prosim obiščite: consumer.huawei.com/si

Spremljajte nas:

Facebook
YouTube
Instagram
Skupnost

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme oprema

Nov 09, 2021 101

Izkoristite vsak trenutek s pametnim telefonom Huawei nova 8i

Globalni tehnološki velikan Huawei je predstavil pametni telefon nova 8i z vznemirljivo…
Nov 04, 2021 230

Spoznajte ambasadorje telefona Huawei nova 9: Med njimi tudi slovenska pevka Nika Zorjan

Nov pametni telefon Huawei nova 9 prinaša popolno kombinacijo edinstvene estetike, ultra…
Nov 03, 2021 192

Izjemni pametni telefon Huawei nova 9 že na voljo v Sloveniji

Odkar je Huawei oktobra na Dunaju prestavil svoj najnovejši in nadvse zanimiv pametni…
Nov 03, 2021 231

iRobot Roomba j7+: Prvi robotski sesalnik, ki se uspešno izogne »presenečenjem« hišnih ljubljenčkov

Prepričani smo, da sesanje doma nikomur ni najbolj pri srcu. No, vsaj ne tistim, ki to…
Oct 30, 2021 257

Vrača se največji svetovni fotografski natečaj Huawei Next-Image 2021

Huawei tudi letos organizira fotografski natečaj, v katerem imajo udeleženci možnost…