Huawei s telefonom Mate X2 dokazuje vodilno vlogo na področju inovativnosti

Globalni tehnološki velikan, podjetje Huawei, nadaljujejo z dolgoročno strategijo inovacij in razvoja s predstavitvijo prepogljivega pametnega telefona nove generacije. S povsem novo zasnovo sokolovega krila (Falcon Wing), Mate X2 dokazuje vodilno vlogo pri zagotavljanju tehnoloških prebojev, ki prinašajo nove in zanimive uporabniške izkušnje.

»Vizija Huaweia je ponuditi uporabnikom boljše storitve in naprave,« je predstavitev novega telefona pospremil Richard Yu, izvršni direktor podjetja Huawei Consumer BG.

Da bi dosegli zastavljene cilje, pri Huaweiu neprestano vlagajo v raziskave in razvoj. Leta 2019 so vložili 15,3 % prihodkov oziroma 131,7 milijarde juanov, v zadnjih desetih letih pa že več kot 600 milijard. Huawei ima 96 tisoč zaposlenih, 14 raziskovalnih in 36 inovacijskih središč po vsem svetu, ki so vsa osredotočena na to pomembno področje.

Skupna prizadevanja prinašajo rezultate, saj je Huawei leta 2019 s 3524 prijavljenimi patenti na evropskem patentnem uradu (EPO) zasedel prvo mesto. Med njimi je kar 90 patentov v kategoriji prepogljivih pametnih telefonov, v kateri so do zdaj predstavili že dva modela. Izvirni Mate X in lani še naslednika Mate Xs.

Huawei Mate X2: Novo obdobje prepogljivosti

Pametni telefon Huawei Mate X2 se ponaša s popolnoma novo kompaktno zasnovo z namenoma prestavljeno točko ravnotežja. Zaslon velja za enega največjih v industriji in nudi izjemno uporabniško izkušnjo tako v popolnoma zloženi kompaktni obliki kot tudi v razprti1. Ohišje iz jekla in ogljikovih vlaken je hkrati lahko, a dovolj robustno, medtem ko stereo zvočnika, sklop štirih kamer Ultra Vision Leica in procesor Kirin 9000 z integriranim modemom za omrežja 5G nudijo nekatere najboljše razpoložljive tehnologije.

Huawei Mate X2 1

»Z nekaterimi najboljšimi strojnimi in programskimi inovacijami Huawei Mate X2 predstavlja velik skok naprej in premika meje česa so sposobni prepogljivi pametni telefoni,« je dejal Richard Yu. »Čeprav je Mate Xs veljal za eno izmed najboljših naprav v svojem razredu, nismo prenehali z iskanjem novih rešitev. Zato Huawei Mate X2 s pomembnimi inovacijami in fantastično uporabniško izkušnjo predstavlja prihodnost pametnih telefonov.«

 


1Tečaj uporablja večdimenzionalen zaklepni mehanizem, ki v zloženi obliki ustvari skoraj brezšiven pregib. Zmogljivost tečaja se lahko sčasoma spremeni in varira zaradi proizvodne tolerance.

Oblika sokolovega krila: Lepota s kančkom prefinjenosti

Brezšivno zložljivo oblikovanje omogoča, da pametni telefon Huawei Mate X2 zložite v kompaktno obliko s popolnoma gladkimi robovi, medtem ko je v razprti obliki zadnja stran nekoliko usločena. Zaradi tega je naprava na eni strani debela le 4,4 mm. Ker je točka ravnotežja premaknjena pred sredino pa je naprava popolnoma uravnotežena, ko je zaprta ali odprta.

Notranji prepogljiv zaslon z 20,3-cm oziroma 8-palčno diagonaloje eden največjih svoje vrste in ima magnetno uravnan sloj z nanodelci za preprečevanje odseva. Zunanji 16,3-cm oziroma 6,45-palčni3 zaslon OLED pa omogoča brezhibno uporabo pametnega telefona Mate X2, ko je ta zaprt. Oba nudita visoko ločljivost4, izjemno odzivnost na dotik5in hitrost osveževanja 90 Hzz brezšivno izkušnjo, ko uporabnik prehaja iz enega načina v drugega.

Huawei Mate X2 6

Huawei Mate X2 7

Huawei Mate X2 8

Huawei Mate X2 9

Huawei Mate X2 je zložen videti kot čudovito zasnovan pametni telefon, medtem ko je razmerje stranic 21 : 9 zunanjega zaslona popolnoma združljivo z večino priljubljenih aplikacij. V razprtem načinu se spremeni v obsežno pametno napravo z zlatim razmerjem 8 : 7,1, ki nudi preglednejšo in učinkovitejšo vizualno izkušnjo bodisi v navpični ali vodoravni postavitvi.

Poleg minimalističnega videza Huawei Mate X2 skriva novost v industriji. Večdimenzionalni tečaj, ki so ga izpopolnjevali kar pet let. Prek zaklepnega mehanizma tečaj ustvari votlino podobno kapljici vode, v katero se varno ovije notranji zaslon, ko je telefon zložen. Na ta način je vmesna reža v zloženem stanju praktično nezaznavna in prihaja do manjšega gubanja zunanjega zaslona, ko je naprava razprta, prav tako pa so skrite odprtine ob straneh, da ne prihaja do vdora prahu in umazanije, ki bi lahko poškodovala zaslon.

Odkrivanje novih obzorij

Z dvema zaslonoma Huawei Mate X2 ponuja najboljše iz obeh svetov. Večji zaslon ponuja obsežno površino za uživanje v različnih vsebinah, zložljivost naprave pa poveča prenosljivost. Na podlagi obsežnih raziskav o navadah uporabnikov je Huawei zasnoval zložljivo obliko tako, da omogoča edinstveno pametno uporabniško izkušnjo. Od brskanja po internetu in pisarniških opravil do spremljanja medijskih vsebin, spletnega nakupovanja in igranja iger, Huawei Mate X2 prinaša neverjetno poglobljeno in doživeto izkušnjo.

Navdihnjeni s tehniko neprekinjenega posnetka, so pri Huawei uspeli narediti prehajanje med različnimi meniji še bolj gladko in odzivno. Ekskluzivna dinamična tema vmesnika pa izkušnjo razpiranja telefona ponese na povsem novo raven, saj vsebuje šopek cvetlic, ki zacvetijo vsakič, ko uporabnik razpre napravo.

Huawei Mate X2 5

Velik zaslon Huaweia Mate X2 dopolnjuje nabor pametnih funkcij, zasnovanih za večopravilnost. S pametnim prikazom več oken7 (Multi-Window), lebdečim oknom (Floating Window), multiplikatorjem aplikacij (App Multiplier) in drugimi funkcijami lahko uporabniki učinkovito izvajajo več opravil tudi na enem zaslonu.

Prikaz več oken uporabnikom omogoča hiter predogled vsebine v drugi aplikaciji, ne da bi pri tem zaprli aktivno aplikacijo. Na primer predogled priponke v prejetem e-poštnem sporočilu ali odpiranje povezave v beležnici. Multiplikator aplikacij omogoča vzporedno odpiranje iste aplikacije, kar nudi boljši pregled na vsebino, na primer pri primerjavi različnih dokumentov ali brskanju po spletnih straneh in trgovinah. Prek funkcije MeeTime lahko uporabnik vsebino s svojega telefona izmenja s svojimi stiki hitro in enostavno, tako, da želene datoteke zgolj povleče v pogovorni vmesnik, kjer ni omejen z velikostjo, količino in obliko datotek.

Aktivnim lebdečim oknom je mogoče prilagoditi velikost, prav tako pa jih uporabnik lahko umakne in nadomesti s katerimkoli drugim oknom. Ne glede na to, ali uporabnik potrebuje pametni telefon za delo, zabavo, družbene medije ali nakupovanje, Huawei Mate X2 zmore vse.

 


2Z zaobljenimi robovi dolžina diagonale notranjega zaslona znaša 8 palcev, če jo merimo po standardnem pravokotniku (dejanska vidna površina je nekoliko manjša).
3Z zaobljenimi robovi dolžina diagonale notranjega zaslona znaša 6,45 palca, če jo merimo po standardnem pravokotniku (dejanska vidna površina je nekoliko manjša).
4Gostota slikovnih pik notranjega in zunanjega zaslona je 413 ppi in 456 ppi. Ločljivost zaslona z zaobljenimi robovi je izmerjena po standardnem pravokotniku, efektivno število slikovnih pik je nekoliko nižje.
5Hitrost vzorčenja na dotik notranjega in zunanjega zaslona je 180 Hz oziroma 240 Hz. Hitrost vzorčenja na dotik se lahko razlikuje med različnimi aplikacijami in igrami.
6Hitrost osveževanja se lahko v različnih aplikacijah in igrah razlikuje.

7Samo določene aplikacije podpirajo to funkcijo. Delovanje je odvisno od razvijalcev aplikacij. V prihodnosti bo s to funkcijo kompatibilnih več aplikacij.

Zmogljivost naslednje generacije pametnih telefonov

Poleg izjemne estetike Huawei Mate X2 odlikuje izjemna vsestranskost. Najboljše avdiovizualne zmogljivosti združuje z izjemno hitrim in energetsko učinkovitim procesorjem, ki podpira visoko hitrostno in stabilno povezljivost.

Kot premijski predstavnik Huaweieve ponudbe in vodilni na področju tehnologije mobilnih kamer, se Huawei Mate X2 lahko pohvali s sklopom štirih kamer Ultra Vision Leica, ki uporabnikom omogočajo, da dokumentirajo in delijo utrinke iz svojih življenj v kristalni jasnosti. Široka kamera s 50 milijoni slikovnih pik ima enega prvih senzorjev z matriko barvnih filtrov RYYB (CFA), podpira združevanje slikovnih pik 4-v-1 in se lahko pohvali s funkcijo Full Pixel Octa PD AutoFocus za izjemno hitro ostrenje in zajemanje visokokakovostnih fotografij tudi pri šibki svetlobi. Teleobjektiv je zasnovan periskopsko in omogoča 10-kratno optično, 20-kratno hibridno in 100-kratno digitalno povečavo za fotografiranje z velike razdalje. Zadnja v sklopu, ultra široka kamera s 16 milijoni slikovnih pik pa celoten fotografski mozaik dopolni s podporo bližinskemu oziroma makro načinu fotografiranja, kjer se lahko uporabnik približa motivu vse do 2,5 cm.

Z dovršeno zložljivo zasnovo telefona Huaweia Mate X2 lahko uporabniki izkoristijo napredno kamero Ultra Vision Leica tudi za selfije. S sprednjo široko kamero, ki podpira zajemanje fotografij v visoki ločljivosti in visokim dinamičnim razponom, selfiji nikoli več ne bodo enaki.

Huawei Mate X2, ki ga poganja najbolj vsestranski 5G-procesor Kirin 9000 z največjim številom tranzistorjev do zdaj, zagotavlja neprimerljivo zmogljivost, energetsko učinkovitost in hitro povezljivost. Prav tako ima povsem nov pametni sistem anten, ki dinamično izbere najboljšo anteno glede na spremembe moči signala in načina uporabe. Ne glede na to, ali je telefon zložen ali razprt, v pokončni ali vodoravni legi, sistem v vsakem trenutku zagotavlja močen sprejem signala za optimalno uporabniško izkušnjo.

Za konec pa je tu še ogromna baterija s kapaciteto 4.500 mAh, ki podpira hitro polnjenje do 55 W s tehnologijo Huawei SuperCharge8, najhitrejšo polnilno rešitvijo pri zložljivih napravah. S tem tudi kratki odmori za kavo ponujajo odlično priložnost za hiter in učinkovit priklop na polnilnik.

Huawei Mate X2 bo na voljo v beli, črni, kristalno modri in kristalno rožnati barvi z 256 GB oziroma 512 GB internega pomnilnika.

Brezšivno z umetno inteligenco podprto življenje

Nenehno vlaganje v raziskave in razvoj je Huaweiu pomagalo pri hitri rasti na različnih področjih in mu zagotovilo bogat nabor izdelkov in storitev v skladu s strategijo brezšivnega z umetno inteligenco podprtega življenja, katere namen je uporabnikom zagotoviti povezano pametno izkušnjo na vseh napravah in v vseh scenarijih.

8Potrebna sta kabel in polnilnik Huawei SuperCharge


O podjetju Huawei Consumer BG


Huaweievi izdelki in storitve so na voljo v več kot 170 državah in jih uporablja tretjina svetovnega prebivalstva, kar jih je uvrstilo na tretje mesto na svetu v pošiljanju mobilnih telefonov. V obtoku je že več kot dva milijona pametnih ur Watch GT in več kot 10 milijonov telefonov serije P30, lani so po celem svetu razposlali več kot 200 milijonov izdelkov, Huawei pa se je uvrstil na drugo mesto v Evropi po številu patentnih prijav. V Sloveniji je zgolj lani Huawei uporabnikom dobavil 155 tisoč pametnih telefonov, njegov tržni delež na slovenskem trgu pa je bil v povprečju nad 30 %.

Šestnajst središč za raziskave in razvoj je ustanovljeno v Združenih državah Amerike, Nemčiji, Švedski, Rusiji, Indiji in na Kitajskem. Huawei Bussines Group središče za potrošnike je ena izmed treh poslovnih enot Huaweia in pokriva pametne telefone, računalnike, tablične računalnike, storitve v oblaku ... Globalna mreža Huawei temelji na 30 let strokovnega znanja v telekomunikacijski industriji in je namenjena zagotavljanju najnovejših tehnoloških dosežkov potrošnikom okoli sveta.

Za več informacij prosim obiščite: consumer.huawei.com/si

Spremljajte nas:

Facebook
YouTube
Instagram
Skupnost

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme oprema

Nov 09, 2021 102

Izkoristite vsak trenutek s pametnim telefonom Huawei nova 8i

Globalni tehnološki velikan Huawei je predstavil pametni telefon nova 8i z vznemirljivo…
Nov 04, 2021 230

Spoznajte ambasadorje telefona Huawei nova 9: Med njimi tudi slovenska pevka Nika Zorjan

Nov pametni telefon Huawei nova 9 prinaša popolno kombinacijo edinstvene estetike, ultra…
Nov 03, 2021 192

Izjemni pametni telefon Huawei nova 9 že na voljo v Sloveniji

Odkar je Huawei oktobra na Dunaju prestavil svoj najnovejši in nadvse zanimiv pametni…
Nov 03, 2021 231

iRobot Roomba j7+: Prvi robotski sesalnik, ki se uspešno izogne »presenečenjem« hišnih ljubljenčkov

Prepričani smo, da sesanje doma nikomur ni najbolj pri srcu. No, vsaj ne tistim, ki to…
Oct 30, 2021 257

Vrača se največji svetovni fotografski natečaj Huawei Next-Image 2021

Huawei tudi letos organizira fotografski natečaj, v katerem imajo udeleženci možnost…