MWC Shanghai 2021: Huawei predstavil projekt pametnega doma

Na tehnološkem dogodku MWC Shanghai 2021 je globalno tehnološko podjetje Huawei predstavilo projekt pametnega doma z namestitvijo pametnih naprav v dnevno sobo, kuhinjo, delovno sobo, domačo telovadnico, sobo za zabavo in garažo. Brezžično povezani pametni telefoni, osebni računalniki, tablični računalniki, pametne ure, pametni zvočniki in televizorji Vision so integrirani s partnerskimi izdelki Huaweievega ekosistema, da skupaj zagotovijo udobno, inteligentno in poglobljeno izkušnjo pametnega doma.

Pametni dom je ključni del Huaweieve strategije brezšivnega z umetno inteligenco podprtega življenja, ki z inovativnimi tehnologijami, kot so Huawei HiLink, HarmonyOS in Huawei HiCar, postaja prototip bivališča v dobi interneta vsega.

Le nekaj besed bo potrebnih za prebujanje pametnega pomočnika v dnevni sobi in prehod pametnega doma v polno delujoč način. V tem načinu bo vklopljen čistilec zraka, svetila bodo oddajala toplo svetlobo in zavese bodo zagrnjene, medtem ko boste povezane naprave upravljali glasovno. Povezovanje gospodinjskih aparatov z operacijskim sistemom HarmonyOS bo izredno preprosto, saj bo dovolj kratek dotik med napravo in telefonom, nakar jo boste nadzirali iz njegovega zaslona. Pečica, kuhinjski robot in drugi gospodinjski aparati imajo dostop do receptov, zato bo priprava hrane preprosta kot še nikoli do zdaj. V delovni sobi bo prišla prav možnost povezave med telefoni, prenosnimi in tabličnimi računalniki Huawei MatePad in MateBook za hitro izmenjavo datotek in sodelovanje na več zaslonih. Že danes pa funkcija več oken na tabličnem računalniku omogoča delovanje dveh aplikacij v samostojnih oknih, medtem ko sta na voljo še dve plavajoči. To omili težave s preklapljanjem med aplikacijami ter poveča udobje dela in produktivnost.

Huawei Pametni dom 3

Kombinacija 165-centimetrskega (65'') pametnega televizorja Huawei Vision ločljivosti 4K in zvočnika Huawei Sound X v sobi za zabavo poskrbi, da se gledalec potopi v sliko in prostorski zvok. V razdelku AiMax Cinema na platformi Huawei Video lahko izbere priljubljeni film in uživa v popolni izkušnji domačega kina. Blizu je dovolj prostora za vadbo zamaha s palico za golf. Pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro beleži število zamahov, hitrost in šteje kalorije, ki ste jih porabili, medtem ko boste z uro Huawei Watch Fit nadvse zadovoljni med vadbo na vadbenih pripravah. Poskrbela bo za analizo kardio/anaerobnega treninga, oceno stanja telesne pripravljenosti in določila priporočen čas okrevanja. Medtem je tudi v domači telovadnici televizor Huawei Vision, ki s funkcijo AI Fitness in tehnologijo spremljanja premikanja sklepov nadzoruje vadbo ter nudi vodenje joge in drugih vadb v realnem času. V garaži lahko s pametnih telefonom odprete garažna vrata. Ko se vsedete v vozilo, se na njegov zaslon prenesejo vsebine in mobilne aplikacije, ki ste jih pred tem uporabljali na telefonu. V njem oziroma na njegovem zaslonu pa lahko nadzirate tudi druge naprave interneta stvari. Med vožnjo domov na primer prižgete sijalke in klimatsko napravo.

V dobi interneta v vsem ni več dovolj namestiti pametne naprave po domu. Pomembno postaja, kako bodo te oblikovale virtualni svet in postale podaljšek človeških čutil ter izboljšale načine interakcije z glasovnimi ukazi in kretnjami. Računalniške in zmogljivosti umetne inteligence omogočajo pametnemu domu zaznavanje vedenja uporabnikov, spremljanje njihovega zdravstvenega stanja in celo prepoznavanje čustev.

Huawei Pametni dom 2

Odkar je Huawei leta 2018 napovedal vstop na trg naprav pametnega doma, je občutno povečal ekosistem naprav, ki se bo še povečal z integracijo operacijskega sistema HarmonyOS. Trenutno je v platformo Huawei HiLink vključenih več kot 800 partnerjev, medtem ko že pokriva več kot 200 milijonov naprav interneta stvari. Za sistem Harmony OS se je že odločilo več kot 20 izdelovalcev strojne opreme in več kot 280 razvijalcev aplikacij. V letu 2021 naj bi s Huaweijem sodelovalo 40 partnerjev, da bi milijonom gospodinjstev zagotovili 100 milijonov naprav na osnovi sistema HarmonyOS.

Huawei verjame, da so tehnologije, kot sta Huawei HiLink in HarmonyOS, temelj pametnega doma in da bo umetna inteligenca postala tako nujna za življenje kot sta tekoča voda in elektrika.

O podjetju Huawei Consumer BG

Huaweievi izdelki in storitve so na voljo v več kot 170 državah in jih uporablja tretjina svetovnega prebivalstva, kar jih je uvrstilo na tretje mesto na svetu v pošiljanju mobilnih telefonov. V obtoku je že več kot dva milijona pametnih ur Watch GT in več kot 10 milijonov telefonov serije P30, lani so po celem svetu razposlali več kot 200 milijonov izdelkov, Huawei pa se je uvrstil na drugo mesto v Evropi po številu patentnih prijav. V Sloveniji je zgolj lani Huawei uporabnikom dobavil 155 tisoč pametnih telefonov, njegov tržni delež na slovenskem trgu pa je bil v povprečju nad 30 %.

Šestnajst središč za raziskave in razvoj je ustanovljeno v Združenih državah Amerike, Nemčiji, Švedski, Rusiji, Indiji in na Kitajskem. Huawei Bussines Group središče za potrošnike je ena izmed treh poslovnih enot Huaweia in pokriva pametne telefone, računalnike, tablične računalnike, storitve v oblaku ... Globalna mreža Huawei temelji na 30 let strokovnega znanja v telekomunikacijski industriji in je namenjena zagotavljanju najnovejših tehnoloških dosežkov potrošnikom okoli sveta.

Za več informacij prosim obiščite: consumer.huawei.com/si

Spremljajte nas:

Facebook
YouTube
Instagram
Skupnost

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme oprema

Nov 09, 2021 102

Izkoristite vsak trenutek s pametnim telefonom Huawei nova 8i

Globalni tehnološki velikan Huawei je predstavil pametni telefon nova 8i z vznemirljivo…
Nov 04, 2021 230

Spoznajte ambasadorje telefona Huawei nova 9: Med njimi tudi slovenska pevka Nika Zorjan

Nov pametni telefon Huawei nova 9 prinaša popolno kombinacijo edinstvene estetike, ultra…
Nov 03, 2021 192

Izjemni pametni telefon Huawei nova 9 že na voljo v Sloveniji

Odkar je Huawei oktobra na Dunaju prestavil svoj najnovejši in nadvse zanimiv pametni…
Nov 03, 2021 231

iRobot Roomba j7+: Prvi robotski sesalnik, ki se uspešno izogne »presenečenjem« hišnih ljubljenčkov

Prepričani smo, da sesanje doma nikomur ni najbolj pri srcu. No, vsaj ne tistim, ki to…
Oct 30, 2021 257

Vrača se največji svetovni fotografski natečaj Huawei Next-Image 2021

Huawei tudi letos organizira fotografski natečaj, v katerem imajo udeleženci možnost…