Svet e-športa na dosegu roke s Huaweievim digitalnim pomočnikom

Globalno tehnološko podjetje Huawei je naznanilo, da bo njihov digitalni pomočnik Huawei Assistant – orodje za pomoč pri iskanju storitev in informacij – prvi iz svoje vrste, ki bo vseboval zavihek namenjen e-športu. Prek njega bodo lahko uporabniki na enostaven način spremljali novice in rezultate iz različnih lig in turnirjev, ki potekajo po celem svetu.

Število navdušencev nad e-športom naj bi se glede na raziskavo Global Esports Market Report 2020 Newzoo do leta 2023 v Evropi povečalo za 8,2 % na 113 milijonov uporabnikov, medtem ko naj bi globalni prihodki v naslednjih treh letih dosegli 1,1 milijarde ameriških dolarjev. Zato so se pri Huaweiu odločili za ekskluzivno partnerstvo z razvijalskim podjetjem SofaScore, ki bo integriralo kategorijo e-športa v Huawei Assisstant.

Podjetje SofaScore, njihovo aplikacijo najdete v trgovini AppGallery, je znano po širokem obsegu zbranih športnih podatkov in analitiki v realnem času s športnih dogodkov, lig in prvenstev. Aplikacija pokriva več kot 20 disciplin, ima več kot 20 milijonov aktivnih mesečnih uporabnikov in je na voljo v več kot 30 jezikih, tudi v slovenščini. Z novo funkcijo bodo uporabniki pametnih telefonov Huawei lahko spremljali dogajanja v treh ligah:

• CS:GO (Counter-Strike: Global Offensive);
• Dota 2 (Defense of the Ancients 2);
• LoL (League of Legends).

Z integracijo v Huawei Assistant bo uporabnik do podatkov z zavihka e-športa prišel s preprostim potegom prsta po zaslonu. Prikazan bo poleg številnih drugih zavihkov oziroma kartic z informacijami, obvestili in opomniki, ki jih pomočnik oblikuje na podlagi prilagojenih potreb uporabnika in primerov rabe. Označili boste e-šport, ekipa ali tekme, ki vas zanimajo, medtem ko bodo algoritmi umetne inteligence digitalnega pomočnika zagotovili prikaz informacij v realnem času.

SofaScore bo hkrati z informacijskim zavihkom ponudil tudi povezave do pretočnih storitev za spremljanje dogajanja v živo na različnih spletnih platformah, kot so Twitch, YouTube, Facebook Gaming, Huya in Bilibili. Odvisno od lige, igre, kategorije ali turnirja.

Huawei AppGallery

»Zanimanje za e-šport nezadržno raste v zadnjem letu, ko ljudje po večini več časa preživijo v svojih domovih. Navdušenci nad igrami, občasni gledalci in predvsem uporabniki mlajše generacije bodo veseli, da bodo lahko dogajanje spremljali na zaslonih svojih pametnih telefonov,« je dosežek pospremil Derek Yu, podpredsednik Huaweia za regijo CEE in Skandinavijo. »Ekskluzivno partnerstvo s podjetjem SofaScore nam omogoča, da uporabnikom pametnih telefonov Huawei predstavimo razburljivi svet e-športa. Še posebej nas veseli, da so podatki v realnem času dosegljivi prek našega digitalnega pomočnika.«

»V podjetju SofaScore stremimo k zagotavljanju najboljše uporabniške izkušnje pri spremljanju športa. Zelo se trudimo, da uporabnikom ne samo prisluhnemo, amapk storimo za njih še nekaj več. Naše partnerstvo s Huaweiem samo potrjuje to filozofijo. V e-šport smo se podali z zagotavljanjem najboljše mogoče izkušnje za naše obstoječe in nove uporabnike. Rezultati, ki smo jih videli do zdaj, dokazujejo, da gremo v pravo smer,« je k temu dodal Ivan Bešlić, glavni operativni direktor in soustanovitelj SofaScore.

Huawei SofaScore ešport

Trgovina AppGallery je na voljo na vseh Huaweievih pametnih mobilnih napravah, med drugim tudi na najnovejših telefonih Mate 40 Pro in P smart 2021 ter tabličnem računalniku MatePad Pro. Dodatno pa je uporabniku pri iskanju aplikacij v pomoč tudi univerzalni iskalnik Petal Search, ki poleg aplikacij omogoča še iskanje slik, novic in drugih informacij.

O trgovini AppGallery

Trgovina AppGalley je pameten in inovativen ekosistem, ki razvijalcem dopušča ustvarjanje edinstvenih uporabniških izkušenj. Huaweijeve mobilne storitve HMS Core omogočajo delovanje aplikacij na različnih napravah, kar je del širše strategije »1+8+N«.

Huawei napoveduje, da bo trgovina AppGallery odprta, inovativna platforma za distribucijo aplikacij, da bo strogo varovala uporabnikovo varnost in zasebnost in hkrati zagotavljala edinstveno in pametno izkušnjo. Je ena izmed treh najboljših tovrstnih trgovin in ponuja dolg seznam lokalnih in globalnih aplikacij, za lažje iskanje uvrščenih v 18 vsebinskih kategorij. Vključno s storitvami za navigacijo in prevoze, novicami in družbenimi mediji. Na voljo je v 170 državah sveta in beleži 530 milijonov mesečno aktivnih uporabnikov. To je pomembno tudi za razvijalce, katerih število je v letu 2020 že preseglo 2,3 milijona in ki so do zdaj objavili več kot 120 tisoč aplikacij z integriranimi mobilnimi storitvami Huawei (HMS), medtem ko je število prenosov preseglo 384,4 milijard.

O podjetju Huawei Consumer BG

Huaweievi izdelki in storitve so na voljo v več kot 170 državah in jih uporablja tretjina svetovnega prebivalstva, kar jih je uvrstilo na tretje mesto na svetu v pošiljanju mobilnih telefonov. V obtoku je že več kot dva milijona pametnih ur Watch GT in več kot 10 milijonov telefonov serije P30, lani so po celem svetu razposlali več kot 200 milijonov izdelkov, Huawei pa se je uvrstil na drugo mesto v Evropi po številu patentnih prijav. V Sloveniji je zgolj lani Huawei uporabnikom dobavil 155 tisoč pametnih telefonov, njegov tržni delež na slovenskem trgu pa je bil v povprečju nad 30 %.

Šestnajst središč za raziskave in razvoj je ustanovljeno v Združenih državah Amerike, Nemčiji, Švedski, Rusiji, Indiji in na Kitajskem. Huawei Bussines Group središče za potrošnike je ena izmed treh poslovnih enot Huaweia in pokriva pametne telefone, računalnike, tablične računalnike, storitve v oblaku ... Globalna mreža Huawei temelji na 30 let strokovnega znanja v telekomunikacijski industriji in je namenjena zagotavljanju najnovejših tehnoloških dosežkov potrošnikom okoli sveta.

Za več informacij prosim obiščite: consumer.huawei.com/si

Spremljajte nas:

Facebook
YouTube
Instagram
Skupnost

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme oprema

Nov 09, 2021 102

Izkoristite vsak trenutek s pametnim telefonom Huawei nova 8i

Globalni tehnološki velikan Huawei je predstavil pametni telefon nova 8i z vznemirljivo…
Nov 04, 2021 230

Spoznajte ambasadorje telefona Huawei nova 9: Med njimi tudi slovenska pevka Nika Zorjan

Nov pametni telefon Huawei nova 9 prinaša popolno kombinacijo edinstvene estetike, ultra…
Nov 03, 2021 192

Izjemni pametni telefon Huawei nova 9 že na voljo v Sloveniji

Odkar je Huawei oktobra na Dunaju prestavil svoj najnovejši in nadvse zanimiv pametni…
Nov 03, 2021 231

iRobot Roomba j7+: Prvi robotski sesalnik, ki se uspešno izogne »presenečenjem« hišnih ljubljenčkov

Prepričani smo, da sesanje doma nikomur ni najbolj pri srcu. No, vsaj ne tistim, ki to…
Oct 30, 2021 257

Vrača se največji svetovni fotografski natečaj Huawei Next-Image 2021

Huawei tudi letos organizira fotografski natečaj, v katerem imajo udeleženci možnost…