Huawei pokazal nove naprave za leto 2021: Watch 3, FreeBuds 4, MatePad Pro in MateView, vse pa povezuje nov operacijski sistem HarmonyOS

Globalni tehnološki velikan Huawei je na današnjem dogodku predstavil vrsto novih naprav, ki so jih snovali v preteklem letu: Serijo pametnih ur Watch 3, tablični računalnik MatePad Pro, brezžične slušalke FreeBuds 4 ter premijska zaslona MateView in MateView GT. Poleg tega pa so pokazali tudi operacijski sistem HarmonyOS 2, ki uporabnikom na različnih napravah in v različnih scenarijih omogoča brezhibno in resnično inteligentno uporabniško izkušnjo.

»Ena kot vse in vse kot ena. Živimo v svetu, kjer so vse stvari povezane in inteligentne. Nihče od nas ne more biti imun na razvoj sveta,« je na predstavitvi dejal Richard Yu, izvršni direktor podjetja Huawei Consumer BG . »V kombinaciji z novimi napravami je naš revolucionarni operacijski sistem HarmonyOS še en primer našega nenehnega prizadevanja za zagotavljanje najboljše mogoče uporabniške izkušnje s pristopom, usmerjenim v prihodnost.«

Čeprav je v našem življenju več pametnih naprav kot kdajkoli prej, te pogosto ne nudijo najbolj pametnih uporabniških izkušenj. Zaprti sistemi so nagnjeni h kompleksni medsebojni povezljivosti in delovanju, kar rezultira v razdrobljeni uporabniški izkušnji.

HarmonyOS je zasnovan prav za reševanje te težave. Kot operacijski sistem naslednje generacije za pametne naprave, HarmonyOS ponuja skupen jezik za povezovanje in sodelovanje različnih vrst naprav, uporabnikom pa zagotavlja bolj priročno, gladko in varno izkušnjo. Telefon z operacijskim sistemom HarmonyOS tako lahko tudi po 36 mesecih uporabe ohranja enako hitrost delovanja, kot nov telefon, tudi če je v napravi na voljo zelo malo prostora za shranjevanje.

Popolnoma nova interaktivna izkušnja, preprostejša in pametnejša kot kdajkoli prej

Sodelovanje med več napravami s sistemom HarmanyOS omogoča nadzor nad vsemi, kot bi uporabljali eno samo. Nova nadzorna plošča namreč podpira preproste in intuitivne povezave s funkcijo 'povleci in integriraj' za preprosto povezovanje naprav glede na določene primere rabe.

Če želite na primer pozno zvečer gledati film, odprete nadzorno ploščo in povlečete ikono pametnega televizorja na ikono pametnega telefona, kar sproži neposredno predvajanje filma na zaslonu televizorja. Nato isto naredite še z ikono slušalk Huawei FreeBuds 4i, da bo zvok filma preusmerjen nanje. To je le eden od primerov uporabe celovitega povezovanja naprav v nekaj, kar lahko imenujejo kar 'super naprava'.

Novo opravilno središče operacijskega sistema HarmonyOS omogoča preprosto prenašanje aplikacij med napravami, brez potrebe po nameščanju na vsako posebej. Tako so funkcije in storitve na voljo povsod in kadar jih potrebujete. V katerikoli napravi, ki je del oziroma je povezana v sistem, si lahko ogledate naloge, ki jih izvajajo druge. Če na primer med igranjem mobilne igre želite večji zaslon od tistega na pametnem telefonu, preprosto povlečete s prstom navzgor, da se odprejo zaslonske možnosti (Overview Screen) in nato igro prenesete na svoj tablični računalnik Huawei MatePro, kjer nadaljujete z zabavnim preživljanjem prostega časa.

Začetni zaslon sistema HarmonyOS je bolj racionaliziran in organiziran, kot kadarkoli do zdaj. V aplikacijah lahko povlečete navzgor in s tem ustvariti servisni pripomoček za storitve, ki v resničnem času prikazujejo informacije ali za hitro dostopnost želenih storitev brez potrebe po zagonu aplikacij. Njegovo velikost lahko prilagajate, ga pripnete na začetni zaslon ali skrijete z njega, ko ni več potreben. Uporabite jih lahko za atomske storitve, ki jih je mogoče preprosto dati v skupno rabo v servisnem središču, brez prenašanja ali nameščanja česarkoli. To na primer olajša dostop do funkcij prikaza novic.

Kar zadeva videz in občutek uporabniškega vmesnika, se lepota inovativnih interakcij skriva v estetskih podrobnostih: posebej zanj zasnovani pisavi HarmonyOS Sans in animacijah, ki ponujajo dosledno uporabniško izkušnjo na vseh napravah z nameščenim sistemom HarmonyOS.

Storitev Huawei HiLink je bila nadgrajena na HarmonyOS Connect, da lahko pametne funkcije dodate na naprave drugih proizvajalcev. Z njeno pomočjo lahko z enim dotikom povežete pametne domače naprave s pametnim telefonom. Če se z njim na primer dotaknete pečice Midea, na kateri prav tako teče sistem HarmonyOS, lahko ta takoj začne pripravljati obrok po izbranem receptu. Ali hrano dlje časa ohranite svežo v hladilniku Haier, ki temperaturo prilagaja glede na izdelke, ki jih daste vanj. Takšnih primerov pa je še veliko.

Izjemna zmogljivost za boljšo varnost in zaščito zasebnosti

Na prvem mestu sistema HarmonyOS je seveda varnost. Huawei je trdno zavezan k zaščiti zasebnosti in varnosti svojih uporabnikov, zato HarmonyOS nadaljuje poreklo operacijskega sistema EMUI in še dodatno nadgrajuje tehnologije, ki zagotavljajo brezkompromisno zasebnost in varnost.

Huaweievo temeljno načelo pri snovanju naprav in programske opreme je zagotoviti, da lahko le prava oseba dostopa do pravih podatkov s pravo napravo, kakor tudi varnost shranjevanja, prenosov in uporabe podatkov v vseh scenarijih. Ko uporabnik aktivira preverjanje identitete na več napravah, lahko svoj telefon odklene le s kombinacijo prepoznave obraza na pametnem telefonu in posebnim preverjanjem, ki zagotavlja, da je ura, ki jo nosi uporabnik, resnično povezana s telefonom.

Huawei Watch 3: Pametni asistent, ki je tako tako zmogljiv, kot vaš pametni telefon

Kot prva pametna ura, ki deluje z operacijskim sistemom HarmonyOS, se Huawei Watch 3, ki je sicer na voljo v dveh različicah – Watch 3 in Watch 3 Pro – brezšivno povezuje s pametnimi telefoni Huawei in služi kot večnamenski potovalni pomočnik. Podatki se stekajo neposredno od pametnega telefona do zapestja, tako da imate vse informacije o vožnji ali poletih vedno na dosegu roke. Če boste za vožnjo z letališča uporabili javni prevoz, vas bosta ura in telefon vedno pravočasno opomnila, ko se boste približevali končnemu cilju. Tako vas nikoli več ne bo skrbelo, da bi zamudili pravo postajo.

Huawei Watch 1

Huawei Watch 3 uporabniku služi tudi kot profesionalni trener in svetovalec za zdrav način življenja, ki pozna do 100 različnih načinov vadbe. Ura je opremljena z novim visoko natančnim termometrom in prvič podpira odčitavanje telesne temperature. Poleg tega omogoča tudi nadzor krvnega sladkorja, zaznavanje padcev in je opremljena s funkcijo SOS, z njo pa lahko v realnem času spremljate in posledično skrbite za svoje zdravje. Uporabite jo lahko tudi za opomnike za stvari, na katere pogosto pozabite, na primer kdaj spiti kozarec vode in vzeti zdravila. Watch 3 pa vam omogoča tudi klicanje in sprejemanje telefonskih klicev ter poslušanje glasbe z deljenjem iste telefonske številke in podatkovnega paketa s pametnim telefonom.

Huawei Watch 3 se lahko pohvali še z izjemno dobro avtonomijo baterije. Osnovna različica Watch 3 brez polnilnika v pametnem načinu zdrži do 3 dni in do 14 dni v načinu ultra dolge avtonomije, različica Watch 3 Pro pa do 5 oziroma kar do 21 dni.

Sicer pa nova Huaweieva ura tudi novo definira modo na vašem zapestju. Elegantna ura ima ukrivljen stekleni zaslon in ohišje iz nerjavečega jekla 316L, opremljena je s popolnoma novo krono, ki zazna različne stopnje pritiska in zagotavlja povratne informacije kot odziv na uporabnikov vnos, zaradi česar je ura udobna za nošenje in enostavna za uporabo.

Huawei MatePad Pro: Nov pripomoček za izboljšanje produktivnosti in ustvarjalnosti

Podobno kot pametna ura, v sodobnem duhu nadaljuje nov tablični računalnik Huawei MatePad Pro, ki se lahko pohvali s čudovitim 32-centimetrskim oziroma 12,6-palčnim zaslonom OLED FullView in kar 90-odstotnim razmerjem med zaslonom in ohišjem. To je največ med vsemi tabličnimi računalniki na trgu. Huawei MatePad Pro, ki ga odlikujeta porazdeljeno upravljanje podatkov in načrtovanje nalog v sistemu HarmonyOS, lahko brezhibno sodeluje s pametnimi telefoni in osebnimi računalniki za podvojeno produktivnost in ustvarjalnost v različnih primerih rabe, ne glede ali ste v pisarni ali za risalno desko.

Huawei MatePad Pro podpira tehnologijo sodelovanja med več zasloni tabličnih in osebnih računalnikov. V načinu zrcaljenja (Mirror) ali razširitve (Extend) pa lahko postane risalna plošča ali dodatni zaslon, medtem ko je za učinkovitejšo izkušnjo sodelovanja zagotovljena podpora za prenos datotek med povezanimi napravami.

Nove slušalke FreeBuds 4 in veliki zasloni MateView

Na današnjem dogodku je sicer Huawei predstavil tudi brezžične slušalke FreeBuds 4, ki jih poleg odlične avtonomije baterije odlikujeta tudi kakovosten zvok in naslednja generacija funkcije odpravljanja zunanjega hrupa (ANC), ter dva vrhunska monitorja, MateView in MateView GT, ki se tako pridružujeta nedavno predstavljenemu 23,8-palčnemu monitorju Huawei Display FullView.

Huawei FreeBuds 4 3

Več informacij na: https://consumer.huawei.com/si/

O podjetju Huawei Consumer BG

Huaweievi izdelki in storitve so na voljo v več kot 170 državah in jih uporablja tretjina svetovnega prebivalstva, kar jih je uvrstilo na tretje mesto na svetu v pošiljanju mobilnih telefonov. V obtoku je že več kot dva milijona pametnih ur Watch GT in več kot 10 milijonov telefonov serije P30, lani so po celem svetu razposlali več kot 200 milijonov izdelkov, Huawei pa se je uvrstil na drugo mesto v Evropi po številu patentnih prijav. V Sloveniji je zgolj lani Huawei uporabnikom dobavil 155 tisoč pametnih telefonov, njegov tržni delež na slovenskem trgu pa je bil v povprečju nad 30 %.

Šestnajst središč za raziskave in razvoj je ustanovljeno v Združenih državah Amerike, Nemčiji, Švedski, Rusiji, Indiji in na Kitajskem. Huawei Bussines Group središče za potrošnike je ena izmed treh poslovnih enot Huaweia in pokriva pametne telefone, računalnike, tablične računalnike, storitve v oblaku ... Globalna mreža Huawei temelji na 30 let strokovnega znanja v telekomunikacijski industriji in je namenjena zagotavljanju najnovejših tehnoloških dosežkov potrošnikom okoli sveta.

Za več informacij prosim obiščite: consumer.huawei.com/si

Spremljajte nas:

Facebook
YouTube
Instagram
Skupnost

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme oprema

Nov 09, 2021 102

Izkoristite vsak trenutek s pametnim telefonom Huawei nova 8i

Globalni tehnološki velikan Huawei je predstavil pametni telefon nova 8i z vznemirljivo…
Nov 04, 2021 230

Spoznajte ambasadorje telefona Huawei nova 9: Med njimi tudi slovenska pevka Nika Zorjan

Nov pametni telefon Huawei nova 9 prinaša popolno kombinacijo edinstvene estetike, ultra…
Nov 03, 2021 192

Izjemni pametni telefon Huawei nova 9 že na voljo v Sloveniji

Odkar je Huawei oktobra na Dunaju prestavil svoj najnovejši in nadvse zanimiv pametni…
Nov 03, 2021 231

iRobot Roomba j7+: Prvi robotski sesalnik, ki se uspešno izogne »presenečenjem« hišnih ljubljenčkov

Prepričani smo, da sesanje doma nikomur ni najbolj pri srcu. No, vsaj ne tistim, ki to…
Oct 30, 2021 257

Vrača se največji svetovni fotografski natečaj Huawei Next-Image 2021

Huawei tudi letos organizira fotografski natečaj, v katerem imajo udeleženci možnost…