Imate stresen urnik? Preverite nasvete za sprostitev Jureta Koširja, čigar dan je poln obveznosti …

Sodobni časi narekujejo hiter življenjski tempo. Dolgi delovniki, otroci, domača opravila, takšna in drugačna druženja, za povrh pa še kakšna prostočasna aktivnost, če ni že prej konec dneva. Na koncu toliko lahko pripelje do popolne zmešnjave in ste pri njih precej manj učinkoviti, kot bi bili z manj obveznostmi, oziroma, če bi jih razporedili bolj smotrno. Predvsem pa je pomembno, da redno najdete čas zase, saj ste le s polnimi baterijami lahko kos hektičnemu vsakdanu.

Različne ljudi sproščajo različne stvari. Nekateri največ energije dobijo na športnih aktivnostih, druge sprosti večerni sprehod, tretjim pa najbolje dene meditiranje na jogi. Če si boste vzeli čas zase, bodo vse ostale stvari tekle lažje. Bolje se boste razumeli z ljudmi okoli sebe, lažje se boste lotili delovnih nalog in boste pri njih tudi hitrejši in bolj učinkoviti, hkrati pa boste imeli tudi več energije za druge aktivnosti, ne le za obveznosti. Če vidite, da vam koncentracija po določenem času začne pešati, ali če se počutite kronično utrujene, je čas da spremenite svojo dnevno rutino.

Za začetek ljudem okoli sebe dajte vedeti, kaj potrebujete. Več časa zase, morda kakšen odmor več v službi, kakšno naduro manj, drugačno razdelitev hišnih opravil in podobno. Obvezno v to enačbo vkomponirajte tudi dovolj spanca. Kakovosten spanec je namreč osnovni temelj za funkcioniranje čez dan. To pomeni, da hodite spat ob 'normalnih' urah in ne ponočujete, predvsem pa da si vsak dan privoščite vsaj sedem, še raje pa osem ur spanca. Če spite manj, na primer pet ali štiri ure na noč, vas bo to slej kot prej ujelo in vam bo popolnoma zmanjkalo energije, slabo pa to lahko vpliva tudi na zdravje.

Nabito pol urnik, ki pa mu je z novo asistentko zlahka kos

Glede omenjene teme smo se nedavno pogovarjali tudi z nekdanjim smučarskim asom Juretom Koširjem, ki je po športni karieri uspešno zaplul v poslovne vode. Jure ni miroval nikoli v življenju, najprej so ga večkrat dnevno okupirali treningi, danes pa sestanki, telefonski klici in vodenje poslov. Pri vsaki stvari, ki se jo je v življenju lotil, je bil 100-odstotno predan in to se je vedno odražalo tudi na njegovem urniku, kjer nikoli ni bilo minut za 'zabušavanje'. Prav zato nas je zanimalo, kje najde toliko energije in ohranja to mladostniško iskrivost.

»Moram reči da, čeprav je profesionalna športna kariera za mano, še vedno ne morem brez športa. Za trening si poskušam vzeti čas večkrat na teden, filozofijo pa imam enako, kot takrat – disciplina. To me sprosti, hkrati pa s športom napolnim svoje baterije,« razloži Jure in k temu doda: »Kateri šport izberem, je pa odvisno od počutja in seveda drugih obveznostih. Po kakšnih napornih sestankih se najraje odpravim v naravo, v gore, sproti pa me tudi tek. Ta je vedno 'na pladnju', tudi če imam nekoliko manj časa. Pozimi seveda ostajam zvest smučanju, ni ga čez spust po belih strminah, občasno pa opravim še kakšno vadbo v fitnesu.«

Seveda marsikomu načrtovanje prostočasnih aktivnosti predstavlja le še dodaten stres, ko jih 'mora' umestiti v svoj že zelo natrpan urnik. »Če imaš pravega asistenta oziroma asistentko, je to veliko lažje,« pravi Jure. »Meni je pri tem v veliko pomoč moja nova pametna ura Huawei Watch 3 Pro, ki jo nosim kamorkoli grem. Ne le da je odlična za treninge, saj podpira več kot 100 vadb, ampak tudi za druge aktivnosti. Z njo si na primer lahko izmerite nivo stresa, meri kakovost vašega spanca, srčnega utripa in tako naprej. Celo nasičenost krvi s kisikom in temperaturo kože,« navdušeno pove Jure.

Spanec je boljši kot žganec

»Moram priznati, da sem si z uro uspel precej urediti svoj urnik, predvsem pa podaljšati svoj spanec. Bil sem namreč presenečen, ko sem gledal povprečno mesečno dolžino spanca v aplikaciji Zdravje in ugotovil, da ne spim dovolj dolgo oziroma moj spanec ni tako kakovosten, kot bi želel. Postopoma sem to zdaj spremenil, ko imaš tako servirane podatke črno na belem sploh ni težko. In zdaj sem veliko bolj spočit in posledično manj pod stresom, saj imam čez dan več energije,« Jure opiše praktično uporabnost svoje nove asistentke Watch 3 Pro.

Ob tem pa izrazi tudi navdušenje nad drugimi funkcijami, ki so poenostavile njegov dan: »Ker jo imam na zapestju ves dan, ves čas vem, koliko je 'ura'. Servira mi namreč informacije o sestankih, ki jih imam na koledarju, posreduje sporočila iz različnih platform, z njo lahko kličem ... hkrati pa je primerna za različne priložnosti. Kot sem že omenil je zaradi športnega osrčja postala nepogrešljiva na mojih treningih, ob tem pa se odlično počuti tudi na sestankih. Ima namreč zelo eleganten videz. Tako jo imam lahko na zapestju dopoldan, ko sem v obleki ali zvečer, ko sem v hribih. Povsod se počuti domače. Zavoljo dolgotrajne baterije, ki v izjemno dolgem načinu zdrži brez polnilca vse do 3 tedne, pa me ni nikoli strah, da bi me pustila na cedilu.«

Za precejšnjo mero zmanjšanja stresa pa lahko poskrbi tudi novi tablični računalnik Huawei MatePad 11. V prednaročilu je na voljo po odlični ceni 469 €. Vsi, ki ga boste naročili do 22. avgusta oziroma do razprodaje zalog bosteo bkot darilo prejeli še odlično pisalo M-Pencil druge generacije in magnetno tipkovnico v vrednosti več kot 150 €. Redna prodaja MatePad 11 tablice se začne 23. avgusta.

Več o novi uri Huawei Watch 3 Pro lahko preberete tukaj:

https://consumer.huawei.com/si/wearables/watch-3-series/

Več o novem tabličnem računalniku pa tule:

https://consumer.huawei.com/si/tablets/matepad-11/

O podjetju Huawei Consumer BG

Huaweievi izdelki in storitve so na voljo v več kot 170 državah in jih uporablja tretjina svetovnega prebivalstva, kar jih je uvrstilo na tretje mesto na svetu v pošiljanju mobilnih telefonov. V obtoku je že več kot dva milijona pametnih ur Watch GT in več kot 10 milijonov telefonov serije P30, lani so po celem svetu razposlali več kot 200 milijonov izdelkov, Huawei pa se je uvrstil na drugo mesto v Evropi po številu patentnih prijav. V Sloveniji je zgolj lani Huawei uporabnikom dobavil 155 tisoč pametnih telefonov, njegov tržni delež na slovenskem trgu pa je bil v povprečju nad 30 %.

Šestnajst središč za raziskave in razvoj je ustanovljeno v Združenih državah Amerike, Nemčiji, Švedski, Rusiji, Indiji in na Kitajskem. Huawei Bussines Group središče za potrošnike je ena izmed treh poslovnih enot Huaweia in pokriva pametne telefone, računalnike, tablične računalnike, storitve v oblaku ... Globalna mreža Huawei temelji na 30 let strokovnega znanja v telekomunikacijski industriji in je namenjena zagotavljanju najnovejših tehnoloških dosežkov potrošnikom okoli sveta.

Za več informacij prosim obiščite: consumer.huawei.com/si

Spremljajte nas:

Facebook
YouTube
Instagram
Skupnost

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme oprema

Jan 18, 2022 141

Zgodovina telefonov serije Huawei P: Desetletje izjemne mobilne telefonije

Vse od daljnega leta 2012 so pametni telefoni serije P vedno znova želi priznanja za…
Dec 14, 2021 204

Dan na off s Kayo Solo in aplikacije, ki žejno izpijejo baterijo vsakega pametnega telefona…. razen…..

Izzvani telefon: Huawei nova 9Mučiteljica: Kaya SoloVideo dvoboja Kaye in Huawei nova 9…
Dec 13, 2021 294

Vrhunske pametne ure Huawei Watch GT 3 na voljo v Sloveniji

Težko pričakovane pametne ure Huawei Watch GT 3 so od ponedeljka, 13. decembra, na voljo…
Nov 12, 2021 282

Nika nam je predstavila novega!

Niko Zorjan, energično prekmursko glasbenico, je omrežil novi. Spoznala ga je na Dunaju…
Nov 09, 2021 193

Izkoristite vsak trenutek s pametnim telefonom Huawei nova 8i

Globalni tehnološki velikan Huawei je predstavil pametni telefon nova 8i z vznemirljivo…