Narava - zdravje – druženje na srečanju zeliščarjev

Dugi otok, Hotel Luka
Od sobote, 23. do sobote 30. maja 2020

Konec maja je Dugi otok ves zelen, cvetoč, dehteč, ...

Letos že sedmič potujemo z dvema avtobusoma, ki bosta z nami ves čas na otoku.

Z nami bo že prekaljena ekipa: Cvetka Mastnak Čulk, nekdanja vodja vrta zdravilnih rastlin na inštitutu v Žalcu, sedaj vodi študijsko skupino »zelišča, narava, zdravje«, Mateja in Janko kot organizatorja, Iztok in Luca, ki vodita avtobusa, Irena, urednica TV oddaje »Na vrtu« in Marina. Na Dugem otoku pa nas čaka družina Gačina z direktorjem Lovrom (in sinčkom Luko), Vesna in drugi lokalni vodiči.

Po otoku potekajo »steze zdravilnih in aromatičnih rastlin«. Bivali bomo v hotelu Luka, ki leži čisto ob morju. Imeli bomo polni penzion (mesni, ribji ali vegetarijanski meni). Večkrat bomo kosili kar v naravi.

Ves teden se bomo potepali po Dugem otoku, spoznavali in nabirali zdravilne rastline; ob tem pa spoznavali tudi naravne in kulturne znamenitosti tega čudovitega otoka. Zapele nam bodo tudi dalmatinske klape. Zamudili pa ne bomo niti sejma otoških proizvodov.

Vsako jutro bo imela Mateja aktivnosti za dušo in telo, po zajtrku bomo spoznavali in nabirali zdravilne rastline. Pred večerjo bo imela Cvetka predavanje, (čez dan bo čas tudi za individualne razgovore z njo), poglobljena predavanja pa bodo po večerji v posebni sobi. V usposabljanje se bo vključila tudi ekipa TV oddaje »Na vrtu«. Teme predavanj bodo celovit pristop k ohranjanju in iskanju zdravja s pomočjo narave. Po večerji bo veselo druženje (25. maj je Dan mladosti).

zeliščarji 5

Poudarki iz PROGRAMA: spoznali bomo večino stez zdravilnih in aromatičnih rastlin, obiskali bomo vse največje znamenitosti otoka: Telaščica, svetilnik, Sakarun, jamo Strašna peč.

Udeležili se bomo posebne degustacije sira, pršuta in vina (brez doplačila), spoznali bomo izdelavo marmelad v Žmanu. Marina in Cvetka pa nam bosta ponudili posebno novost: zeliščna sol z mirto.

Seveda pa bomo na koncu pripravili tudi ČAJNO MEŠANICO IZVIR, ki jo bo vsak udeleženec (kot tudi sol z mirto) odnesel domov. Marina pa nam bi pripravila še dodatno presenečenje.

Konec maja je morje že kar toplo in dosti časa bo tudi za sončenje, za bolj korajžne pa tudi za kopanje. Organiziran bo izlet na Kornate (doplačilo). Možen bo tudi nakup otoških proizvodov: med, olje, marmelada, sir, ... .

CENE: 7 polnih penzionov v HOTELU LUKA***, turistična taksa; organizacija in izvedba programa;
od 280 € naprej.
Avtobusni prevoz iz Slovenije in po otoku: 70 €

Informacije, prijave: DRUŠTVO in TA IZVIR 00386 (0)3 71 33 100
041 76 96 86 (Janko); 031 33 60 40 (Mateja); 041 931 540 (Katarina)
www.izvir.com; This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ; fb društvo izvir

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme rekreacija

Jun 16, 2020 133

Slikovita avantura med gorami

Razmere so letos marsikoga prepričale, da se bo v času poletnih dopustov raje kot na tuje…
May 29, 2020 164

Zakaj je med vadbo priporočljivo poslušati glasbo?

Nekateri nikdar ne vadite brez slušalk. Pravilno izbrana glasba pomaga višati tempo ali…
May 01, 2020 254

S prvim majem Kobilarna Lipica ponovno odpira svoja vrata

S 1. majem Kobilarna Lipica ponovno odpira svoja vrata, za obiskovalce bo odprta vsak dan…
Apr 05, 2020 326

Narejeni za gibanje

Trenutne razmere od nas zahtevajo veliko prilagajanja novi situaciji, kar nas lahko…
Mar 13, 2020 241

Kako ostati v formi tudi brez telesne vadbe?

Vsakodnevne dejavnosti so v procesu izgube teže ravno tako pomembno kot telesna vadba.…