Narejeni za gibanje

Trenutne razmere od nas zahtevajo veliko prilagajanja novi situaciji, kar nas lahko precej izčrpa. V času prisotnosti korona virusa je zato izjemno pomembno, da poskrbimo ne le za čustveno, temveč tudi dobro telesno kondicijo.

Veronika Bilban

Čeprav se je hiter tempo življenja precej zaustavil in nas tarejo mnoge skrbi, soočamo se z neodgovorjenimi vprašanji, strahom pred prihodnostjo in posledicami, ne smemo pozabiti nase in na svoje najbližje. Ohraniti moramo moč, da bomo zdržali pritiske in da bomo, ko se življenje spet vrne v živahen ritem, lahko hitro začeli ponovno ustvarjati, delati in se aktivno udeleževati sestankov, dogodkov, zabav ...
Če boste poskrbeli za dobro fizično kondicijo, boste imeli več energije. Namreč, ljudje smo narejeni za gibanje, ne glede na starost. V primeru, da to dejstvo zanemarimo, postanemo leni in neaktivni, se naše telo začne hitreje starati, prej zbolimo, psihično smo na dnu ... Zatorej, če sedaj več časa sedite pred računalnikom, tablico ali telefonom, nujno razgibajte svoje telo. Vsaj vsako urico vstanite, naredite odmor, sprehodite se par korakov, naredite nekaj razteznih vaj, s čimer boste pospešili cirkulacijo, pognali kri po telesu iz nog do možganov, pa tudi zmanjšali nevarnost tveganja za bolečino, slabo prekrvavitev in nastanek srčnih bolezni.

Fizična aktivnost je odličen način za reševanje problemov in stisk, s katerimi se soočamo. Še posebej priporočljiv je sprehod, saj si ob tej rekreaciji zbistrite misli, na plano pridejo domišljija, kreativnost, ustvarjalnost, dosežete lahko tudi notranji mir. Prav tako je smiselno, da redno izvajate vaje, ki obsegajo krepitev hrbtnih, trebušnih in nožnih mišic. Veliko jih najdete na družbenih omrežjih in spletnih straneh. Pozorno si jih oglejte, saj je kvalitetna izvedba vaj bistvenega pomena, če se želite izogniti bolečinam oziroma poškodbam. Če imate doma tekača ali sobno kolo je čas, da z njega obrišete prah in ga začnete uporabljati. Tisti, ki imate majhne otroke, pa ne pozabite na igre, ki ste jih včasih tako zelo oboževali – skrivanje, lovljenje, skakanje čez elastiko ali kolebnico, vrtenje obroča ...

Ne le, da boste s tem veliko naredili za svoje zdravje, temveč boste s skupnimi aktivnostmi tudi okrepili vez s svojimi najmlajšimi člani družine, ki nas tako zelo potrebujejo in ves čas hrepenijo po naši pozornosti.

Ostali članki iz teme rekreacija

Jul 17, 2020 198

Potep od pragozda do slikovite reke

Slovenija tako v svetovnem kot tudi zgolj v evropskem merilu velja za majhno državo.…
Jul 03, 2020 195

Od družinskega do potovalnega šotora

Med nakupovanjem šotora boste kaj hitro opazili, da obstaja veliko različnih modelov, a…
Jun 16, 2020 207

Slikovita avantura med gorami

Razmere so letos marsikoga prepričale, da se bo v času poletnih dopustov raje kot na tuje…
May 29, 2020 213

Zakaj je med vadbo priporočljivo poslušati glasbo?

Nekateri nikdar ne vadite brez slušalk. Pravilno izbrana glasba pomaga višati tempo ali…
May 01, 2020 305

S prvim majem Kobilarna Lipica ponovno odpira svoja vrata

S 1. majem Kobilarna Lipica ponovno odpira svoja vrata, za obiskovalce bo odprta vsak dan…