Zadnji članki: Zdravje in lepota

Default Image

Bo evropska kartica zdravstvenega zavarovanja zadostovala?

Kategorija: Zdrave novice
Julij 02, 2020
Med potovanjem po Evropi evropska kartica zdravstvenega zavarovanja predstavlja tako rekoč osebno higieno. Vsem, ki imamo urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji, omogoča uveljavljanje pravice do brezplačne nujne oziroma potrebne zdravstvene oskrbe pri zdravnikih in v zdravstvenih ustanovah, ki so del javnega, državnega zdravstvenega sistema v vrsti držav. Vendar pa pogosto ne zadošča. Zato, da boste na poti ohranili mirno kri, poglejmo, v katerih primerih vas evropska kartica lahko…

Odženimo komarje

Kategorija: Zdrave novice
Julij 02, 2020
Čeprav na tržišču obstaja že precej sredstev za zaščito pred komarji, pa si jo lahko tudi sami pripravite doma. Se sprašujete, česa komarji ne marajo?- Olj, ki vsebujejo evkaliptus, cimet, rožmarin, mentol in cedro.- Sivke- Organskega sojinega olja- Česna- Mačje mete, limonine trave- Mraza- Citronke- OgnjičaČe se želite znebiti nadležnih živalic, si na primer pripravite 10-25 kapljic eteričnega olja (na primer sivke), 2 čajni žlički rastlinskega olja in ena žličko aloe vere gela. Zmešajte jih v…

Naj vam zdravje dobro služi med dopustom

Kategorija: Zdrave novice
Julij 01, 2020
V času dopustov in počitnic je čas za brezskrbnost, počitek, razmislek in aktivnosti na prostem. Oddih vam veliko pomeni, zato za načrtovanje namenite precej časa – ogledate si destinacije, namestitve, kakšna bo hrana in vreme, kaj lahko doživite. Morda si naredite načrte, kako bo vaš dopust potekal. Zabavno bo, že s pakiranjem in dnem odhoda, brez stresa, saj ste vendar na dopustu, komu mar, če prispete na cilj uro pozneje. Če potujete v lastni režiji, verjetno pred odhodom preverite varnost…

Z Varuhom zdravja: Do zdravnika, ko ga potrebujete

Kategorija: Zdrave novice
Junij 30, 2020
Ko nastopi zdravstvena težava ali pride do poškodbe, je potrebno ukrepati takoj. Ne čez leto in pol oziroma kolikor lahko znaša trenutna čakalna doba za določenega specialista ali zdravstveni poseg. Z novim zavarovanjem Zdravstvena polica (https://www.vzajemna.si/zavarovanja/zavarovanje/zdravstvena-polica) si lahko zagotovite dostop in kritje stroškov samoplačniških zdravstvenih storitev v samo nekaj dneh. Brez dolgih čakalnih vrst in visokih stroškov zdravljenjaČakalne vrste so velika bolečina…

Sonce - prijatelj ali sovražnik?

Kategorija: Zdravo življenje
Junij 30, 2020
Sonce vse močneje greje in čeprav se ga neskončno veselimo, se ga moramo malenkost tudi bati. Sončni žarki nam sicer dajejo vitamin D, napolnijo nas z energijo, prinašajo tudi boljše počutje, na drugi strani pa lahko naši koži škodujejo. Veronika Bilban Rešitev ni v tem, da bi se soncu izogibali in se večino dneva pred njim skrivali, pač pa je potrebno našo kožo nanj pripraviti. Na tržišču je precej izdelkov, s katerimi jo lahko zaščitimo, toda ali veste, kateri so tisti, res pravi za vas? Še…
Jun 28, 2020 398

Smo v avtu varni?

Sončni žarki so že močni in zato se jim moramo v najbolj toplem delu dneva izogibati.…
Jun 27, 2020 2218

Domača lekarna za lase

Skrb in nego za naše lase je treba prilagoditi tudi letnim časom oz. letnim sezonam.…
Jun 26, 2020 588

Odstranjevanje znamenj, bradavic ali pecljatih izrastkov

Koža je največji človeški organ, na katerem se lahko v času življenja pojavijo številne…
SkinTight - najboljša krema proti gubam
Jun 25, 2020 104

3 razlogi zakaj je SkinTight® najboljša krema proti gubam

Ko enkrat vstopimo v »tista leta« in se zares dobro pogledamo v ogledalo, lahko kaj hitro…
Jun 25, 2020 731

Stran z gubami

Hočemo ali nočemo - čas neusmiljeno teče in staranju se ne more nihče izogniti. Vsako…

13 razlogov zakaj ne shujšamo

 

Če želite izgubiti težo in izboljšati svoje zdravje, je en od učinkovitih načinov tudi omejevanje ogljikovih hidratov. Vendar je takšna dieta naporna, sploh če se odvečni kilogrami hitro ne začnejo topiti. Želja po hitri izgubi kilogramov je v vsakem od nas. A ni prava. Zavedati se moramo, da hitro izgubljeni kilogrami, pomenijo tudi jo-jo efekt, kar pomeni, da se le ti prehitro vrnejo.

Očistite svoje telo!
Nove kapsule Detox iz Medexa z izvlečki rmana, breze in pegastega badlja vplivajo na najpomembnejše organe, ki skrbijo za izločanje strupov iz telesa. Z njihovo pomočjo boste prečistili svoje telo in mu zagotovili novih moči. Rman pomaga pri normalni funkciji prebavnega trakta, breza vpliva na normalno izločevalno funkcijo ledvic, pegasti badelj pa prispeva k razstrupljevalni funkciji jeter. Detox je priporočljiva pomoč pri 30 dnevnem čiščenju telesa. Uživanje je prilagojeno stopenjskemu čiščenju, ki omogoča telesu postopno pripravo na izločanje toksinov in tako zmanjša neželene odzive, ki se lahko pojavijo med čiščenjem.

Torej, vzemite si čas, ne bodite prerigolozni, ne postavite si neuresničljivih ciljev. Počasi se daleč pride, zmerno izgubljanje kilogramov, vodi v dolgoročen uspeh. Torej telo potrebuje čas, da pritisne na stikalo kurjenja maščob. Ne bo pa odveč, če se vprašate?

Ali...

1. ...jeste preveč sadja?
Zelo lahko je pojesti preveč sadja. Znebite se vseh slabih, predelanih živil in jih nadomestite z zmernim krožnikom svežega sadja. Samo zato, ker je sadje naravno, ne pomeni, da se ga lahko prenajeste. Sadje ima fruktozo, in čeprav je nekatero sadje zelo hranljivo preveč zaužitja sadja z veliko ogljikovimi hidrati, lahko ustvari opustošenje v "oddelku" inzulina. Dobra mera sadja je pest jagod ali pol kosa večjega sadja, kot je grenivka ali jabolko.

2. ...jeste preveč oreščkov?
Samo zato, ker oreščki vsebujejo malo ogljikovih hidratov, še ne pomeni, da jih lahko jeste neomejeno. Velikost porcije je pest oreščkov. In ne pol vrečke! Nepremišljeno hrustanje oreščkov prinese dodatne kilograme. Prav tako mnogi oreščki nimajo pravilnega sorazmerja med omega-3 in omega-6 maščobami in to prav tako ne pomaga izgubi kilogramov.

3. ...še vedno hranite "prepovedano" hrano v kuhinji?
Ne shranjujte čipsov, piškotov in drugih živil z visoko vrednostjo ogljikovih hidratov v shrambi. Podarite jih, ali še bolje, zavržite. Dodatna pojasnila so nepotrebna.

4. ... preveč uživate v hrani z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov ?
Vesela sem, da jeste hrano iz zdravih sestavin. Bravo! In če kdaj pa kdaj pojeste piškote, kruh in sladkarije z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov, ni panike! Vendar pazite, da to ne postane rutina. Palačinke, kruh, kolački, piškotki z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov so povsem okusni, vendar ozavestite koliko tega pojeste.

5. ...ne jeste maščob?
Mnogi ljudje imajo v glavah zakoreninjeno, da so maščobe slabe. Nekatere maščobe so lahko zdrave, na primer kokosovo olje in avokadovo olje. Dodajanje pravih maščob v prehrano dejnasko pomaga pri izgubi maščob. Poskusite in boste videli!

6. ...jeste preveč zdravih maščob?
Zopet je tukaj vprašanje količine. Ljubim kokosovo maščobo, olive in avokado, živalske maščobe, oreščke in arašidovo maslo. Naša telesa nahranijo. Toda, če se odločite za dieto z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov, ne pretiravajte pri količinah z maščobno bogato hrano. Porcija olja sta dve čajni žlički, porcija čipsa kokosa, oliv in oreščkov pa je zaprta pest. Pri avokadu je porcija polovica avokada, pri polnomastnem kokosovem mleku pa tretjina pločevinke.

7. ...vaše hrane ne izmerite pravilno?
Ni potrebno stalno meriti koliko pojeste, vendar pa se zavedajte koliko hrane imate na krožniku in koliko jo dejansko potrebujete. Ugotovitev koliko hrane potrebujemo pogosto ljudem odpre oči in pomaga pri uravnoteženju njihove telesne teže. Tu je nekaj dodatnih količinskih pomagal: beljakovinskih živil mora bit za velikost dlani. Četrtino krožnika zapolnite z neškrobnato zelenjavo. Ko boste potrbovali nekaj škrobnate ali z ogljikovimi hidrati bogato hrano je prava količina ena mala skodelica.

8. ... zapadate v samodejne prehranjevalne navade?
Ko boste začeli izgubljati kilograme in se boste dobro počutili, se boste mogoče malo preveč sprostili in padli v nekatere stare prehranjevalne vzorce. Ne pozabite zakaj ste začeli z zdravim načinom življenja in se prepričajte, da hrana bogata z ogljikovimi hidrati ni najboljša izbira.

9. ...niste popolnoma opustili starih prehranjevalnih navad?
Odpovedati se večini slabih živil je dokaj enostavno, dokler ni na mizi najljubša čokoladica ali sladke pijače. Grešiti je dovoljeno, a je prav, da se tega zavedate in ne grešite prepogosti. Dovoljeno je 1krat tedensko.

10. ...ne spite dovolj?
Pomanjkanje spanca povzroči pridobivanje teže, med tem ko spanec pomaga, da izgubite težo. Pomanjkanje spanca povzroči, da telesni sistem (vključno s hormoni) postane počasen in neučinkovit. Ko telo deluje upočasnjeno, boste pridobili težo.

11. ...niste organizirani?
Če ne boste imeli dobre organizacije z obroki in ne boste posodobili vaših shrambnih zalog in se oborožili z zdravimi živili, vas čakajo težave. Na zalogi imejte vedno veliko "dovoljenih" živil. Zapomnite si, lakota je daleč od racionalnega razmišljanja! Izogibajte se hrani "to go", vedno imejte s sabo zdrav prigrizek.

12. ...pričakujete rezultate prehitro?
Če pričakujete hitre rezultate, boste morda razočarani. Za nakatere ljudi traja, da se teža začne normalizirati. Dieta z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov zagotovo ni dieta, ki deluje hitro. To je življenski stil, ki vodi v dolgotrajne rezultate.

13. ...ne obvladujete stresa?
Če ste ali poznate koga, ki je suh, vendar ima kljub temu okoli trebuha "šlauf" je pogosti vzrok "šlaufa" kortizol. Preveč stresa pomeni, da se sprosti veliko kortizola, veliko kortizola pa slabo vpliva na črevesje. Če je cilj izguba teže, je obladovanje stresa prav tako del načrta!

Ko boste obvladovali vse zgoraj naštete ovire, se bo zgodila čarovnija. Bodite potrpežljivi in uspeh ne bo izostal.

Očistite svoje telo!
Tudi nove kapsule Detox iz Medexa z izvlečki rmana, breze in pegastega badlja vplivajo na najpomembnejše organe, ki skrbijo za izločanje strupov iz telesa. Z njihovo pomočjo boste prečistili svoje telo in mu zagotovili novih moči. Rman pomaga pri normalni funkciji prebavnega trakta, breza vpliva na normalno izločevalno funkcijo ledvic, pegasti badelj pa prispeva k razstrupljevalni funkciji jeter. Detox je priporočljiva pomoč pri 30 dnevnem čiščenju telesa. Uživanje je prilagojeno stopenjskemu čiščenju, ki omogoča telesu postopno pripravo na izločanje toksinov in tako zmanjša neželene odzive, ki se lahko pojavijo med čiščenjem.

Vir: medex