Zadnji članki: Zdravje in lepota

Kako nositi rdeče čevlje?

Kategorija: Lepota
Februar 26, 2020
Iščete način, kako nadgraditi sproščen vsakdanji ali vikend izgled? Morda so odgovor na to vprašanje rdeči čevlji. Ne glede na to, ali izberete stileto petke, trendi superge ali nizke čevlje – rdeča barva je vsekakor način, kako ustvariti ženstven in seksi pridih osnovnega vsakdanjega videza. Si drznete? Kultna klasika – čudovit par rdečih petk Rdeče usnje je eden izmed najbolj priljubljenih materialov. Zakaj? Ker je popolna izbira za modne, ženstvene čevlje, ki jih lahko brez slabe vesti…

Voda iz pipe ni tako čista kot si mislimo

Kategorija: Zdravo življenje
Februar 26, 2020
Voda je univerzalno topilo, ki na svoji naravni poti kroženja bolj ali manj raztaplja večino snovi s katerimi pride v stik. Tako se pri prehodu skozi zemeljske plasti onesnaži z različnimi pogosto zdravju škodljivimi snovmi kot so pesticidi, težke kovine, bakterije in razni mikroorganizmi. Zaradi intenzivnega kmetijstva, industrije, povečane gostote poseljenosti prebivalstva in prometa se število in količina nevarnih kemikalij, ki pristanejo v vodi iz leta v leto povečuje. Tako smo v zadnjem…

Jutro je, vi pa že utrujeni

Kategorija: Zdravo življenje
Februar 26, 2020
V sodobnem svetu se pripoznava vedno več motenj spanja. V resnici je teh motenj bistveno več, kot si mislimo. Nespečnost ni edina motnja spanja. Motnje spanja se lahko kažejo tudi kot prekomerna dnevna zaspanost. Vedno pogostejša je tudi smrčanje, ki samo po sebi še ni motnja spanja, narkolepsija, sindrom nemirnih nog, hoja v spanju,... V nadaljevanju vam predstavljamo tri zgodbe naših pacientov, ki so po uspešnem zdravljenju ponovno lahko polno zaživeli. Gospa srednjih let Gospa srednjih let,…

Ključne so vlaknine in voda

Kategorija: Prehrana
Februar 26, 2020
Nutricionistka Aljo Dimic iz Holistic centra v Ljubljani nam je pojasnila, kako zelo pomembna je naša prebava za naše zdravje in splošno počutje. Od nje je med drugim odvisno delovanje imunskega sistema, saj ga lahko s pravilno prehrano in dobro presnovo okrepimo in se s tem izognemo boleznim. Petra Mauer Katera živila so najbolj priporočljiva za zdravo prebavo? Nekateri svetujejo limono, kis, živila z več vlakninami, česen, čebulo, celo riž, ananas ... Kaj bi svetovali? Za zdravo prebavo…

S prehladi še ni konec

Kategorija: Zdravo življenje
Februar 23, 2020
Strokovnjaki menijo, da kljub precej višjim temperaturam kot smo jih vajeni v januarju in februarju, zimskih nadlog še ni konec. Temperature se bodo še spustile pod ničlo in tudi s prehladi še ni konec. Le-ti nas pestijo praktično vsako leto in tokrat ni prav nič drugače. Bojda glavna sezona gripe šele prihaja ... Letos so do sedaj večinoma zbolevali otroci v šolah, šolske klopi so bile tako prazne, da so združevali učence več razredov v enega. Tudi kolektivi v podjetjih so oslabljeni, saj…
Feb 22, 2020 355

Izkoristite naravno moč kolagena

Kolagen je najbolj zastopan protein v našem telesu. Najdemo ga v mišicah, kosteh, koži,…
Feb 20, 2020 100

5 modnih trendov, ki nas bodo spremljali tudi to pomlad

Najbolj priljubljeni trendi nas navadno zapustijo tako hitro kakor pridejo. Včasih pa se…
Feb 19, 2020 212

Blagodejni učinki drevesnih smol

Drevesne smole se že tisočletja uporabljajo v tradicionalni ljudski medicini ter pri…
Feb 18, 2020 97

Povečanje prsi

Ženske smo pogosto precej samokritične glede svojega telesa. Stremimo k temu, da smo lepe…
Feb 18, 2020 253

Priprava živil po jin in jang postopku

Helena Golenhofen, svetovalka za feng šuj, nam je pojasnila nekoliko drugečen pristop k…

13 razlogov zakaj ne shujšamo

 

Če želite izgubiti težo in izboljšati svoje zdravje, je en od učinkovitih načinov tudi omejevanje ogljikovih hidratov. Vendar je takšna dieta naporna, sploh če se odvečni kilogrami hitro ne začnejo topiti. Želja po hitri izgubi kilogramov je v vsakem od nas. A ni prava. Zavedati se moramo, da hitro izgubljeni kilogrami, pomenijo tudi jo-jo efekt, kar pomeni, da se le ti prehitro vrnejo.

Očistite svoje telo!
Nove kapsule Detox iz Medexa z izvlečki rmana, breze in pegastega badlja vplivajo na najpomembnejše organe, ki skrbijo za izločanje strupov iz telesa. Z njihovo pomočjo boste prečistili svoje telo in mu zagotovili novih moči. Rman pomaga pri normalni funkciji prebavnega trakta, breza vpliva na normalno izločevalno funkcijo ledvic, pegasti badelj pa prispeva k razstrupljevalni funkciji jeter. Detox je priporočljiva pomoč pri 30 dnevnem čiščenju telesa. Uživanje je prilagojeno stopenjskemu čiščenju, ki omogoča telesu postopno pripravo na izločanje toksinov in tako zmanjša neželene odzive, ki se lahko pojavijo med čiščenjem.

Torej, vzemite si čas, ne bodite prerigolozni, ne postavite si neuresničljivih ciljev. Počasi se daleč pride, zmerno izgubljanje kilogramov, vodi v dolgoročen uspeh. Torej telo potrebuje čas, da pritisne na stikalo kurjenja maščob. Ne bo pa odveč, če se vprašate?

Ali...

1. ...jeste preveč sadja?
Zelo lahko je pojesti preveč sadja. Znebite se vseh slabih, predelanih živil in jih nadomestite z zmernim krožnikom svežega sadja. Samo zato, ker je sadje naravno, ne pomeni, da se ga lahko prenajeste. Sadje ima fruktozo, in čeprav je nekatero sadje zelo hranljivo preveč zaužitja sadja z veliko ogljikovimi hidrati, lahko ustvari opustošenje v "oddelku" inzulina. Dobra mera sadja je pest jagod ali pol kosa večjega sadja, kot je grenivka ali jabolko.

2. ...jeste preveč oreščkov?
Samo zato, ker oreščki vsebujejo malo ogljikovih hidratov, še ne pomeni, da jih lahko jeste neomejeno. Velikost porcije je pest oreščkov. In ne pol vrečke! Nepremišljeno hrustanje oreščkov prinese dodatne kilograme. Prav tako mnogi oreščki nimajo pravilnega sorazmerja med omega-3 in omega-6 maščobami in to prav tako ne pomaga izgubi kilogramov.

3. ...še vedno hranite "prepovedano" hrano v kuhinji?
Ne shranjujte čipsov, piškotov in drugih živil z visoko vrednostjo ogljikovih hidratov v shrambi. Podarite jih, ali še bolje, zavržite. Dodatna pojasnila so nepotrebna.

4. ... preveč uživate v hrani z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov ?
Vesela sem, da jeste hrano iz zdravih sestavin. Bravo! In če kdaj pa kdaj pojeste piškote, kruh in sladkarije z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov, ni panike! Vendar pazite, da to ne postane rutina. Palačinke, kruh, kolački, piškotki z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov so povsem okusni, vendar ozavestite koliko tega pojeste.

5. ...ne jeste maščob?
Mnogi ljudje imajo v glavah zakoreninjeno, da so maščobe slabe. Nekatere maščobe so lahko zdrave, na primer kokosovo olje in avokadovo olje. Dodajanje pravih maščob v prehrano dejnasko pomaga pri izgubi maščob. Poskusite in boste videli!

6. ...jeste preveč zdravih maščob?
Zopet je tukaj vprašanje količine. Ljubim kokosovo maščobo, olive in avokado, živalske maščobe, oreščke in arašidovo maslo. Naša telesa nahranijo. Toda, če se odločite za dieto z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov, ne pretiravajte pri količinah z maščobno bogato hrano. Porcija olja sta dve čajni žlički, porcija čipsa kokosa, oliv in oreščkov pa je zaprta pest. Pri avokadu je porcija polovica avokada, pri polnomastnem kokosovem mleku pa tretjina pločevinke.

7. ...vaše hrane ne izmerite pravilno?
Ni potrebno stalno meriti koliko pojeste, vendar pa se zavedajte koliko hrane imate na krožniku in koliko jo dejansko potrebujete. Ugotovitev koliko hrane potrebujemo pogosto ljudem odpre oči in pomaga pri uravnoteženju njihove telesne teže. Tu je nekaj dodatnih količinskih pomagal: beljakovinskih živil mora bit za velikost dlani. Četrtino krožnika zapolnite z neškrobnato zelenjavo. Ko boste potrbovali nekaj škrobnate ali z ogljikovimi hidrati bogato hrano je prava količina ena mala skodelica.

8. ... zapadate v samodejne prehranjevalne navade?
Ko boste začeli izgubljati kilograme in se boste dobro počutili, se boste mogoče malo preveč sprostili in padli v nekatere stare prehranjevalne vzorce. Ne pozabite zakaj ste začeli z zdravim načinom življenja in se prepričajte, da hrana bogata z ogljikovimi hidrati ni najboljša izbira.

9. ...niste popolnoma opustili starih prehranjevalnih navad?
Odpovedati se večini slabih živil je dokaj enostavno, dokler ni na mizi najljubša čokoladica ali sladke pijače. Grešiti je dovoljeno, a je prav, da se tega zavedate in ne grešite prepogosti. Dovoljeno je 1krat tedensko.

10. ...ne spite dovolj?
Pomanjkanje spanca povzroči pridobivanje teže, med tem ko spanec pomaga, da izgubite težo. Pomanjkanje spanca povzroči, da telesni sistem (vključno s hormoni) postane počasen in neučinkovit. Ko telo deluje upočasnjeno, boste pridobili težo.

11. ...niste organizirani?
Če ne boste imeli dobre organizacije z obroki in ne boste posodobili vaših shrambnih zalog in se oborožili z zdravimi živili, vas čakajo težave. Na zalogi imejte vedno veliko "dovoljenih" živil. Zapomnite si, lakota je daleč od racionalnega razmišljanja! Izogibajte se hrani "to go", vedno imejte s sabo zdrav prigrizek.

12. ...pričakujete rezultate prehitro?
Če pričakujete hitre rezultate, boste morda razočarani. Za nakatere ljudi traja, da se teža začne normalizirati. Dieta z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov zagotovo ni dieta, ki deluje hitro. To je življenski stil, ki vodi v dolgotrajne rezultate.

13. ...ne obvladujete stresa?
Če ste ali poznate koga, ki je suh, vendar ima kljub temu okoli trebuha "šlauf" je pogosti vzrok "šlaufa" kortizol. Preveč stresa pomeni, da se sprosti veliko kortizola, veliko kortizola pa slabo vpliva na črevesje. Če je cilj izguba teže, je obladovanje stresa prav tako del načrta!

Ko boste obvladovali vse zgoraj naštete ovire, se bo zgodila čarovnija. Bodite potrpežljivi in uspeh ne bo izostal.

Očistite svoje telo!
Tudi nove kapsule Detox iz Medexa z izvlečki rmana, breze in pegastega badlja vplivajo na najpomembnejše organe, ki skrbijo za izločanje strupov iz telesa. Z njihovo pomočjo boste prečistili svoje telo in mu zagotovili novih moči. Rman pomaga pri normalni funkciji prebavnega trakta, breza vpliva na normalno izločevalno funkcijo ledvic, pegasti badelj pa prispeva k razstrupljevalni funkciji jeter. Detox je priporočljiva pomoč pri 30 dnevnem čiščenju telesa. Uživanje je prilagojeno stopenjskemu čiščenju, ki omogoča telesu postopno pripravo na izločanje toksinov in tako zmanjša neželene odzive, ki se lahko pojavijo med čiščenjem.

Vir: medex