Zadnji članki: Zdravje in lepota

Trije razlogi, zakaj se na izlet odpraviti s kolesom

Kategorija: Zdravo življenje
Julij 03, 2020
Sončne vikende marsikdo izkoristi za izlete v naravo in vse več ljudi se odloči za odkrivanje novih krajev na dveh kolesih. Če sami še niste prepričani, ali je to dobra ideja, smo za vas zbrali tri razloge, zakaj so kolesarski izleti dobri za vas. Zdravje: Kolesarjenje je dober šport za ohranjanje kondicije in zdravja. Izboljšuje moč in vzdržljivost, ne povzroča pretirane obremenitve za sklepe in zanj ne potrebujete posebnega treninga. Poleg tega pa zaradi povišanega srčnega utripa pri…
Default Image

Bo evropska kartica zdravstvenega zavarovanja zadostovala?

Kategorija: Zdrave novice
Julij 02, 2020
Med potovanjem po Evropi evropska kartica zdravstvenega zavarovanja predstavlja tako rekoč osebno higieno. Vsem, ki imamo urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji, omogoča uveljavljanje pravice do brezplačne nujne oziroma potrebne zdravstvene oskrbe pri zdravnikih in v zdravstvenih ustanovah, ki so del javnega, državnega zdravstvenega sistema v vrsti držav. Vendar pa pogosto ne zadošča. Zato, da boste na poti ohranili mirno kri, poglejmo, v katerih primerih vas evropska kartica lahko…

Odženimo komarje

Kategorija: Zdrave novice
Julij 02, 2020
Čeprav na tržišču obstaja že precej sredstev za zaščito pred komarji, pa si jo lahko tudi sami pripravite doma. Se sprašujete, česa komarji ne marajo?- Olj, ki vsebujejo evkaliptus, cimet, rožmarin, mentol in cedro.- Sivke- Organskega sojinega olja- Česna- Mačje mete, limonine trave- Mraza- Citronke- OgnjičaČe se želite znebiti nadležnih živalic, si na primer pripravite 10-25 kapljic eteričnega olja (na primer sivke), 2 čajni žlički rastlinskega olja in ena žličko aloe vere gela. Zmešajte jih v…

Naj vam zdravje dobro služi med dopustom

Kategorija: Zdrave novice
Julij 01, 2020
V času dopustov in počitnic je čas za brezskrbnost, počitek, razmislek in aktivnosti na prostem. Oddih vam veliko pomeni, zato za načrtovanje namenite precej časa – ogledate si destinacije, namestitve, kakšna bo hrana in vreme, kaj lahko doživite. Morda si naredite načrte, kako bo vaš dopust potekal. Zabavno bo, že s pakiranjem in dnem odhoda, brez stresa, saj ste vendar na dopustu, komu mar, če prispete na cilj uro pozneje. Če potujete v lastni režiji, verjetno pred odhodom preverite varnost…

Z Varuhom zdravja: Do zdravnika, ko ga potrebujete

Kategorija: Zdrave novice
Junij 30, 2020
Ko nastopi zdravstvena težava ali pride do poškodbe, je potrebno ukrepati takoj. Ne čez leto in pol oziroma kolikor lahko znaša trenutna čakalna doba za določenega specialista ali zdravstveni poseg. Z novim zavarovanjem Zdravstvena polica (https://www.vzajemna.si/zavarovanja/zavarovanje/zdravstvena-polica) si lahko zagotovite dostop in kritje stroškov samoplačniških zdravstvenih storitev v samo nekaj dneh. Brez dolgih čakalnih vrst in visokih stroškov zdravljenjaČakalne vrste so velika bolečina…
Jun 30, 2020 408

Sonce - prijatelj ali sovražnik?

Sonce vse močneje greje in čeprav se ga neskončno veselimo, se ga moramo malenkost tudi…
Jun 28, 2020 404

Smo v avtu varni?

Sončni žarki so že močni in zato se jim moramo v najbolj toplem delu dneva izogibati.…
Jun 27, 2020 2222

Domača lekarna za lase

Skrb in nego za naše lase je treba prilagoditi tudi letnim časom oz. letnim sezonam.…
Jun 26, 2020 597

Odstranjevanje znamenj, bradavic ali pecljatih izrastkov

Koža je največji človeški organ, na katerem se lahko v času življenja pojavijo številne…
SkinTight - najboljša krema proti gubam
Jun 25, 2020 112

3 razlogi zakaj je SkinTight® najboljša krema proti gubam

Ko enkrat vstopimo v »tista leta« in se zares dobro pogledamo v ogledalo, lahko kaj hitro…

Ašvatino pismo - Zaupajte svoji najvišji radosti

»Spoštovana Nataša, trenutno sem v situaciji, iz katere ne vidim izhoda predvsem zato, ker me straši sprememba. Težko zberem pogum, da bi storila korak naprej. Zelo me je strah, da bom storila napako ter si otežila življenje. Rada bi se preselila od doma in začela novo življenje, ki bo na začetku na šibkejših finančnih temeljih, ker bom imela nove, precej višje stroške. Službo sicer imam, a bo šlo zelo na tesno in ne vidim več smisla v tem, da bi ostala doma. Misel, da bi se popolnoma osamosvojila pa me hkrati radosti in straši. V teh nepredvidljivih časih ne bi rada storila neumnosti, a me misel na samostojnost in svobodo tako radosti ... in straši. Kako naj se otresem neprijetnega strahu in storim korak naprej z zaupanjem v prihodnost?« sprašuje Mojca iz Volčje Drage.

Spoštovana ga. Mojca,
srčno se vam zahvaljujem za to odlično vprašanje. Misel na spremembo nas vsekakor lahko hkrati radosti in straši. Glede na to, da vam je pomembno storiti ta velik življenjski korak naprej z zaupanjem v srcu, vidim, da se zavedate, kako pomembno je, da se najprej vibracijsko uglasite z želeno samostojnostjo, da bi vam ta izkušnja prinesla resnično zadovoljstvo. Da bi začeli čutiti zaupanje v svojo prihodnost, pa je pomembno, da razumemo vlogo in pomen svoje radosti.

Ker sem ravno o radosti in njeni vlogi že pisala pred kratkim, in sicer, ko sem na e-novicah objavila odlomek iz Ašvatinega dnevnika, ki ga občasno delim s tistimi, ki so naročeni na moje e-novice, se mi zdi pravilno ta odlomek objaviti tudi tu.

Zapisala sem:

»Vsi si želimo biti srečni. Resnično, pristno srečni. Delati to, kar nas osrečuje; biti to, kar smo, in z ljudmi, ki jih ljubimo; občutiti radost, tisto čustvo globoke, pristne sreče in povezanosti z ...« (lahko dokončate stavek).
Radost je zelo pomembna. Radost je to, kar v resnici smo. In ko si iz nekega razloga ne pustimo užiti radostnih trenutkov, potlačimo to, kar smo. Marsikdo sabotira svojo srečo, ker globoko v sebi verjame, da si bo uničil življenje, če bo sledil svoji najvišji radosti. To je izjemno popačeno prepričanje. Narobe svet. Če sledimo svoji najvišji radosti, si ne uničimo življenja, ampak živimo. Živimo svoj potencial.

Kaj je ta naš potencial težko vemo, če si ne pustimo delati tega, kar nas resnično radosti, zato je ključno, da smo iskreni do sebe. Pomembno je, da priznamo, kaj nas najbolj osrečuje ter v zvezi s tem kaj storimo. Iskrenost do sebe vodi k jasnosti, ki je ne moremo zanikati. S to jasnostjo pa smo lahko pogumni, ker vemo zakaj delamo to, kar delamo, čeprav gre morda za ogromen izziv.

Človek je preprosto tako čudovito, neskončno inteligentno narejen, da se mu želje izpolnjujejo avtomatično, ko dela to, kar ga resnično osrečuje. Zveni preprosto in zakoni Vesolja ob tako naravnem delovanju skorajda izginejo v ozadje. Ves čas pa so v samem ospredju.

Kaj bi vas torej najbolj osrečilo? Zakaj? Bodite iskreni do sebe. Je to morda kaj, na kar niti pomislite ne upate? Ne skrbite. Če je to, kar globoko v sebi čutite, da bi vas najbolj osrečilo, potem pogumno storite korak v tej smeri. Za začetek si priznajte, kaj vas najbolj radosti in pot se bo pokazala.

Namenjeno vam je imeti to, kar si resnično želite. Le recite temu DA.

Vse je le vibracija in nikoli ni prepozno.