Zadnji članki: Zdravje in lepota

Dan ali več brez hrane

Kategorija: Prehrana
Februar 26, 2020
Že vrabčki na drevesih čivkajo, kako naj bi dandanes poskrbeli za zdravje in tudi za lep in privlačen videz. Toda ob situacijah, ki nas silijo v stres, k nezdravemu in neuravnoteženemu načinu prehranjevanja, ki nam nalagajo toliko dela in skrbi, da nimamo časa ob koncu dneva vsaj za en kratek sprehod, ni čudno, da se vseh napisanih pravil in nasvetov ne moremo držati. Kljub vsemu pa vendarle lahko naredimo nekaj zase. Ena izmed možnosti je, da se vsaj kakšen dan v tednu ali mesecu prepustimo…

Kako nositi rdeče čevlje?

Kategorija: Lepota
Februar 26, 2020
Iščete način, kako nadgraditi sproščen vsakdanji ali vikend izgled? Morda so odgovor na to vprašanje rdeči čevlji. Ne glede na to, ali izberete stileto petke, trendi superge ali nizke čevlje – rdeča barva je vsekakor način, kako ustvariti ženstven in seksi pridih osnovnega vsakdanjega videza. Si drznete? Kultna klasika – čudovit par rdečih petk Rdeče usnje je eden izmed najbolj priljubljenih materialov. Zakaj? Ker je popolna izbira za modne, ženstvene čevlje, ki jih lahko brez slabe vesti…

Voda iz pipe ni tako čista kot si mislimo

Kategorija: Zdravo življenje
Februar 26, 2020
Voda je univerzalno topilo, ki na svoji naravni poti kroženja bolj ali manj raztaplja večino snovi s katerimi pride v stik. Tako se pri prehodu skozi zemeljske plasti onesnaži z različnimi pogosto zdravju škodljivimi snovmi kot so pesticidi, težke kovine, bakterije in razni mikroorganizmi. Zaradi intenzivnega kmetijstva, industrije, povečane gostote poseljenosti prebivalstva in prometa se število in količina nevarnih kemikalij, ki pristanejo v vodi iz leta v leto povečuje. Tako smo v zadnjem…

Jutro je, vi pa že utrujeni

Kategorija: Zdravo življenje
Februar 26, 2020
V sodobnem svetu se pripoznava vedno več motenj spanja. V resnici je teh motenj bistveno več, kot si mislimo. Nespečnost ni edina motnja spanja. Motnje spanja se lahko kažejo tudi kot prekomerna dnevna zaspanost. Vedno pogostejša je tudi smrčanje, ki samo po sebi še ni motnja spanja, narkolepsija, sindrom nemirnih nog, hoja v spanju,... V nadaljevanju vam predstavljamo tri zgodbe naših pacientov, ki so po uspešnem zdravljenju ponovno lahko polno zaživeli. Gospa srednjih let Gospa srednjih let,…

Ključne so vlaknine in voda

Kategorija: Prehrana
Februar 26, 2020
Nutricionistka Aljo Dimic iz Holistic centra v Ljubljani nam je pojasnila, kako zelo pomembna je naša prebava za naše zdravje in splošno počutje. Od nje je med drugim odvisno delovanje imunskega sistema, saj ga lahko s pravilno prehrano in dobro presnovo okrepimo in se s tem izognemo boleznim. Petra Mauer Katera živila so najbolj priporočljiva za zdravo prebavo? Nekateri svetujejo limono, kis, živila z več vlakninami, česen, čebulo, celo riž, ananas ... Kaj bi svetovali? Za zdravo prebavo…
Feb 23, 2020 240

S prehladi še ni konec

Strokovnjaki menijo, da kljub precej višjim temperaturam kot smo jih vajeni v januarju in…
Feb 22, 2020 396

Izkoristite naravno moč kolagena

Kolagen je najbolj zastopan protein v našem telesu. Najdemo ga v mišicah, kosteh, koži,…
Feb 20, 2020 107

5 modnih trendov, ki nas bodo spremljali tudi to pomlad

Najbolj priljubljeni trendi nas navadno zapustijo tako hitro kakor pridejo. Včasih pa se…
Feb 19, 2020 267

Blagodejni učinki drevesnih smol

Drevesne smole se že tisočletja uporabljajo v tradicionalni ljudski medicini ter pri…
Feb 18, 2020 119

Povečanje prsi

Ženske smo pogosto precej samokritične glede svojega telesa. Stremimo k temu, da smo lepe…

Ašvatino pismo - Zaupajte svoji najvišji radosti

»Spoštovana Nataša, trenutno sem v situaciji, iz katere ne vidim izhoda predvsem zato, ker me straši sprememba. Težko zberem pogum, da bi storila korak naprej. Zelo me je strah, da bom storila napako ter si otežila življenje. Rada bi se preselila od doma in začela novo življenje, ki bo na začetku na šibkejših finančnih temeljih, ker bom imela nove, precej višje stroške. Službo sicer imam, a bo šlo zelo na tesno in ne vidim več smisla v tem, da bi ostala doma. Misel, da bi se popolnoma osamosvojila pa me hkrati radosti in straši. V teh nepredvidljivih časih ne bi rada storila neumnosti, a me misel na samostojnost in svobodo tako radosti ... in straši. Kako naj se otresem neprijetnega strahu in storim korak naprej z zaupanjem v prihodnost?« sprašuje Mojca iz Volčje Drage.

Spoštovana ga. Mojca,
srčno se vam zahvaljujem za to odlično vprašanje. Misel na spremembo nas vsekakor lahko hkrati radosti in straši. Glede na to, da vam je pomembno storiti ta velik življenjski korak naprej z zaupanjem v srcu, vidim, da se zavedate, kako pomembno je, da se najprej vibracijsko uglasite z želeno samostojnostjo, da bi vam ta izkušnja prinesla resnično zadovoljstvo. Da bi začeli čutiti zaupanje v svojo prihodnost, pa je pomembno, da razumemo vlogo in pomen svoje radosti.

Ker sem ravno o radosti in njeni vlogi že pisala pred kratkim, in sicer, ko sem na e-novicah objavila odlomek iz Ašvatinega dnevnika, ki ga občasno delim s tistimi, ki so naročeni na moje e-novice, se mi zdi pravilno ta odlomek objaviti tudi tu.

Zapisala sem:

»Vsi si želimo biti srečni. Resnično, pristno srečni. Delati to, kar nas osrečuje; biti to, kar smo, in z ljudmi, ki jih ljubimo; občutiti radost, tisto čustvo globoke, pristne sreče in povezanosti z ...« (lahko dokončate stavek).
Radost je zelo pomembna. Radost je to, kar v resnici smo. In ko si iz nekega razloga ne pustimo užiti radostnih trenutkov, potlačimo to, kar smo. Marsikdo sabotira svojo srečo, ker globoko v sebi verjame, da si bo uničil življenje, če bo sledil svoji najvišji radosti. To je izjemno popačeno prepričanje. Narobe svet. Če sledimo svoji najvišji radosti, si ne uničimo življenja, ampak živimo. Živimo svoj potencial.

Kaj je ta naš potencial težko vemo, če si ne pustimo delati tega, kar nas resnično radosti, zato je ključno, da smo iskreni do sebe. Pomembno je, da priznamo, kaj nas najbolj osrečuje ter v zvezi s tem kaj storimo. Iskrenost do sebe vodi k jasnosti, ki je ne moremo zanikati. S to jasnostjo pa smo lahko pogumni, ker vemo zakaj delamo to, kar delamo, čeprav gre morda za ogromen izziv.

Človek je preprosto tako čudovito, neskončno inteligentno narejen, da se mu želje izpolnjujejo avtomatično, ko dela to, kar ga resnično osrečuje. Zveni preprosto in zakoni Vesolja ob tako naravnem delovanju skorajda izginejo v ozadje. Ves čas pa so v samem ospredju.

Kaj bi vas torej najbolj osrečilo? Zakaj? Bodite iskreni do sebe. Je to morda kaj, na kar niti pomislite ne upate? Ne skrbite. Če je to, kar globoko v sebi čutite, da bi vas najbolj osrečilo, potem pogumno storite korak v tej smeri. Za začetek si priznajte, kaj vas najbolj radosti in pot se bo pokazala.

Namenjeno vam je imeti to, kar si resnično želite. Le recite temu DA.

Vse je le vibracija in nikoli ni prepozno.