Zadnji članki: Zdravje in lepota

Default Image

Bo evropska kartica zdravstvenega zavarovanja zadostovala?

Kategorija: Zdrave novice
Julij 02, 2020
Med potovanjem po Evropi evropska kartica zdravstvenega zavarovanja predstavlja tako rekoč osebno higieno. Vsem, ki imamo urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji, omogoča uveljavljanje pravice do brezplačne nujne oziroma potrebne zdravstvene oskrbe pri zdravnikih in v zdravstvenih ustanovah, ki so del javnega, državnega zdravstvenega sistema v vrsti držav. Vendar pa pogosto ne zadošča. Zato, da boste na poti ohranili mirno kri, poglejmo, v katerih primerih vas evropska kartica lahko…

Odženimo komarje

Kategorija: Zdrave novice
Julij 02, 2020
Čeprav na tržišču obstaja že precej sredstev za zaščito pred komarji, pa si jo lahko tudi sami pripravite doma. Se sprašujete, česa komarji ne marajo?- Olj, ki vsebujejo evkaliptus, cimet, rožmarin, mentol in cedro.- Sivke- Organskega sojinega olja- Česna- Mačje mete, limonine trave- Mraza- Citronke- OgnjičaČe se želite znebiti nadležnih živalic, si na primer pripravite 10-25 kapljic eteričnega olja (na primer sivke), 2 čajni žlički rastlinskega olja in ena žličko aloe vere gela. Zmešajte jih v…

Naj vam zdravje dobro služi med dopustom

Kategorija: Zdrave novice
Julij 01, 2020
V času dopustov in počitnic je čas za brezskrbnost, počitek, razmislek in aktivnosti na prostem. Oddih vam veliko pomeni, zato za načrtovanje namenite precej časa – ogledate si destinacije, namestitve, kakšna bo hrana in vreme, kaj lahko doživite. Morda si naredite načrte, kako bo vaš dopust potekal. Zabavno bo, že s pakiranjem in dnem odhoda, brez stresa, saj ste vendar na dopustu, komu mar, če prispete na cilj uro pozneje. Če potujete v lastni režiji, verjetno pred odhodom preverite varnost…

Z Varuhom zdravja: Do zdravnika, ko ga potrebujete

Kategorija: Zdrave novice
Junij 30, 2020
Ko nastopi zdravstvena težava ali pride do poškodbe, je potrebno ukrepati takoj. Ne čez leto in pol oziroma kolikor lahko znaša trenutna čakalna doba za določenega specialista ali zdravstveni poseg. Z novim zavarovanjem Zdravstvena polica (https://www.vzajemna.si/zavarovanja/zavarovanje/zdravstvena-polica) si lahko zagotovite dostop in kritje stroškov samoplačniških zdravstvenih storitev v samo nekaj dneh. Brez dolgih čakalnih vrst in visokih stroškov zdravljenjaČakalne vrste so velika bolečina…

Sonce - prijatelj ali sovražnik?

Kategorija: Zdravo življenje
Junij 30, 2020
Sonce vse močneje greje in čeprav se ga neskončno veselimo, se ga moramo malenkost tudi bati. Sončni žarki nam sicer dajejo vitamin D, napolnijo nas z energijo, prinašajo tudi boljše počutje, na drugi strani pa lahko naši koži škodujejo. Veronika Bilban Rešitev ni v tem, da bi se soncu izogibali in se večino dneva pred njim skrivali, pač pa je potrebno našo kožo nanj pripraviti. Na tržišču je precej izdelkov, s katerimi jo lahko zaščitimo, toda ali veste, kateri so tisti, res pravi za vas? Še…
Jun 28, 2020 398

Smo v avtu varni?

Sončni žarki so že močni in zato se jim moramo v najbolj toplem delu dneva izogibati.…
Jun 27, 2020 2218

Domača lekarna za lase

Skrb in nego za naše lase je treba prilagoditi tudi letnim časom oz. letnim sezonam.…
Jun 26, 2020 588

Odstranjevanje znamenj, bradavic ali pecljatih izrastkov

Koža je največji človeški organ, na katerem se lahko v času življenja pojavijo številne…
SkinTight - najboljša krema proti gubam
Jun 25, 2020 104

3 razlogi zakaj je SkinTight® najboljša krema proti gubam

Ko enkrat vstopimo v »tista leta« in se zares dobro pogledamo v ogledalo, lahko kaj hitro…
Jun 25, 2020 731

Stran z gubami

Hočemo ali nočemo - čas neusmiljeno teče in staranju se ne more nihče izogniti. Vsako…

Česanje las blagodejno vpliva na nas

Česanje las je pravzprav prav poseben obred, ki ni namenjen samo lepoti, temveč deluje na nas zdravilno in nas napolnijo z energijo, saj izboljša krvni obtok, kar vpliva na dobro počutje, zdravje in rast las.

Bojana Zmazek Mesec

Najboljša izbira je glavnik ali krtača iz naravnih materialov, najboljša izbira je les. Glavnik iz plastike pri česanju ustvarja napetost 60.000 voltov, zato pogosto opazimo pri česanju iskrice, ki ustvarjajo statično elektriko, ki slabi lase, ki tako postanejo tanki in lomljivi. Lasišče tako postane dovzetno za mikrobe in parazite, posledica česar so bolezni las in lasišča. Zvečer je potrebno lase razčesati, da se z njih odstranijo vse negativne informacije, ki so se nabrale čez dan. V ta namen je potrebno uporabljati lesene glavnike iz breze, bora, hrasta, macesna, brina, najmočnejše energijsko delovanje pa imajo glavniki iz lesa sibirske cedre.

ALI STE VEDELI?
Če ima človek nejasne misli in ne more videti rešitve določenega problema, je potrebno razčesati lase in glava se bo v trenutku zbistrila.
Če se ne morete skoncentrirati na neko težko nalogo, ki vam ne gre in ne gre, si razčešite lase, nato pa jih spnite v trden čop na zatilju in vse misli ter moči bodo usmerjeno delovale za uresničitev cilja.
Pri človeku z dolgimi lasmi mnogo bolje deluje intuicija.
Večerno česanje ali krtačenje las odstrani vse probleme, ki so se čez dan »ujeli« v lase.
Znana je hipoteza, da lasje hranijo spomin, zato je priporočljivo, da si študentje pred izpitom ne strižejo las.
Če želite na primer shujšati, je to možno doseči na zelo preprost način: postavite se pred ogledalo in si pričnite razčesavati lase. Pri tem se glejte v ogledalo in si predstavljajte, da ste vitki in privlačni. To ponavljajte vsak dan in kilogrami bodo čudežno izginjali.
Misli imajo dodatno moč realizacije v času, ko si češemo lase, zato naj bo temu namenjena posebna pozornost.
Vzhodna astrologija v nasprotju z zahodno opozarja, da vsako človekovo dejanje vpliva na spremembo kvalitete življenja, zato lahko že običajno striženje las korenito spremeni človekovo usodo.
Pri striženju je potrebno upoštevati lunarni koledar, torej lase strižemo v času rastočega meseca, če želimo, da rastejo hitreje. Tisti, ki imajo šibke in redke lase, naj se strižejo v času padajočega meseca – lasje bodo rasli počasneje, vendar bodo močnejši in bolj gosti. V času polne lune striženje las ni priporočljivo.
Lasje pa niso le antene, ki iz kozmosa in okolice sprejemajo informacije oz. energijo, ampak si energijo tudi »zapomnijo«, kar velja tudi za negativno informacijo, ki jo organizem oddaja v času bolezni, žalosti, stresnih situacijah, zato je potrebno pri striženju misli usmeriti v to, da s striženjem odstranimo tudi vse težave, bolezni in žalost.
Striženje las naj bo poseben obred, pri katerem upoštevajte, da ima močen učinek na energijsko in duhovno stanje, zato mora biti frizer človek, ki izžareva radost, ljubezen in življensko moč, saj vstopa v naše energijsko polje.
Lepi in močni lasje so odraz zdravja. Za vzdrževanje zdravih las, pa tudi za popravilo škode, ki jih naredijo negativni vplivi, je pomembno, da lase češemo z glavniki iz naravnih materialov, umivamo z naravnimi šamponi in barvamo le z naravnimi barvili.
Vsak človek ima barvo las, ki ustreza njegovi energiji in zagotavlja energijsko ravnovesje. Sprememba barve las povzroči spremembo na ravni energije, kar ima lahko za posledico porušenje energijskega ravnovesja.
Barve za lase, ki vsebujejo kemikalije, uničujejo strukturo las, ki postanejo mrtvi in s tem nesposobni prevajati kozmično energijo.
V slovanskih legendah so lasje pogosto enačeni s sončnimi žarki ali zlatim pšeničnim klasjem.
Ohranilo se je veliko preprostih receptov naših babic, s pomočjo katerih so si krepile lase in nohte ter s tem tudi zdravje. Uživanje prosene kaše je eden od nasvetov. Žlico prosene kaše so v 1 dcl tople vode so namočile večer prej in zjutraj na tešče popile.