Zadnji članki: Zdravje in lepota

Kako nositi rdeče čevlje?

Kategorija: Lepota
Februar 26, 2020
Iščete način, kako nadgraditi sproščen vsakdanji ali vikend izgled? Morda so odgovor na to vprašanje rdeči čevlji. Ne glede na to, ali izberete stileto petke, trendi superge ali nizke čevlje – rdeča barva je vsekakor način, kako ustvariti ženstven in seksi pridih osnovnega vsakdanjega videza. Si drznete? Kultna klasika – čudovit par rdečih petk Rdeče usnje je eden izmed najbolj priljubljenih materialov. Zakaj? Ker je popolna izbira za modne, ženstvene čevlje, ki jih lahko brez slabe vesti…

Voda iz pipe ni tako čista kot si mislimo

Kategorija: Zdravo življenje
Februar 26, 2020
Voda je univerzalno topilo, ki na svoji naravni poti kroženja bolj ali manj raztaplja večino snovi s katerimi pride v stik. Tako se pri prehodu skozi zemeljske plasti onesnaži z različnimi pogosto zdravju škodljivimi snovmi kot so pesticidi, težke kovine, bakterije in razni mikroorganizmi. Zaradi intenzivnega kmetijstva, industrije, povečane gostote poseljenosti prebivalstva in prometa se število in količina nevarnih kemikalij, ki pristanejo v vodi iz leta v leto povečuje. Tako smo v zadnjem…

Jutro je, vi pa že utrujeni

Kategorija: Zdravo življenje
Februar 26, 2020
V sodobnem svetu se pripoznava vedno več motenj spanja. V resnici je teh motenj bistveno več, kot si mislimo. Nespečnost ni edina motnja spanja. Motnje spanja se lahko kažejo tudi kot prekomerna dnevna zaspanost. Vedno pogostejša je tudi smrčanje, ki samo po sebi še ni motnja spanja, narkolepsija, sindrom nemirnih nog, hoja v spanju,... V nadaljevanju vam predstavljamo tri zgodbe naših pacientov, ki so po uspešnem zdravljenju ponovno lahko polno zaživeli. Gospa srednjih let Gospa srednjih let,…

Ključne so vlaknine in voda

Kategorija: Prehrana
Februar 26, 2020
Nutricionistka Aljo Dimic iz Holistic centra v Ljubljani nam je pojasnila, kako zelo pomembna je naša prebava za naše zdravje in splošno počutje. Od nje je med drugim odvisno delovanje imunskega sistema, saj ga lahko s pravilno prehrano in dobro presnovo okrepimo in se s tem izognemo boleznim. Petra Mauer Katera živila so najbolj priporočljiva za zdravo prebavo? Nekateri svetujejo limono, kis, živila z več vlakninami, česen, čebulo, celo riž, ananas ... Kaj bi svetovali? Za zdravo prebavo…

S prehladi še ni konec

Kategorija: Zdravo življenje
Februar 23, 2020
Strokovnjaki menijo, da kljub precej višjim temperaturam kot smo jih vajeni v januarju in februarju, zimskih nadlog še ni konec. Temperature se bodo še spustile pod ničlo in tudi s prehladi še ni konec. Le-ti nas pestijo praktično vsako leto in tokrat ni prav nič drugače. Bojda glavna sezona gripe šele prihaja ... Letos so do sedaj večinoma zbolevali otroci v šolah, šolske klopi so bile tako prazne, da so združevali učence več razredov v enega. Tudi kolektivi v podjetjih so oslabljeni, saj…
Feb 22, 2020 355

Izkoristite naravno moč kolagena

Kolagen je najbolj zastopan protein v našem telesu. Najdemo ga v mišicah, kosteh, koži,…
Feb 20, 2020 100

5 modnih trendov, ki nas bodo spremljali tudi to pomlad

Najbolj priljubljeni trendi nas navadno zapustijo tako hitro kakor pridejo. Včasih pa se…
Feb 19, 2020 212

Blagodejni učinki drevesnih smol

Drevesne smole se že tisočletja uporabljajo v tradicionalni ljudski medicini ter pri…
Feb 18, 2020 98

Povečanje prsi

Ženske smo pogosto precej samokritične glede svojega telesa. Stremimo k temu, da smo lepe…
Feb 18, 2020 254

Priprava živil po jin in jang postopku

Helena Golenhofen, svetovalka za feng šuj, nam je pojasnila nekoliko drugečen pristop k…

Česanje las blagodejno vpliva na nas

Česanje las je pravzprav prav poseben obred, ki ni namenjen samo lepoti, temveč deluje na nas zdravilno in nas napolnijo z energijo, saj izboljša krvni obtok, kar vpliva na dobro počutje, zdravje in rast las.

Bojana Zmazek Mesec

Najboljša izbira je glavnik ali krtača iz naravnih materialov, najboljša izbira je les. Glavnik iz plastike pri česanju ustvarja napetost 60.000 voltov, zato pogosto opazimo pri česanju iskrice, ki ustvarjajo statično elektriko, ki slabi lase, ki tako postanejo tanki in lomljivi. Lasišče tako postane dovzetno za mikrobe in parazite, posledica česar so bolezni las in lasišča. Zvečer je potrebno lase razčesati, da se z njih odstranijo vse negativne informacije, ki so se nabrale čez dan. V ta namen je potrebno uporabljati lesene glavnike iz breze, bora, hrasta, macesna, brina, najmočnejše energijsko delovanje pa imajo glavniki iz lesa sibirske cedre.

ALI STE VEDELI?
Če ima človek nejasne misli in ne more videti rešitve določenega problema, je potrebno razčesati lase in glava se bo v trenutku zbistrila.
Če se ne morete skoncentrirati na neko težko nalogo, ki vam ne gre in ne gre, si razčešite lase, nato pa jih spnite v trden čop na zatilju in vse misli ter moči bodo usmerjeno delovale za uresničitev cilja.
Pri človeku z dolgimi lasmi mnogo bolje deluje intuicija.
Večerno česanje ali krtačenje las odstrani vse probleme, ki so se čez dan »ujeli« v lase.
Znana je hipoteza, da lasje hranijo spomin, zato je priporočljivo, da si študentje pred izpitom ne strižejo las.
Če želite na primer shujšati, je to možno doseči na zelo preprost način: postavite se pred ogledalo in si pričnite razčesavati lase. Pri tem se glejte v ogledalo in si predstavljajte, da ste vitki in privlačni. To ponavljajte vsak dan in kilogrami bodo čudežno izginjali.
Misli imajo dodatno moč realizacije v času, ko si češemo lase, zato naj bo temu namenjena posebna pozornost.
Vzhodna astrologija v nasprotju z zahodno opozarja, da vsako človekovo dejanje vpliva na spremembo kvalitete življenja, zato lahko že običajno striženje las korenito spremeni človekovo usodo.
Pri striženju je potrebno upoštevati lunarni koledar, torej lase strižemo v času rastočega meseca, če želimo, da rastejo hitreje. Tisti, ki imajo šibke in redke lase, naj se strižejo v času padajočega meseca – lasje bodo rasli počasneje, vendar bodo močnejši in bolj gosti. V času polne lune striženje las ni priporočljivo.
Lasje pa niso le antene, ki iz kozmosa in okolice sprejemajo informacije oz. energijo, ampak si energijo tudi »zapomnijo«, kar velja tudi za negativno informacijo, ki jo organizem oddaja v času bolezni, žalosti, stresnih situacijah, zato je potrebno pri striženju misli usmeriti v to, da s striženjem odstranimo tudi vse težave, bolezni in žalost.
Striženje las naj bo poseben obred, pri katerem upoštevajte, da ima močen učinek na energijsko in duhovno stanje, zato mora biti frizer človek, ki izžareva radost, ljubezen in življensko moč, saj vstopa v naše energijsko polje.
Lepi in močni lasje so odraz zdravja. Za vzdrževanje zdravih las, pa tudi za popravilo škode, ki jih naredijo negativni vplivi, je pomembno, da lase češemo z glavniki iz naravnih materialov, umivamo z naravnimi šamponi in barvamo le z naravnimi barvili.
Vsak človek ima barvo las, ki ustreza njegovi energiji in zagotavlja energijsko ravnovesje. Sprememba barve las povzroči spremembo na ravni energije, kar ima lahko za posledico porušenje energijskega ravnovesja.
Barve za lase, ki vsebujejo kemikalije, uničujejo strukturo las, ki postanejo mrtvi in s tem nesposobni prevajati kozmično energijo.
V slovanskih legendah so lasje pogosto enačeni s sončnimi žarki ali zlatim pšeničnim klasjem.
Ohranilo se je veliko preprostih receptov naših babic, s pomočjo katerih so si krepile lase in nohte ter s tem tudi zdravje. Uživanje prosene kaše je eden od nasvetov. Žlico prosene kaše so v 1 dcl tople vode so namočile večer prej in zjutraj na tešče popile.