Zadnji članki: Zdravje in lepota

Dan ali več brez hrane

Kategorija: Prehrana
Februar 26, 2020
Že vrabčki na drevesih čivkajo, kako naj bi dandanes poskrbeli za zdravje in tudi za lep in privlačen videz. Toda ob situacijah, ki nas silijo v stres, k nezdravemu in neuravnoteženemu načinu prehranjevanja, ki nam nalagajo toliko dela in skrbi, da nimamo časa ob koncu dneva vsaj za en kratek sprehod, ni čudno, da se vseh napisanih pravil in nasvetov ne moremo držati. Kljub vsemu pa vendarle lahko naredimo nekaj zase. Ena izmed možnosti je, da se vsaj kakšen dan v tednu ali mesecu prepustimo…

Kako nositi rdeče čevlje?

Kategorija: Lepota
Februar 26, 2020
Iščete način, kako nadgraditi sproščen vsakdanji ali vikend izgled? Morda so odgovor na to vprašanje rdeči čevlji. Ne glede na to, ali izberete stileto petke, trendi superge ali nizke čevlje – rdeča barva je vsekakor način, kako ustvariti ženstven in seksi pridih osnovnega vsakdanjega videza. Si drznete? Kultna klasika – čudovit par rdečih petk Rdeče usnje je eden izmed najbolj priljubljenih materialov. Zakaj? Ker je popolna izbira za modne, ženstvene čevlje, ki jih lahko brez slabe vesti…

Voda iz pipe ni tako čista kot si mislimo

Kategorija: Zdravo življenje
Februar 26, 2020
Voda je univerzalno topilo, ki na svoji naravni poti kroženja bolj ali manj raztaplja večino snovi s katerimi pride v stik. Tako se pri prehodu skozi zemeljske plasti onesnaži z različnimi pogosto zdravju škodljivimi snovmi kot so pesticidi, težke kovine, bakterije in razni mikroorganizmi. Zaradi intenzivnega kmetijstva, industrije, povečane gostote poseljenosti prebivalstva in prometa se število in količina nevarnih kemikalij, ki pristanejo v vodi iz leta v leto povečuje. Tako smo v zadnjem…

Jutro je, vi pa že utrujeni

Kategorija: Zdravo življenje
Februar 26, 2020
V sodobnem svetu se pripoznava vedno več motenj spanja. V resnici je teh motenj bistveno več, kot si mislimo. Nespečnost ni edina motnja spanja. Motnje spanja se lahko kažejo tudi kot prekomerna dnevna zaspanost. Vedno pogostejša je tudi smrčanje, ki samo po sebi še ni motnja spanja, narkolepsija, sindrom nemirnih nog, hoja v spanju,... V nadaljevanju vam predstavljamo tri zgodbe naših pacientov, ki so po uspešnem zdravljenju ponovno lahko polno zaživeli. Gospa srednjih let Gospa srednjih let,…

Ključne so vlaknine in voda

Kategorija: Prehrana
Februar 26, 2020
Nutricionistka Aljo Dimic iz Holistic centra v Ljubljani nam je pojasnila, kako zelo pomembna je naša prebava za naše zdravje in splošno počutje. Od nje je med drugim odvisno delovanje imunskega sistema, saj ga lahko s pravilno prehrano in dobro presnovo okrepimo in se s tem izognemo boleznim. Petra Mauer Katera živila so najbolj priporočljiva za zdravo prebavo? Nekateri svetujejo limono, kis, živila z več vlakninami, česen, čebulo, celo riž, ananas ... Kaj bi svetovali? Za zdravo prebavo…
Feb 23, 2020 240

S prehladi še ni konec

Strokovnjaki menijo, da kljub precej višjim temperaturam kot smo jih vajeni v januarju in…
Feb 22, 2020 385

Izkoristite naravno moč kolagena

Kolagen je najbolj zastopan protein v našem telesu. Najdemo ga v mišicah, kosteh, koži,…
Feb 20, 2020 107

5 modnih trendov, ki nas bodo spremljali tudi to pomlad

Najbolj priljubljeni trendi nas navadno zapustijo tako hitro kakor pridejo. Včasih pa se…
Feb 19, 2020 252

Blagodejni učinki drevesnih smol

Drevesne smole se že tisočletja uporabljajo v tradicionalni ljudski medicini ter pri…
Feb 18, 2020 119

Povečanje prsi

Ženske smo pogosto precej samokritične glede svojega telesa. Stremimo k temu, da smo lepe…

Zdravnik v hiši

Ricola je eden najrazvitejših in inovativnih izdelovalcev bonbonov na svetu.
Zeliščni bonboni Ricola so narejeni ekskluzivno v Švici in se izvažajo v več kot 50 držav v Evropi, Aziji in Severni Ameriki. Niso poznani le po svojem čudovitem okusu, ampak tudi po blažilnih učinkih na boleče grlo, ob hripavosti in proti kašlju.

Ricola, ki ima glavni sedež v kraju Laufen, je družinsko podjetje z dolgoletno tradicijo, ki letos praznuje 87. obletnico. Mednarodni uspeh temelji na tradicionalnih vrednotah švicarskega družinskega podjetja ter predvsem na izjemni zavezanosti kakovosti in duhu inovacije.

Zgodovina podjetja Ricola sega v leto 1930, ko je Emil Richterich ustanovil Richterich & Company Laufen. Leta 1940 je zmešal recept za Originalne Ricola zeliščne bonbone proti kašlju iz 13 zelišč in s tem položil temelje za kasnejši uspeh, ki ga je podjetje poželo.

Recept za zeliščne bonbone Ricola proti kašlju je še danes dobro varovana skrivnost. Znana so le imena zelišč, ki se uporabljajo pri proizvodnji: trpotec, travniška plahtica, bezeg, navadni slez, poprova meta, materina dušica, žajbelj, jeglič, črna meta, navadni bedrenec, jetičnik, slez in rman. Vsak bonbon Ricola vsebuje to čudežno mešanico 13 zelišč Ricola.

Zelišča v bonbonih Ricola rastejo v preverjenih naravnih pogojih, brez uporabe sintetičnih herbicidov, pesticidov, fungicidov ali umetnih gnojil. Področja, kjer rastejo zelišča Ricola, so izbrana z veliko skrbnostjo, ker igrata veliko vlogo prava kakovost zemlje in mikroklima področja, kar naj bi zagotovilo najboljše pogoje za rast. Več kot 100 neodvisnih kmetov v pokrajinah Valais, Emmental, Puschlav, Jura v osrednji Švici in Ticinu ima pogodbo s podjetjem Ricola. Za večino teh družin, ki se preživljajo s kmetovanjem, predstavlja gojenje zelišč za Ricolo pomemben del družinskega dohodka. Ravno zaradi tega je podjetje zavezano politiki poštenega in zanesljivega partnerja, saj sklepa pogodbe za odkup pridelka preko daljšega obdobja.

Zelišča Ricola se nabirajo, ko dosežejo najvišjo vsebnost aktivnih sestavin in arome. Strokovnjaki iz Ricole pregledajo pridelek pred žetvijo, da bi zagotovili, da je kakovosten. Od trenutka žetve in nadalje preko različnih faz predelave zelišča Ricola pregledajo vsega kar trikrat, da bi zagotovili kakovost in čistočo. Zadnji pregled se izvede v njihovih laboratorijih v Laufenu. Le potem, ko vsi pregledi in strog nadzor potrdijo popolno kakovost zelišč Ricola, se ta uporabijo za proizvodnjo končnega izdelka.

Ricola je razvila svojo proizvodno tehnologijo, da bi iz zelišč pridobila izvlečke za izdelavo zeliščnih specialitet Ricola. Izjemno skrbna predelava zagotavlja, da se naravne arome zelišč in aktivne sestavine obdržijo ter uporabijo v vsakem bonbonu Ricola. Toda niso le zelišča tista, ki so popolnoma naravna; tudi barvila in arome so narejena izključno iz naravnih sestavin.

Strast do zelišč, združena z izjemno predanostjo kakovosti in inovativnosti, je v preteklih 80. letih ustoličila Ricolo kot mednarodno priznano podjetje, katerega naravne zeliščne specialitete cenijo kupci na vseh kontinentih.

(Promocijsko sporočilo)