Zadnji članki: Zdravje in lepota

Trije razlogi, zakaj se na izlet odpraviti s kolesom

Kategorija: Zdravo življenje
Julij 03, 2020
Sončne vikende marsikdo izkoristi za izlete v naravo in vse več ljudi se odloči za odkrivanje novih krajev na dveh kolesih. Če sami še niste prepričani, ali je to dobra ideja, smo za vas zbrali tri razloge, zakaj so kolesarski izleti dobri za vas. Zdravje: Kolesarjenje je dober šport za ohranjanje kondicije in zdravja. Izboljšuje moč in vzdržljivost, ne povzroča pretirane obremenitve za sklepe in zanj ne potrebujete posebnega treninga. Poleg tega pa zaradi povišanega srčnega utripa pri…
Default Image

Bo evropska kartica zdravstvenega zavarovanja zadostovala?

Kategorija: Zdrave novice
Julij 02, 2020
Med potovanjem po Evropi evropska kartica zdravstvenega zavarovanja predstavlja tako rekoč osebno higieno. Vsem, ki imamo urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji, omogoča uveljavljanje pravice do brezplačne nujne oziroma potrebne zdravstvene oskrbe pri zdravnikih in v zdravstvenih ustanovah, ki so del javnega, državnega zdravstvenega sistema v vrsti držav. Vendar pa pogosto ne zadošča. Zato, da boste na poti ohranili mirno kri, poglejmo, v katerih primerih vas evropska kartica lahko…

Odženimo komarje

Kategorija: Zdrave novice
Julij 02, 2020
Čeprav na tržišču obstaja že precej sredstev za zaščito pred komarji, pa si jo lahko tudi sami pripravite doma. Se sprašujete, česa komarji ne marajo?- Olj, ki vsebujejo evkaliptus, cimet, rožmarin, mentol in cedro.- Sivke- Organskega sojinega olja- Česna- Mačje mete, limonine trave- Mraza- Citronke- OgnjičaČe se želite znebiti nadležnih živalic, si na primer pripravite 10-25 kapljic eteričnega olja (na primer sivke), 2 čajni žlički rastlinskega olja in ena žličko aloe vere gela. Zmešajte jih v…

Naj vam zdravje dobro služi med dopustom

Kategorija: Zdrave novice
Julij 01, 2020
V času dopustov in počitnic je čas za brezskrbnost, počitek, razmislek in aktivnosti na prostem. Oddih vam veliko pomeni, zato za načrtovanje namenite precej časa – ogledate si destinacije, namestitve, kakšna bo hrana in vreme, kaj lahko doživite. Morda si naredite načrte, kako bo vaš dopust potekal. Zabavno bo, že s pakiranjem in dnem odhoda, brez stresa, saj ste vendar na dopustu, komu mar, če prispete na cilj uro pozneje. Če potujete v lastni režiji, verjetno pred odhodom preverite varnost…

Z Varuhom zdravja: Do zdravnika, ko ga potrebujete

Kategorija: Zdrave novice
Junij 30, 2020
Ko nastopi zdravstvena težava ali pride do poškodbe, je potrebno ukrepati takoj. Ne čez leto in pol oziroma kolikor lahko znaša trenutna čakalna doba za določenega specialista ali zdravstveni poseg. Z novim zavarovanjem Zdravstvena polica (https://www.vzajemna.si/zavarovanja/zavarovanje/zdravstvena-polica) si lahko zagotovite dostop in kritje stroškov samoplačniških zdravstvenih storitev v samo nekaj dneh. Brez dolgih čakalnih vrst in visokih stroškov zdravljenjaČakalne vrste so velika bolečina…
Jun 30, 2020 406

Sonce - prijatelj ali sovražnik?

Sonce vse močneje greje in čeprav se ga neskončno veselimo, se ga moramo malenkost tudi…
Jun 28, 2020 403

Smo v avtu varni?

Sončni žarki so že močni in zato se jim moramo v najbolj toplem delu dneva izogibati.…
Jun 27, 2020 2222

Domača lekarna za lase

Skrb in nego za naše lase je treba prilagoditi tudi letnim časom oz. letnim sezonam.…
Jun 26, 2020 594

Odstranjevanje znamenj, bradavic ali pecljatih izrastkov

Koža je največji človeški organ, na katerem se lahko v času življenja pojavijo številne…
SkinTight - najboljša krema proti gubam
Jun 25, 2020 111

3 razlogi zakaj je SkinTight® najboljša krema proti gubam

Ko enkrat vstopimo v »tista leta« in se zares dobro pogledamo v ogledalo, lahko kaj hitro…

Zdravnik v hiši

Ricola je eden najrazvitejših in inovativnih izdelovalcev bonbonov na svetu.
Zeliščni bonboni Ricola so narejeni ekskluzivno v Švici in se izvažajo v več kot 50 držav v Evropi, Aziji in Severni Ameriki. Niso poznani le po svojem čudovitem okusu, ampak tudi po blažilnih učinkih na boleče grlo, ob hripavosti in proti kašlju.

Ricola, ki ima glavni sedež v kraju Laufen, je družinsko podjetje z dolgoletno tradicijo, ki letos praznuje 87. obletnico. Mednarodni uspeh temelji na tradicionalnih vrednotah švicarskega družinskega podjetja ter predvsem na izjemni zavezanosti kakovosti in duhu inovacije.

Zgodovina podjetja Ricola sega v leto 1930, ko je Emil Richterich ustanovil Richterich & Company Laufen. Leta 1940 je zmešal recept za Originalne Ricola zeliščne bonbone proti kašlju iz 13 zelišč in s tem položil temelje za kasnejši uspeh, ki ga je podjetje poželo.

Recept za zeliščne bonbone Ricola proti kašlju je še danes dobro varovana skrivnost. Znana so le imena zelišč, ki se uporabljajo pri proizvodnji: trpotec, travniška plahtica, bezeg, navadni slez, poprova meta, materina dušica, žajbelj, jeglič, črna meta, navadni bedrenec, jetičnik, slez in rman. Vsak bonbon Ricola vsebuje to čudežno mešanico 13 zelišč Ricola.

Zelišča v bonbonih Ricola rastejo v preverjenih naravnih pogojih, brez uporabe sintetičnih herbicidov, pesticidov, fungicidov ali umetnih gnojil. Področja, kjer rastejo zelišča Ricola, so izbrana z veliko skrbnostjo, ker igrata veliko vlogo prava kakovost zemlje in mikroklima področja, kar naj bi zagotovilo najboljše pogoje za rast. Več kot 100 neodvisnih kmetov v pokrajinah Valais, Emmental, Puschlav, Jura v osrednji Švici in Ticinu ima pogodbo s podjetjem Ricola. Za večino teh družin, ki se preživljajo s kmetovanjem, predstavlja gojenje zelišč za Ricolo pomemben del družinskega dohodka. Ravno zaradi tega je podjetje zavezano politiki poštenega in zanesljivega partnerja, saj sklepa pogodbe za odkup pridelka preko daljšega obdobja.

Zelišča Ricola se nabirajo, ko dosežejo najvišjo vsebnost aktivnih sestavin in arome. Strokovnjaki iz Ricole pregledajo pridelek pred žetvijo, da bi zagotovili, da je kakovosten. Od trenutka žetve in nadalje preko različnih faz predelave zelišča Ricola pregledajo vsega kar trikrat, da bi zagotovili kakovost in čistočo. Zadnji pregled se izvede v njihovih laboratorijih v Laufenu. Le potem, ko vsi pregledi in strog nadzor potrdijo popolno kakovost zelišč Ricola, se ta uporabijo za proizvodnjo končnega izdelka.

Ricola je razvila svojo proizvodno tehnologijo, da bi iz zelišč pridobila izvlečke za izdelavo zeliščnih specialitet Ricola. Izjemno skrbna predelava zagotavlja, da se naravne arome zelišč in aktivne sestavine obdržijo ter uporabijo v vsakem bonbonu Ricola. Toda niso le zelišča tista, ki so popolnoma naravna; tudi barvila in arome so narejena izključno iz naravnih sestavin.

Strast do zelišč, združena z izjemno predanostjo kakovosti in inovativnosti, je v preteklih 80. letih ustoličila Ricolo kot mednarodno priznano podjetje, katerega naravne zeliščne specialitete cenijo kupci na vseh kontinentih.

(Promocijsko sporočilo)