Zadnji članki: Zdravje in lepota

Izkoristite naravno moč kolagena

Kategorija: Prehrana
Februar 22, 2020
Kolagen je najbolj zastopan protein v našem telesu. Najdemo ga v mišicah, kosteh, koži, krvnih žilah, prebavnem sistemu, vezivnih tkivih in kitah. Ta beljakovina daje naši koži čvrstost in elastičnost, ko gre za naše sklepe in kite – najpreprosteje povedano: to je "lepilo", ki pomaga držati telo skupaj. S staranjem se telesu lastna tvorba kolagena naravno upočasnjuje. Temu degenerativnemu procesu se lahko zahvalimo za znake staranja, kot so gube, ohlapna in povešena koža ter bolečine v sklepih…

5 modnih trendov, ki nas bodo spremljali tudi to pomlad

Kategorija: Lepota
Februar 20, 2020
Najbolj priljubljeni trendi nas navadno zapustijo tako hitro kakor pridejo. Včasih pa se odločijo, da nam bodo tudi naslednjo modno sezono stali ob strani - morda celo bolj opazni! In kateri so tisti najbolj očitni? Romantične baretke Svojo modno kombinacijo to pomlad lahko obogatite z neuradnim francoskim simbolom – baretko. Nekoč ključni kos vsake „prave" Parižanke je nazaj in tokrat v veliko bolj kul izvedbi kot kdaj koli prej. Nosijo se v kombinaciji s čipkastimi topi, bogato izvezenimi…

Blagodejni učinki drevesnih smol

Kategorija: Zdrave novice
Februar 19, 2020
Drevesne smole se že tisočletja uporabljajo v tradicionalni ljudski medicini ter pri verskih obredih. Smola nastaja v posebnih žlezah v drevesu, z namenom varovati in celiti poškodbe na drevesu. Le te so sestavljene iz gumijastih snovi, voskastih snovi, eteričnih olj in smolnih kislin. Po svetu se veliko uporablja smolo mire in kadilne bosvelije. Že starodavni papirusi iz Egipta opisujejo mazilo iz smole in medu. V Evropi in pri nas so veliko bolj popularne smole iglavcev.. Smrekova smola,…

Povečanje prsi

Kategorija: Lepota
Februar 18, 2020
Ženske smo pogosto precej samokritične glede svojega telesa. Stremimo k temu, da smo lepe in urejene. Ne želimo si odvečnih kilogramov, všeč nam je zdrava in lepa koža ter si želimo biti ponosne na naš trebuh, zadnjico ali prsi. Nemalokrat pa ravno z majhnimi dojkami nismo zadovoljne, a obstaja rešitev – kirurško povečanje prsi. Čeprav se poigravate z mislijo o povečanju prsi, vam svetujemo, da o tem koraku dobro premislite. Razlogi na poseg morajo biti pravi, za poseg pa se odločite le, če ste…

Priprava živil po jin in jang postopku

Kategorija: Prehrana
Februar 18, 2020
Helena Golenhofen, svetovalka za feng šuj, nam je pojasnila nekoliko drugečen pristop k izbiri in pripravi hrane. Med drugim je opisala nekaj smernic, ki bi jim naj sledili ter poudarila, da moramo tudi pri prehranjevanju poskrbeti za ravnovesje jin in jang energije. Tia Kemperle Feng šuj najpogosteje povezujemo z urejanjem prostorov, ampak sega tudi na druga področja, kajne?Feng šuj je več tisoč let stara veda o oblikovanju življenjskega prostora (okolice in notranjosti). Svoje korenine ima v…
Feb 16, 2020 1556

Ali poznate zdravilne učinke cimeta?

Cimet so kot začimbo zelo cenili in ji pripisovali številne zdravilne učinke že v starem…
Feb 15, 2020 509

Peče, srbi in boli

Sodite med tiste, ki ste že preboleli norice? Veste, da je njihov nastanek povzročil…
Feb 13, 2020 167

Trije nasveti za prve sončne vikende

Sončni dnevi dajejo občutek prihajajoče pomladi. Kljub temu so dnevi še vedno precej…
Feb 13, 2020 696

Narava – ponudnica zdravja

Čedalje bolj se zavedamo, da moramo izmed množice izdelkov na tržišču izbrati tiste, ki…
Feb 12, 2020 1476

Oh, te neljube pršice!

Se soočate z nemirnim spancem, se vrtite po postelji in poskušate najti najbolj udoben…

Okusi naravo z BIO sokovi Presad

Ponudba ekoloških živil na trgu je vse večja, skladno s povpraševanjem, ki je že več let v stalnem porastu. Ekološko pridelana živila imajo visoko in kakovostno prehrambno vrednost, pridelana so brez uporabe lahko topnih mineralnih gnojil in kemično-sintetičnih sredstev za varstvo in nego rastlin.

Elizabeta Kramar

V Sloveniji je povpraševanje še vedno večje od ponudbe. Ekološka živila lahko kupimo na bio kmetijah, posebnih bio tržnicah, v specializiranih trgovinah z BIO izdelki, nekatere proizvode pa najdemo tudi v večjih trgovskih centrih, kjer so urejeni posebni oddelki.

V Presad-u sledimo trendom in povpraševanju potrošnikov, zato smo za letošnje poletje pripravili novo linijo odličnih BIO sokov, ki vam jih predstavljamo:

BIO sok iz aronije, breskev in jabolk, 100 % sok, izdelan iz sveže stisnjenega soka aronije, breskove kaše in jabolčnega soka. Sok aronije je pomemben vir vitaminov in hranil, saj le redki sadeži vsebujejo toliko sekundarnih rastlinskih snovi, kot jih ima jagoda aronije.
Sadeže aronije uvrščamo med jagodičevje in so primerni za popestritev sadnih sokov. Bogat vir taninov in flavonoidov pozitivno vpliva na naše zdravje.
Aromatičen, nekoliko trpek okus soka smo omilili z dodatkom breskev in jabolk. Z rednim uživanjem soka aronije boste pripomogli k izboljšanju vitalnosti in dobrega počutja.
100 % BIO korenčkov sok ter 100 % BIO sok rdeče pese, brez dodanega sladkorja, brez konzervansov izdelana iz sveže stisnjenega soka. Sokova sta rahlo lakto fermentirana, s čimer dosežemo lažjo prebavljivost hranil.
100 % BIO korenčkov sok je bogat vir za prebavo pomembnih topnih vlaknin, in beta karotena, ki je predstopnja vitamina A. Vitamin A v korenju je močan antioksidant, kot tak deluje proti prostim radikalom, s čimer upočasnjuje proces staranja, zmanjšuje tveganje za nastanek raka in srčno-žilnih bolezni. Pozitivno vpliva na imunski sistem in povečuje delovno sposobnost. Za beta karotin je ugotovljeno, da lahko prepreči pojav raka materničnega vratu, dojke, debelega črevesja, pljuč in sečnega mehurja. Seveda korenje vsebuje še veliko drugih vitaminov, kot so vitamini skupine B, vitamin C, E, K1, PP, mineralne snovi in kalij, prav tako pomembnih za naše zdravje.
100 % BIO sok rdeče pese vsebuje pomembna minerala, kot sta železo in kalij ter velike količine betalainov, ki krepčilno vplivajo na imunski sistem, kot močan antioksidant pa zavirajo oksidacijske procese, ki so glavni vzrok staranja. Rdeča pesa zaradi visoke vsebnosti hranilnih snovi, zlasti zaradi že omenjenih pigmentov betalainov z antioksidativnim delovanjem, pomaga ohranjati vitalnost srca in ožilja. Zagotovo ste že slišali, da je rdeča pesa dobra za kri. Trditev je podprta z izsledki znanstvenih raziskav. Rdeča pesa namreč vsebuje visoke koncentracije železa, kalija in folne kisline, znane kot vitamin B9. Zaradi tega rdeča pesa spada med deset vrst zelenjave z največjim antioksidativnim učinkom.
Z novo linijo BIO sokov želimo v Presadu, v dobi hitrega načina življenja in žal tudi prehrane, poskrbeti za vaše vsakodnevno dobro počutje. Tudi »hitra prehrana« je lahko zdrava, če je sestavljena iz kozarca polnovrednega bio soka sadja in zelenjave.
Privoščite si kozarec BIO soka Presad in na zdravje!

*promocijsko besedilo