Zadnji članki: Zdravje in lepota

Brez zdravil nad seneni nahod

Kategorija: Alternativa
Marec 29, 2020
V Centru zdravljenja alergij in tradicionalne kitajske medicine imamo rešitev za težave, ki jih povzroča seneni nahod. Z lasersko akupunkturo uspešno zdravimo vse vrste alergij in dosegamo zelo dobre rezultate pri odpravljanju težav oz. zdravljenju.Smo edini v Sloveniji s to metodo, ter štirinajst letno prakso. Pri terapiji za zdravljenje alergij, s pomočjo laserja vzpodbujamo akupunkturne točke na ušesih in glavi. Metoda je povsem neboleča, saj za stimulacijo akupunkturnih točk uporabljamo…

Kožo očistite, nahranite, navlažite

Kategorija: Lepota
Marec 29, 2020
Obraz je zelo izpostavljen del telesa, zato mu pogosto namenjamo veliko pozornosti. Vendar pa nega kože na obrazu zahteva kar nekaj znanja in veščin, saj lahko z napačnim tretmajem naredimo več škode kot koristi. Veronika Bilban Izdelki, ki jih vnašate na obraz morajo biti primerni za vaš tip kože. Le s pravilno izbiro boste dosegli učinek, ki ga boste želeli.Smiselno je, da si kožo najprej dobro očistite s čistilnim mlekom, nanesete tonik. Na ta način boste odstranili ličila in nečistoče ter…

Terapevtska hipnoza

Kategorija: Alternativa
Marec 29, 2020
VSE JE V GLAVI, slišimo od uspešnih ljudi. Pri sebi pa neuspešno iščemo ključ do sreče in zdravja. Kako torej priti do »tistega« v glavi, tega kar nam povzroča ujetost v neželene vzorce obnašanja, stopanja v odnose, čustvovanja, kar nam povzroča slabo počutje in tudi telesne bolezni? Podzavestni um deluje kot računalnik telesa. V podzavestnem umu se nahaja popolni spomin, ki hrani zapise celotnega bivanja človeka. Podzavestni um deluje po programih. Programi pa se ustvarjajo že od trenutka…

Spomladanska priporočila: 6 živil, za katere bo vam vaša koža hvaležna

Kategorija: Lepota
Marec 27, 2020
Ko gre za zdravje kože, velja stari rek: si to, kar ješ. Prihaja pravi čas za pomladno čiščenje organizma in če ste pozabili na nekatera izmed naslednjih živil, vam bo dobro prišel majhen opomin. Koža kot največji organ telesa je najboljši kazalnik zdravja, in ko naše telo začne pošiljati signale od znotraj, je pogosto že prepozno. Zmanjšanje rdečice, aken in čiščenje polti boste najhitreje dosegli s pogostim uživanjem naslednjih živil. Jajca so zakon Jajca igrajo ključno vlogo pri vzdrževanju…

Prednosti naravne kozmetike

Kategorija: Lepota
Marec 25, 2020
Naravna kozmetika je alternativa klasičnim kozmetičnim izdelkom, v katerih običajno prevladujejo polsintezne in sintezne sestavine. Te sestavine oz. kemikalije v kozmetiki so lahko celo zdravju nevarne. Ker je naša koža že obremenjena z onesnaženim zrakom in manj zdravim načinom življenja, je prav, da nanjo nanašamo čim manj škodljivih snovi. Vedno več ljudi posega po naravni kozmetiki, ki je v zadnjih letih v stalnem porastu in je vedno bolj priljubljena. Naravna kozmetika je: - varna.…
Mar 24, 2020 60

Svetovni dan tuberkoloze

Na današnji dan, kljub vsesplošnemu strahu pred korona virusom, je prav, da ne…
Mar 24, 2020 329

Nekaj enostavnih nasvetov za obrambo proti korona virusu

Besedna zveza, ki je v zadnjih tednih preplavila prav vse komunikacijske kanale in se…
Mar 24, 2020 90

Do polnih ustnic s hialuronsko kislino

Na splošno je obraz tisti, ki ga ljudje najprej opazimo. Poleg rok je najbolj viden in…
Mar 23, 2020 114

Devetdeseta leta so se vrnila!

Opazili smo, da se zgodovina ponavlja in postajajo zanimivi trendi 90. let. Za smelo…
Mar 22, 2020 112

Svetovni dan voda

Narava nam ponuja ogromno bogastva, med drugim tudi življenjsko pomembno vodo. Da bi se…

Okusi naravo z BIO sokovi Presad

Ponudba ekoloških živil na trgu je vse večja, skladno s povpraševanjem, ki je že več let v stalnem porastu. Ekološko pridelana živila imajo visoko in kakovostno prehrambno vrednost, pridelana so brez uporabe lahko topnih mineralnih gnojil in kemično-sintetičnih sredstev za varstvo in nego rastlin.

Elizabeta Kramar

V Sloveniji je povpraševanje še vedno večje od ponudbe. Ekološka živila lahko kupimo na bio kmetijah, posebnih bio tržnicah, v specializiranih trgovinah z BIO izdelki, nekatere proizvode pa najdemo tudi v večjih trgovskih centrih, kjer so urejeni posebni oddelki.

V Presad-u sledimo trendom in povpraševanju potrošnikov, zato smo za letošnje poletje pripravili novo linijo odličnih BIO sokov, ki vam jih predstavljamo:

BIO sok iz aronije, breskev in jabolk, 100 % sok, izdelan iz sveže stisnjenega soka aronije, breskove kaše in jabolčnega soka. Sok aronije je pomemben vir vitaminov in hranil, saj le redki sadeži vsebujejo toliko sekundarnih rastlinskih snovi, kot jih ima jagoda aronije.
Sadeže aronije uvrščamo med jagodičevje in so primerni za popestritev sadnih sokov. Bogat vir taninov in flavonoidov pozitivno vpliva na naše zdravje.
Aromatičen, nekoliko trpek okus soka smo omilili z dodatkom breskev in jabolk. Z rednim uživanjem soka aronije boste pripomogli k izboljšanju vitalnosti in dobrega počutja.
100 % BIO korenčkov sok ter 100 % BIO sok rdeče pese, brez dodanega sladkorja, brez konzervansov izdelana iz sveže stisnjenega soka. Sokova sta rahlo lakto fermentirana, s čimer dosežemo lažjo prebavljivost hranil.
100 % BIO korenčkov sok je bogat vir za prebavo pomembnih topnih vlaknin, in beta karotena, ki je predstopnja vitamina A. Vitamin A v korenju je močan antioksidant, kot tak deluje proti prostim radikalom, s čimer upočasnjuje proces staranja, zmanjšuje tveganje za nastanek raka in srčno-žilnih bolezni. Pozitivno vpliva na imunski sistem in povečuje delovno sposobnost. Za beta karotin je ugotovljeno, da lahko prepreči pojav raka materničnega vratu, dojke, debelega črevesja, pljuč in sečnega mehurja. Seveda korenje vsebuje še veliko drugih vitaminov, kot so vitamini skupine B, vitamin C, E, K1, PP, mineralne snovi in kalij, prav tako pomembnih za naše zdravje.
100 % BIO sok rdeče pese vsebuje pomembna minerala, kot sta železo in kalij ter velike količine betalainov, ki krepčilno vplivajo na imunski sistem, kot močan antioksidant pa zavirajo oksidacijske procese, ki so glavni vzrok staranja. Rdeča pesa zaradi visoke vsebnosti hranilnih snovi, zlasti zaradi že omenjenih pigmentov betalainov z antioksidativnim delovanjem, pomaga ohranjati vitalnost srca in ožilja. Zagotovo ste že slišali, da je rdeča pesa dobra za kri. Trditev je podprta z izsledki znanstvenih raziskav. Rdeča pesa namreč vsebuje visoke koncentracije železa, kalija in folne kisline, znane kot vitamin B9. Zaradi tega rdeča pesa spada med deset vrst zelenjave z največjim antioksidativnim učinkom.
Z novo linijo BIO sokov želimo v Presadu, v dobi hitrega načina življenja in žal tudi prehrane, poskrbeti za vaše vsakodnevno dobro počutje. Tudi »hitra prehrana« je lahko zdrava, če je sestavljena iz kozarca polnovrednega bio soka sadja in zelenjave.
Privoščite si kozarec BIO soka Presad in na zdravje!

*promocijsko besedilo