Zadnji članki: Zdravje in lepota

Default Image

Bo evropska kartica zdravstvenega zavarovanja zadostovala?

Kategorija: Zdrave novice
Julij 02, 2020
Med potovanjem po Evropi evropska kartica zdravstvenega zavarovanja predstavlja tako rekoč osebno higieno. Vsem, ki imamo urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji, omogoča uveljavljanje pravice do brezplačne nujne oziroma potrebne zdravstvene oskrbe pri zdravnikih in v zdravstvenih ustanovah, ki so del javnega, državnega zdravstvenega sistema v vrsti držav. Vendar pa pogosto ne zadošča. Zato, da boste na poti ohranili mirno kri, poglejmo, v katerih primerih vas evropska kartica lahko…

Odženimo komarje

Kategorija: Zdrave novice
Julij 02, 2020
Čeprav na tržišču obstaja že precej sredstev za zaščito pred komarji, pa si jo lahko tudi sami pripravite doma. Se sprašujete, česa komarji ne marajo?- Olj, ki vsebujejo evkaliptus, cimet, rožmarin, mentol in cedro.- Sivke- Organskega sojinega olja- Česna- Mačje mete, limonine trave- Mraza- Citronke- OgnjičaČe se želite znebiti nadležnih živalic, si na primer pripravite 10-25 kapljic eteričnega olja (na primer sivke), 2 čajni žlički rastlinskega olja in ena žličko aloe vere gela. Zmešajte jih v…

Naj vam zdravje dobro služi med dopustom

Kategorija: Zdrave novice
Julij 01, 2020
V času dopustov in počitnic je čas za brezskrbnost, počitek, razmislek in aktivnosti na prostem. Oddih vam veliko pomeni, zato za načrtovanje namenite precej časa – ogledate si destinacije, namestitve, kakšna bo hrana in vreme, kaj lahko doživite. Morda si naredite načrte, kako bo vaš dopust potekal. Zabavno bo, že s pakiranjem in dnem odhoda, brez stresa, saj ste vendar na dopustu, komu mar, če prispete na cilj uro pozneje. Če potujete v lastni režiji, verjetno pred odhodom preverite varnost…

Z Varuhom zdravja: Do zdravnika, ko ga potrebujete

Kategorija: Zdrave novice
Junij 30, 2020
Ko nastopi zdravstvena težava ali pride do poškodbe, je potrebno ukrepati takoj. Ne čez leto in pol oziroma kolikor lahko znaša trenutna čakalna doba za določenega specialista ali zdravstveni poseg. Z novim zavarovanjem Zdravstvena polica (https://www.vzajemna.si/zavarovanja/zavarovanje/zdravstvena-polica) si lahko zagotovite dostop in kritje stroškov samoplačniških zdravstvenih storitev v samo nekaj dneh. Brez dolgih čakalnih vrst in visokih stroškov zdravljenjaČakalne vrste so velika bolečina…

Sonce - prijatelj ali sovražnik?

Kategorija: Zdravo življenje
Junij 30, 2020
Sonce vse močneje greje in čeprav se ga neskončno veselimo, se ga moramo malenkost tudi bati. Sončni žarki nam sicer dajejo vitamin D, napolnijo nas z energijo, prinašajo tudi boljše počutje, na drugi strani pa lahko naši koži škodujejo. Veronika Bilban Rešitev ni v tem, da bi se soncu izogibali in se večino dneva pred njim skrivali, pač pa je potrebno našo kožo nanj pripraviti. Na tržišču je precej izdelkov, s katerimi jo lahko zaščitimo, toda ali veste, kateri so tisti, res pravi za vas? Še…
Jun 28, 2020 398

Smo v avtu varni?

Sončni žarki so že močni in zato se jim moramo v najbolj toplem delu dneva izogibati.…
Jun 27, 2020 2218

Domača lekarna za lase

Skrb in nego za naše lase je treba prilagoditi tudi letnim časom oz. letnim sezonam.…
Jun 26, 2020 588

Odstranjevanje znamenj, bradavic ali pecljatih izrastkov

Koža je največji človeški organ, na katerem se lahko v času življenja pojavijo številne…
SkinTight - najboljša krema proti gubam
Jun 25, 2020 104

3 razlogi zakaj je SkinTight® najboljša krema proti gubam

Ko enkrat vstopimo v »tista leta« in se zares dobro pogledamo v ogledalo, lahko kaj hitro…
Jun 25, 2020 731

Stran z gubami

Hočemo ali nočemo - čas neusmiljeno teče in staranju se ne more nihče izogniti. Vsako…

Za harmonično ravnovesje vašega telesa in duha

Danes bolj kot še nikoli do sedaj, je pomembno, da sami poskrbite za zdravje, dobro počutje in stanje vašega duha, omilite stres ter si privoščite sprostitev in razvajanje, ki bosta dvignili kakovost vašega življenja na višjo raven.

Šola Obrazne refleksoterapije Sorensensistem TM vam ponuja široko celostno znanje o zdravljenju telesa in duha. V sklopu le-te se lahko udeležite številnih strokovnih seminarjev, ki ponujajo kakovostne vsebine o holistični obravnavi zdravstvenih težav. Namenjeni so širši množici, ki jih celostno zdravljenje pritegne, profesionalnim terapevtom, staršem otrok ter pedagoškim delavcem. Šolo vodi izkušena terapevtka in edina licencirana učiteljica metod Sorensensistema, Nataša Kos Križmančič.

Strokovni seminarji, šole in terapije
Izobraževanje Obrazna refleksoterapija (modul 1&2, modul 3&4 in modul 5)
Je edinstvena celostna metoda zdravljenja avtorice Lone Sorensen, ki združuje kitajsko tradicionalno medicino, akupunkturo, tradicionalna terapevtska znanja iz Andov in Vietnama ter spoznanja sodobne nevrološke znanosti. Ker je obraz že lokacijsko najbližje možganov, lahko preko njegove obravnave vplivamo na centralni živčni sistem in s tem na delovanje možganov. Blagodejno deluje na imunski sistem, hormonalno ravnovesje, živčni sistem, mišice, organe in čustvene težave. Posebej uspešna je pri učnih in vedenjskih težavah otrok, obrazni paralizi, glavobolih, migrenah, težavah s sinusi, hormonskih motnjah ter posledicah stresa itn. Omogoča odpravljanje vzrokov zdravstvenih težav in hkrati pospešuje proces zdravljenja.
Japonski cosmo lifting
Japonski cosmo lifting je ena izmed najučinkovitejših naravnih, predvsem pa neinvazivnih metod za pomladitev obraza. Izvajamo jo izključno manualno in z uporabo naravnega 100 odstotnega šipkovega olja iz Argentine. Izboljša strukturo in ten kože, krepi mišičevje obraza ter ugodno vpliva na hormonalno ravnovesje in dobro počutje. Z izvajanjem metode obrazu povrnemo svežino, učvrstimo obrazne mišice ter omilimo gube. Najboljši rezultat dosežemo s sklopom dvanajstih terapij v štirih tednih.
Tibetanska refleksna terapija vratu in glave
Ta izredno blagodejna in sprostitvena terapevtska metoda pomaga pri najrazličnejših težavah s hrbtenico, mišičjem in okostjem ter pri nepravilni drži. Primerna je tako za posameznike začetnike kot tudi profesionalne terapevte.
Thermie refleksna terapija
Pomaga vzdrževati telesno ravnovesje in homeostazo po naravni poti. Temelji na kombinaciji refleksne terapije, mišične in živčne stimulacije in akupresure na različnih točkah obraza, stopal in dlani. Terapevt izvaja terapijo s segrevanjem izbranih telesnih točk. Pri tem uporablja japonska zelišča, ki so oblikovana v aromatizirano palčko.
Tibetanska nevrološka refleksna terapija stopal – Praxis Vertebralis
Zdravje in težave hrbtenice se zrcalijo na coni hrbtenice na notranji strani stopal. Z delom na stopalih po metodi Tibetanske nevrološke refleksne terapije stopal – Praxis Vertebralis je moč doseči enake korektivne rezultate na hrbtenici kot nekoč z direktno manipulacijo na hrbtenici, vendar povsem brez tveganja.
Vljudno vabljeni, da se nam pridružite tudi na mnogih dogodkih, delavnicah in brezplačnih predavanjih v Ljubljani, Mariboru in drugod po Sloveniji.
Več informacij: www.obraznarefleksoterapija.si