Zadnji članki: Zdravje in lepota

Dan ali več brez hrane

Kategorija: Prehrana
Februar 26, 2020
Že vrabčki na drevesih čivkajo, kako naj bi dandanes poskrbeli za zdravje in tudi za lep in privlačen videz. Toda ob situacijah, ki nas silijo v stres, k nezdravemu in neuravnoteženemu načinu prehranjevanja, ki nam nalagajo toliko dela in skrbi, da nimamo časa ob koncu dneva vsaj za en kratek sprehod, ni čudno, da se vseh napisanih pravil in nasvetov ne moremo držati. Kljub vsemu pa vendarle lahko naredimo nekaj zase. Ena izmed možnosti je, da se vsaj kakšen dan v tednu ali mesecu prepustimo…

Kako nositi rdeče čevlje?

Kategorija: Lepota
Februar 26, 2020
Iščete način, kako nadgraditi sproščen vsakdanji ali vikend izgled? Morda so odgovor na to vprašanje rdeči čevlji. Ne glede na to, ali izberete stileto petke, trendi superge ali nizke čevlje – rdeča barva je vsekakor način, kako ustvariti ženstven in seksi pridih osnovnega vsakdanjega videza. Si drznete? Kultna klasika – čudovit par rdečih petk Rdeče usnje je eden izmed najbolj priljubljenih materialov. Zakaj? Ker je popolna izbira za modne, ženstvene čevlje, ki jih lahko brez slabe vesti…

Voda iz pipe ni tako čista kot si mislimo

Kategorija: Zdravo življenje
Februar 26, 2020
Voda je univerzalno topilo, ki na svoji naravni poti kroženja bolj ali manj raztaplja večino snovi s katerimi pride v stik. Tako se pri prehodu skozi zemeljske plasti onesnaži z različnimi pogosto zdravju škodljivimi snovmi kot so pesticidi, težke kovine, bakterije in razni mikroorganizmi. Zaradi intenzivnega kmetijstva, industrije, povečane gostote poseljenosti prebivalstva in prometa se število in količina nevarnih kemikalij, ki pristanejo v vodi iz leta v leto povečuje. Tako smo v zadnjem…

Jutro je, vi pa že utrujeni

Kategorija: Zdravo življenje
Februar 26, 2020
V sodobnem svetu se pripoznava vedno več motenj spanja. V resnici je teh motenj bistveno več, kot si mislimo. Nespečnost ni edina motnja spanja. Motnje spanja se lahko kažejo tudi kot prekomerna dnevna zaspanost. Vedno pogostejša je tudi smrčanje, ki samo po sebi še ni motnja spanja, narkolepsija, sindrom nemirnih nog, hoja v spanju,... V nadaljevanju vam predstavljamo tri zgodbe naših pacientov, ki so po uspešnem zdravljenju ponovno lahko polno zaživeli. Gospa srednjih let Gospa srednjih let,…

Ključne so vlaknine in voda

Kategorija: Prehrana
Februar 26, 2020
Nutricionistka Aljo Dimic iz Holistic centra v Ljubljani nam je pojasnila, kako zelo pomembna je naša prebava za naše zdravje in splošno počutje. Od nje je med drugim odvisno delovanje imunskega sistema, saj ga lahko s pravilno prehrano in dobro presnovo okrepimo in se s tem izognemo boleznim. Petra Mauer Katera živila so najbolj priporočljiva za zdravo prebavo? Nekateri svetujejo limono, kis, živila z več vlakninami, česen, čebulo, celo riž, ananas ... Kaj bi svetovali? Za zdravo prebavo…
Feb 23, 2020 235

S prehladi še ni konec

Strokovnjaki menijo, da kljub precej višjim temperaturam kot smo jih vajeni v januarju in…
Feb 22, 2020 355

Izkoristite naravno moč kolagena

Kolagen je najbolj zastopan protein v našem telesu. Najdemo ga v mišicah, kosteh, koži,…
Feb 20, 2020 101

5 modnih trendov, ki nas bodo spremljali tudi to pomlad

Najbolj priljubljeni trendi nas navadno zapustijo tako hitro kakor pridejo. Včasih pa se…
Feb 19, 2020 213

Blagodejni učinki drevesnih smol

Drevesne smole se že tisočletja uporabljajo v tradicionalni ljudski medicini ter pri…
Feb 18, 2020 98

Povečanje prsi

Ženske smo pogosto precej samokritične glede svojega telesa. Stremimo k temu, da smo lepe…

Za harmonično ravnovesje vašega telesa in duha

Danes bolj kot še nikoli do sedaj, je pomembno, da sami poskrbite za zdravje, dobro počutje in stanje vašega duha, omilite stres ter si privoščite sprostitev in razvajanje, ki bosta dvignili kakovost vašega življenja na višjo raven.

Šola Obrazne refleksoterapije Sorensensistem TM vam ponuja široko celostno znanje o zdravljenju telesa in duha. V sklopu le-te se lahko udeležite številnih strokovnih seminarjev, ki ponujajo kakovostne vsebine o holistični obravnavi zdravstvenih težav. Namenjeni so širši množici, ki jih celostno zdravljenje pritegne, profesionalnim terapevtom, staršem otrok ter pedagoškim delavcem. Šolo vodi izkušena terapevtka in edina licencirana učiteljica metod Sorensensistema, Nataša Kos Križmančič.

Strokovni seminarji, šole in terapije
Izobraževanje Obrazna refleksoterapija (modul 1&2, modul 3&4 in modul 5)
Je edinstvena celostna metoda zdravljenja avtorice Lone Sorensen, ki združuje kitajsko tradicionalno medicino, akupunkturo, tradicionalna terapevtska znanja iz Andov in Vietnama ter spoznanja sodobne nevrološke znanosti. Ker je obraz že lokacijsko najbližje možganov, lahko preko njegove obravnave vplivamo na centralni živčni sistem in s tem na delovanje možganov. Blagodejno deluje na imunski sistem, hormonalno ravnovesje, živčni sistem, mišice, organe in čustvene težave. Posebej uspešna je pri učnih in vedenjskih težavah otrok, obrazni paralizi, glavobolih, migrenah, težavah s sinusi, hormonskih motnjah ter posledicah stresa itn. Omogoča odpravljanje vzrokov zdravstvenih težav in hkrati pospešuje proces zdravljenja.
Japonski cosmo lifting
Japonski cosmo lifting je ena izmed najučinkovitejših naravnih, predvsem pa neinvazivnih metod za pomladitev obraza. Izvajamo jo izključno manualno in z uporabo naravnega 100 odstotnega šipkovega olja iz Argentine. Izboljša strukturo in ten kože, krepi mišičevje obraza ter ugodno vpliva na hormonalno ravnovesje in dobro počutje. Z izvajanjem metode obrazu povrnemo svežino, učvrstimo obrazne mišice ter omilimo gube. Najboljši rezultat dosežemo s sklopom dvanajstih terapij v štirih tednih.
Tibetanska refleksna terapija vratu in glave
Ta izredno blagodejna in sprostitvena terapevtska metoda pomaga pri najrazličnejših težavah s hrbtenico, mišičjem in okostjem ter pri nepravilni drži. Primerna je tako za posameznike začetnike kot tudi profesionalne terapevte.
Thermie refleksna terapija
Pomaga vzdrževati telesno ravnovesje in homeostazo po naravni poti. Temelji na kombinaciji refleksne terapije, mišične in živčne stimulacije in akupresure na različnih točkah obraza, stopal in dlani. Terapevt izvaja terapijo s segrevanjem izbranih telesnih točk. Pri tem uporablja japonska zelišča, ki so oblikovana v aromatizirano palčko.
Tibetanska nevrološka refleksna terapija stopal – Praxis Vertebralis
Zdravje in težave hrbtenice se zrcalijo na coni hrbtenice na notranji strani stopal. Z delom na stopalih po metodi Tibetanske nevrološke refleksne terapije stopal – Praxis Vertebralis je moč doseči enake korektivne rezultate na hrbtenici kot nekoč z direktno manipulacijo na hrbtenici, vendar povsem brez tveganja.
Vljudno vabljeni, da se nam pridružite tudi na mnogih dogodkih, delavnicah in brezplačnih predavanjih v Ljubljani, Mariboru in drugod po Sloveniji.
Več informacij: www.obraznarefleksoterapija.si