Zadnji članki: Zdravje in lepota

Izkoristite naravno moč kolagena

Kategorija: Prehrana
Februar 22, 2020
Kolagen je najbolj zastopan protein v našem telesu. Najdemo ga v mišicah, kosteh, koži, krvnih žilah, prebavnem sistemu, vezivnih tkivih in kitah. Ta beljakovina daje naši koži čvrstost in elastičnost, ko gre za naše sklepe in kite – najpreprosteje povedano: to je "lepilo", ki pomaga držati telo skupaj. S staranjem se telesu lastna tvorba kolagena naravno upočasnjuje. Temu degenerativnemu procesu se lahko zahvalimo za znake staranja, kot so gube, ohlapna in povešena koža ter bolečine v sklepih…

5 modnih trendov, ki nas bodo spremljali tudi to pomlad

Kategorija: Lepota
Februar 20, 2020
Najbolj priljubljeni trendi nas navadno zapustijo tako hitro kakor pridejo. Včasih pa se odločijo, da nam bodo tudi naslednjo modno sezono stali ob strani - morda celo bolj opazni! In kateri so tisti najbolj očitni? Romantične baretke Svojo modno kombinacijo to pomlad lahko obogatite z neuradnim francoskim simbolom – baretko. Nekoč ključni kos vsake „prave" Parižanke je nazaj in tokrat v veliko bolj kul izvedbi kot kdaj koli prej. Nosijo se v kombinaciji s čipkastimi topi, bogato izvezenimi…

Blagodejni učinki drevesnih smol

Kategorija: Zdrave novice
Februar 19, 2020
Drevesne smole se že tisočletja uporabljajo v tradicionalni ljudski medicini ter pri verskih obredih. Smola nastaja v posebnih žlezah v drevesu, z namenom varovati in celiti poškodbe na drevesu. Le te so sestavljene iz gumijastih snovi, voskastih snovi, eteričnih olj in smolnih kislin. Po svetu se veliko uporablja smolo mire in kadilne bosvelije. Že starodavni papirusi iz Egipta opisujejo mazilo iz smole in medu. V Evropi in pri nas so veliko bolj popularne smole iglavcev.. Smrekova smola,…

Povečanje prsi

Kategorija: Lepota
Februar 18, 2020
Ženske smo pogosto precej samokritične glede svojega telesa. Stremimo k temu, da smo lepe in urejene. Ne želimo si odvečnih kilogramov, všeč nam je zdrava in lepa koža ter si želimo biti ponosne na naš trebuh, zadnjico ali prsi. Nemalokrat pa ravno z majhnimi dojkami nismo zadovoljne, a obstaja rešitev – kirurško povečanje prsi. Čeprav se poigravate z mislijo o povečanju prsi, vam svetujemo, da o tem koraku dobro premislite. Razlogi na poseg morajo biti pravi, za poseg pa se odločite le, če ste…

Priprava živil po jin in jang postopku

Kategorija: Prehrana
Februar 18, 2020
Helena Golenhofen, svetovalka za feng šuj, nam je pojasnila nekoliko drugečen pristop k izbiri in pripravi hrane. Med drugim je opisala nekaj smernic, ki bi jim naj sledili ter poudarila, da moramo tudi pri prehranjevanju poskrbeti za ravnovesje jin in jang energije. Tia Kemperle Feng šuj najpogosteje povezujemo z urejanjem prostorov, ampak sega tudi na druga področja, kajne?Feng šuj je več tisoč let stara veda o oblikovanju življenjskega prostora (okolice in notranjosti). Svoje korenine ima v…
Feb 16, 2020 1552

Ali poznate zdravilne učinke cimeta?

Cimet so kot začimbo zelo cenili in ji pripisovali številne zdravilne učinke že v starem…
Feb 15, 2020 508

Peče, srbi in boli

Sodite med tiste, ki ste že preboleli norice? Veste, da je njihov nastanek povzročil…
Feb 13, 2020 164

Trije nasveti za prve sončne vikende

Sončni dnevi dajejo občutek prihajajoče pomladi. Kljub temu so dnevi še vedno precej…
Feb 13, 2020 693

Narava – ponudnica zdravja

Čedalje bolj se zavedamo, da moramo izmed množice izdelkov na tržišču izbrati tiste, ki…
Feb 12, 2020 1475

Oh, te neljube pršice!

Se soočate z nemirnim spancem, se vrtite po postelji in poskušate najti najbolj udoben…

Kako izbrati pravo tekočo podlago za svojo kožo?

Tekoča podlaga je osnova za skoraj vsako žensko, saj je lepotni izdelek, ki izenači ten kože, prikrije kakšno manjšo nepravilnost in ustvari podlago, na katero potem nanašamo ostala ličila. Je pa tudi podaljšana roka nege saj z njo kožo tudi zaščitimo oz. »oblečemo«, zato je še posebej priporočljiva v hladnejših mesecih.

Tamara Pevec

Marsikatera dama pa se spopada s težavo, kako izbrati pravo tekočo podlago zase. Mlada dekleta se morda prvič soočate s tem nakupom, druge ugotavljate, da vam trenutna podlaga ne ustreza več ali pa si preprosto želite spremembe. Zbrali smo nekaj osnovnih nasvetov, ki vam bodo pomagali pri izbiri.

Prekrivnost in formulacija
Obstajajo manj, srednje in zelo prekrivne tekoče podlage. Če nimate večjih težav s kožo (rdečica, pigmentni madeži, akne itn.), lahko izberete manj prekrivno podlago, ki bo izenačila vaš ten, za prekrivanje manjših nepravilnosti pa uporabite korektor (svetujemo tekoči korektor). V primeru težav s kožo izberite srednje ali zelo prekrivne podlage, priporočamo takšne, ki se lahko plastijo in tako samo na predelih, kjer je to potrebno, uporabite več podlage (odlična je Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup). Imejte v mislih, da je za prikrivanje večjih nepravilnosti namenjen korektor, podlaga bi naj le ustvarila čim bolj enakomeren ten in sijoč videz.

Pri formulaciji prav tako upoštevajte tip svoje kože – če imate mastno, posegajte po tekočih podlagah brez olj, ki nekoliko matirajo in so namenjene takšnemu tipu kože (priporočamo Max Factor Lasting Performace), pri suhi koži pa izbirajte podlage, ki so nekoliko sijoče in vlažilne (npr. Bobbi Brown Intensive Skin Serum Foundation ali pa Clinique Even Better Glow). Tiste, ki imate mastno kožo, po potrebi uporabite tudi kompaktni puder ali puder v prahu za podaljšanje obstojnosti (npr. Rimmel Stay Matte Long Lasting Pressed Powder ali pa Max Factor Creme Puff Pressed Powder). Za mešan tip kože, ki je najbolj pogost, pa se nekako prilagodijo vse tekoče podlage (priporočamo Bourjois Healthy Mix BB Cream).

Odtenek
Odtenek preskusite na zgornji strani dlani, nato najbolj primernega preskusite še na spodnjem predelu ličnice (čeljusti). Če se ne morete odločiti med dvema odtenkoma, velja splošno pravilo, da izberete svetlejšega. Ustreznost odtenka vedno preverite na naravni svetlobi, umetna in močna svetloba v trgovinah ni najbolj primerna.

Testiranje
Če je le mogoče, podlago nekajkrat pred nakupom uporabljajte tako, kot bi jo sicer – za nekatere to pomeni, da jo imate na obrazu cel dan, za druge zgolj nekaj ur, morda kupujete podlago za poseben dogodek, kjer bodo bliskavice od fotoaparatov (v tem primeru podlaga naj ne vsebuje SPF-a). V večini trgovin lahko dobite vzorčke ali se zglasite v času promocij, ko je na voljo svetovalka za izbrano blagovno znamko, ki vam bo pomagala pri odločitvi in vam tekočo podlago lahko tudi nanesla na obraz.

Testiranje je zelo pomembno, saj lahko tekoča podlaga takoj po nanosu izgleda popolno, pozneje pa ne. Če imate občutljivo kožo, lahko tekoča podlaga povzroči kakšne težave. V izogib nezadovoljstvu je testiranje in dobro svetovanje svetovalke res priporočljivo.

Nanos
Tekočo podlago začnite nanašati iz sredine obraza navzven s prstnimi blazinicami ali s pripomočki za ličenje. S čopičem tekoče podlage nanašajte v krožnih gibih, z gobico pa s taponiranjem, saj morate podlago potisniti v kožo, pore. Na predelih kjer želite večjo prekrivnost postopek ponovite. Pazite na prehode med obrazom in vratom ter lasiščem.

Predpogoj za lepo podlago pa je seveda čista in negovana koža.