Zadnji članki: Zdravje in lepota

Brez zdravil nad seneni nahod

Kategorija: Alternativa
Marec 29, 2020
V Centru zdravljenja alergij in tradicionalne kitajske medicine imamo rešitev za težave, ki jih povzroča seneni nahod. Z lasersko akupunkturo uspešno zdravimo vse vrste alergij in dosegamo zelo dobre rezultate pri odpravljanju težav oz. zdravljenju.Smo edini v Sloveniji s to metodo, ter štirinajst letno prakso. Pri terapiji za zdravljenje alergij, s pomočjo laserja vzpodbujamo akupunkturne točke na ušesih in glavi. Metoda je povsem neboleča, saj za stimulacijo akupunkturnih točk uporabljamo…

Kožo očistite, nahranite, navlažite

Kategorija: Lepota
Marec 29, 2020
Obraz je zelo izpostavljen del telesa, zato mu pogosto namenjamo veliko pozornosti. Vendar pa nega kože na obrazu zahteva kar nekaj znanja in veščin, saj lahko z napačnim tretmajem naredimo več škode kot koristi. Veronika Bilban Izdelki, ki jih vnašate na obraz morajo biti primerni za vaš tip kože. Le s pravilno izbiro boste dosegli učinek, ki ga boste želeli.Smiselno je, da si kožo najprej dobro očistite s čistilnim mlekom, nanesete tonik. Na ta način boste odstranili ličila in nečistoče ter…

Terapevtska hipnoza

Kategorija: Alternativa
Marec 29, 2020
VSE JE V GLAVI, slišimo od uspešnih ljudi. Pri sebi pa neuspešno iščemo ključ do sreče in zdravja. Kako torej priti do »tistega« v glavi, tega kar nam povzroča ujetost v neželene vzorce obnašanja, stopanja v odnose, čustvovanja, kar nam povzroča slabo počutje in tudi telesne bolezni? Podzavestni um deluje kot računalnik telesa. V podzavestnem umu se nahaja popolni spomin, ki hrani zapise celotnega bivanja človeka. Podzavestni um deluje po programih. Programi pa se ustvarjajo že od trenutka…

Spomladanska priporočila: 6 živil, za katere bo vam vaša koža hvaležna

Kategorija: Lepota
Marec 27, 2020
Ko gre za zdravje kože, velja stari rek: si to, kar ješ. Prihaja pravi čas za pomladno čiščenje organizma in če ste pozabili na nekatera izmed naslednjih živil, vam bo dobro prišel majhen opomin. Koža kot največji organ telesa je najboljši kazalnik zdravja, in ko naše telo začne pošiljati signale od znotraj, je pogosto že prepozno. Zmanjšanje rdečice, aken in čiščenje polti boste najhitreje dosegli s pogostim uživanjem naslednjih živil. Jajca so zakon Jajca igrajo ključno vlogo pri vzdrževanju…

Prednosti naravne kozmetike

Kategorija: Lepota
Marec 25, 2020
Naravna kozmetika je alternativa klasičnim kozmetičnim izdelkom, v katerih običajno prevladujejo polsintezne in sintezne sestavine. Te sestavine oz. kemikalije v kozmetiki so lahko celo zdravju nevarne. Ker je naša koža že obremenjena z onesnaženim zrakom in manj zdravim načinom življenja, je prav, da nanjo nanašamo čim manj škodljivih snovi. Vedno več ljudi posega po naravni kozmetiki, ki je v zadnjih letih v stalnem porastu in je vedno bolj priljubljena. Naravna kozmetika je: - varna.…
Mar 24, 2020 60

Svetovni dan tuberkoloze

Na današnji dan, kljub vsesplošnemu strahu pred korona virusom, je prav, da ne…
Mar 24, 2020 329

Nekaj enostavnih nasvetov za obrambo proti korona virusu

Besedna zveza, ki je v zadnjih tednih preplavila prav vse komunikacijske kanale in se…
Mar 24, 2020 90

Do polnih ustnic s hialuronsko kislino

Na splošno je obraz tisti, ki ga ljudje najprej opazimo. Poleg rok je najbolj viden in…
Mar 23, 2020 113

Devetdeseta leta so se vrnila!

Opazili smo, da se zgodovina ponavlja in postajajo zanimivi trendi 90. let. Za smelo…
Mar 22, 2020 112

Svetovni dan voda

Narava nam ponuja ogromno bogastva, med drugim tudi življenjsko pomembno vodo. Da bi se…

Kako izbrati pravo tekočo podlago za svojo kožo?

Tekoča podlaga je osnova za skoraj vsako žensko, saj je lepotni izdelek, ki izenači ten kože, prikrije kakšno manjšo nepravilnost in ustvari podlago, na katero potem nanašamo ostala ličila. Je pa tudi podaljšana roka nege saj z njo kožo tudi zaščitimo oz. »oblečemo«, zato je še posebej priporočljiva v hladnejših mesecih.

Tamara Pevec

Marsikatera dama pa se spopada s težavo, kako izbrati pravo tekočo podlago zase. Mlada dekleta se morda prvič soočate s tem nakupom, druge ugotavljate, da vam trenutna podlaga ne ustreza več ali pa si preprosto želite spremembe. Zbrali smo nekaj osnovnih nasvetov, ki vam bodo pomagali pri izbiri.

Prekrivnost in formulacija
Obstajajo manj, srednje in zelo prekrivne tekoče podlage. Če nimate večjih težav s kožo (rdečica, pigmentni madeži, akne itn.), lahko izberete manj prekrivno podlago, ki bo izenačila vaš ten, za prekrivanje manjših nepravilnosti pa uporabite korektor (svetujemo tekoči korektor). V primeru težav s kožo izberite srednje ali zelo prekrivne podlage, priporočamo takšne, ki se lahko plastijo in tako samo na predelih, kjer je to potrebno, uporabite več podlage (odlična je Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup). Imejte v mislih, da je za prikrivanje večjih nepravilnosti namenjen korektor, podlaga bi naj le ustvarila čim bolj enakomeren ten in sijoč videz.

Pri formulaciji prav tako upoštevajte tip svoje kože – če imate mastno, posegajte po tekočih podlagah brez olj, ki nekoliko matirajo in so namenjene takšnemu tipu kože (priporočamo Max Factor Lasting Performace), pri suhi koži pa izbirajte podlage, ki so nekoliko sijoče in vlažilne (npr. Bobbi Brown Intensive Skin Serum Foundation ali pa Clinique Even Better Glow). Tiste, ki imate mastno kožo, po potrebi uporabite tudi kompaktni puder ali puder v prahu za podaljšanje obstojnosti (npr. Rimmel Stay Matte Long Lasting Pressed Powder ali pa Max Factor Creme Puff Pressed Powder). Za mešan tip kože, ki je najbolj pogost, pa se nekako prilagodijo vse tekoče podlage (priporočamo Bourjois Healthy Mix BB Cream).

Odtenek
Odtenek preskusite na zgornji strani dlani, nato najbolj primernega preskusite še na spodnjem predelu ličnice (čeljusti). Če se ne morete odločiti med dvema odtenkoma, velja splošno pravilo, da izberete svetlejšega. Ustreznost odtenka vedno preverite na naravni svetlobi, umetna in močna svetloba v trgovinah ni najbolj primerna.

Testiranje
Če je le mogoče, podlago nekajkrat pred nakupom uporabljajte tako, kot bi jo sicer – za nekatere to pomeni, da jo imate na obrazu cel dan, za druge zgolj nekaj ur, morda kupujete podlago za poseben dogodek, kjer bodo bliskavice od fotoaparatov (v tem primeru podlaga naj ne vsebuje SPF-a). V večini trgovin lahko dobite vzorčke ali se zglasite v času promocij, ko je na voljo svetovalka za izbrano blagovno znamko, ki vam bo pomagala pri odločitvi in vam tekočo podlago lahko tudi nanesla na obraz.

Testiranje je zelo pomembno, saj lahko tekoča podlaga takoj po nanosu izgleda popolno, pozneje pa ne. Če imate občutljivo kožo, lahko tekoča podlaga povzroči kakšne težave. V izogib nezadovoljstvu je testiranje in dobro svetovanje svetovalke res priporočljivo.

Nanos
Tekočo podlago začnite nanašati iz sredine obraza navzven s prstnimi blazinicami ali s pripomočki za ličenje. S čopičem tekoče podlage nanašajte v krožnih gibih, z gobico pa s taponiranjem, saj morate podlago potisniti v kožo, pore. Na predelih kjer želite večjo prekrivnost postopek ponovite. Pazite na prehode med obrazom in vratom ter lasiščem.

Predpogoj za lepo podlago pa je seveda čista in negovana koža.