Zadnji članki: Zdravje in lepota

Izkoristite naravno moč kolagena

Kategorija: Prehrana
Februar 22, 2020
Kolagen je najbolj zastopan protein v našem telesu. Najdemo ga v mišicah, kosteh, koži, krvnih žilah, prebavnem sistemu, vezivnih tkivih in kitah. Ta beljakovina daje naši koži čvrstost in elastičnost, ko gre za naše sklepe in kite – najpreprosteje povedano: to je "lepilo", ki pomaga držati telo skupaj. S staranjem se telesu lastna tvorba kolagena naravno upočasnjuje. Temu degenerativnemu procesu se lahko zahvalimo za znake staranja, kot so gube, ohlapna in povešena koža ter bolečine v sklepih…

5 modnih trendov, ki nas bodo spremljali tudi to pomlad

Kategorija: Lepota
Februar 20, 2020
Najbolj priljubljeni trendi nas navadno zapustijo tako hitro kakor pridejo. Včasih pa se odločijo, da nam bodo tudi naslednjo modno sezono stali ob strani - morda celo bolj opazni! In kateri so tisti najbolj očitni? Romantične baretke Svojo modno kombinacijo to pomlad lahko obogatite z neuradnim francoskim simbolom – baretko. Nekoč ključni kos vsake „prave" Parižanke je nazaj in tokrat v veliko bolj kul izvedbi kot kdaj koli prej. Nosijo se v kombinaciji s čipkastimi topi, bogato izvezenimi…

Blagodejni učinki drevesnih smol

Kategorija: Zdrave novice
Februar 19, 2020
Drevesne smole se že tisočletja uporabljajo v tradicionalni ljudski medicini ter pri verskih obredih. Smola nastaja v posebnih žlezah v drevesu, z namenom varovati in celiti poškodbe na drevesu. Le te so sestavljene iz gumijastih snovi, voskastih snovi, eteričnih olj in smolnih kislin. Po svetu se veliko uporablja smolo mire in kadilne bosvelije. Že starodavni papirusi iz Egipta opisujejo mazilo iz smole in medu. V Evropi in pri nas so veliko bolj popularne smole iglavcev.. Smrekova smola,…

Povečanje prsi

Kategorija: Lepota
Februar 18, 2020
Ženske smo pogosto precej samokritične glede svojega telesa. Stremimo k temu, da smo lepe in urejene. Ne želimo si odvečnih kilogramov, všeč nam je zdrava in lepa koža ter si želimo biti ponosne na naš trebuh, zadnjico ali prsi. Nemalokrat pa ravno z majhnimi dojkami nismo zadovoljne, a obstaja rešitev – kirurško povečanje prsi. Čeprav se poigravate z mislijo o povečanju prsi, vam svetujemo, da o tem koraku dobro premislite. Razlogi na poseg morajo biti pravi, za poseg pa se odločite le, če ste…

Priprava živil po jin in jang postopku

Kategorija: Prehrana
Februar 18, 2020
Helena Golenhofen, svetovalka za feng šuj, nam je pojasnila nekoliko drugečen pristop k izbiri in pripravi hrane. Med drugim je opisala nekaj smernic, ki bi jim naj sledili ter poudarila, da moramo tudi pri prehranjevanju poskrbeti za ravnovesje jin in jang energije. Tia Kemperle Feng šuj najpogosteje povezujemo z urejanjem prostorov, ampak sega tudi na druga področja, kajne?Feng šuj je več tisoč let stara veda o oblikovanju življenjskega prostora (okolice in notranjosti). Svoje korenine ima v…
Feb 16, 2020 1552

Ali poznate zdravilne učinke cimeta?

Cimet so kot začimbo zelo cenili in ji pripisovali številne zdravilne učinke že v starem…
Feb 15, 2020 508

Peče, srbi in boli

Sodite med tiste, ki ste že preboleli norice? Veste, da je njihov nastanek povzročil…
Feb 13, 2020 165

Trije nasveti za prve sončne vikende

Sončni dnevi dajejo občutek prihajajoče pomladi. Kljub temu so dnevi še vedno precej…
Feb 13, 2020 693

Narava – ponudnica zdravja

Čedalje bolj se zavedamo, da moramo izmed množice izdelkov na tržišču izbrati tiste, ki…
Feb 12, 2020 1475

Oh, te neljube pršice!

Se soočate z nemirnim spancem, se vrtite po postelji in poskušate najti najbolj udoben…

Ubiquinol - nova generacija Q10

Število prebivalstva in kakovost življenja naraščata. V današnjem času je vse številčnejša tudi skupina starajočih. Vse več pozornosti tako namenjamo kakovosti življenja, preprečevanju in obvladovanju tako samega procesa staranja kot tudi številnih kardiovaskularnih in nevrodegenerativnih bolezni. Staranje prinese tudi k nekaj neposrednih težav, ki vplivajo na kakovost življenja: utrujenost, pomanjkanje energije in moči. S staranjem se sposobnost proizvajanja in presnavljanja Q10 zmanjša. Sposobnost pretvorbe Q10 v aktivno obliko ubiquinol se zmanjša tudi pri poškodbah in nekaterih bolezenskih stanjih. Posledično zaradi manjše količine proizvodnje ubiquinola tvorimo manj celične energije in smo deležni manjše zaščite proti prostim radikalom. Ubiquinol je tako metabolično aktivna oblika Q10.