Preobrazba od znotraj

Metamorfna tehnika je tehnika samozdravljenja, notranje transformacije in osebnega razvoja. Stvarilca metamorfne tehnike, Robert St. John in Gaston St. Pierr, sta v ospredje same tehnike postavila refleksno območje hrbtenice, ki so hkrati nosilke določenega časovnega obdobja - prenatalnega obdobja. V hrbtenici so shranjeni zapisi, spomini, ki so bili doživeti v času nosečnosti.

Marjana Romanović, refleksoterapevtka
Z obdelavo con hrbtenice vzpodbudimo življenjsko energijo in krepimo energijski potencial posameznika. Metamorfna metoda temelji na spoznanju iz narave. Življenje je vedno v ciklu spremembe in preobrazbe. Nosilec same preobrazbe pa je življenjska energija. Na ta način so lahko ustvarjeni pogoje za začetek procesa spreminjanja ali metamorfoze. Telesne, čustvene, miselne in duhovne strukture kot energijski vzorci se oblikujejo že v prenatalnem času. Času nosečnosti, ko smo bivali v maternici. Če se nas je v tem obdobju dotaknila negativna izkušnja miselno, čustveno ali v prepričanju, so te povezave lahko ostale v spominu in ustvarile negativen energijski vzorec. Energijski vzorci se lahko odražajo na različne načine. Kot čustvene stiske, tesnoba, porušeno telesno zdravje ali negativne navade in način mišljenja. S pomočjo metamorfne tehnike se ta ujeta energija sprosti, človek se osvobodi preteklih vplivov in gre v življenju svobodno naprej. Metamorfoza in proces spremembe se prične, ko opustimo stare vzorce in odpre se prostor za preobrazbo.

Prvi obisk
Pravi čas za sprejetje metamorfne tehnike je v katerem koli delu življenja in za različne starostne skupine. Priporočljiv je z ljudi pod stresom, ki so pred večjimi odločitvami, za nosečnice, dojenčke, otroke in starejše ljudi. V vsakem življenjskem obdobju človek potrebuje zagon, da uresniči svoj potencial. Tako je metamorfna tehnika primerna za vsakogar. Je preprosta tehnika samozdravljenja in sprostitve. Izvaja se na stopalih, rokah in glavi. Z mehkimi in naravnimi gibi prstnih blazinic, praktik izvaja tehniko in prehaja po refleksnih conah hrbtenice. Sama obravnava traja do 60 minut. Z usmerjenim izvajanjem tehnike na stopalih, dlaneh ter na glavi tako spodbudimo delovanje življenjske energije, da ta potuje nemoteno naprej.
Praktik metamorfne tehnike je med med samim izvajanjem zgolj katalizator in se ne vmešava v delovanje. Na ta način se sproži tudi samo zdravilni proces za klienta. Kontraindikacij pri izvajanju tehnike ni.

Pozitivne spremembe
Metamorfna tehnika je dobrobitna in popolnoma varna za vse tiste, ki želijo pozitivne spremembe v svojem življenju. Primerna je za nosečnice in dojenčke. Izvaja se jo lahko tudi v času nosečnosti. Če je bodoča mati doživela negativne izkušnje v času nosečnosti se te lahko prenesejo tudi na otroka. Z metamorfno tehniko se ti vzorci lahko preobrazijo. Ko tehniko izvajanjem na nosečnici jo hkrati izvajamo tudi na otroku. Dobrobitna je tudi v primerih ko govorimo o premagovanja strahu pred porodom. S pristopom delovanja se lahko ustvarijo bolj naravni pogoji, za sproščen in naraven porod. Dobrobit je tudi za dojenčke v trenutkih krčev, stresa in napetosti. Koristi otrokom, saj postanejo lahko samozavestni, odprti in bolj sproščeni. Najboljši učinek je, če metamorfno tehniko prejemajo vsi člani družine.

Izvajanje tehnike
Izvajalec metamorfne tehnike je praktik ki jo izvaja na treh področjih. Na stopalih, dlaneh in na glavi, kjer z rahlimi dotiki stimulira refleksne cone hrbtenice. Tehnika je enostavna za izvajanje in deluje pomirjujoče na klienta. Praktik metamorfne tehnike je med samim izvajanje le katalizator, ki aktivira klientovo življenjsko silo. To sproži proces sprememb pri klientu. Praktik pa se ne vpleta v proces, ne svetuje in ne usmerja. Vse spremembe, ki se pojavijo v celoti, izvirajo iz notranjosti klienta. Izhaja se iz prepričanja, da je v vsakem od nas življenjska sila. To gibanje in preobrazba deluje na vse in vsakogar. Metamorfoza omogoča, da povsem naravno klient opusti stare vzorce, ki mu ne koristijo več. Ujeta energija se tako sprosti in osvobodi preteklih negativnih vplivov. Na ta način se pridobi prostor za oblikovanje novih vzorcev, ki podpirajo življenjsko poslanstvo posameznika.

Pridobitve
Spremembe se odvijejo na različnih nivojih, na nezavedni ravni brez vpletanja praktika. Naravna inteligenca telesa pa sproži večplastni proces harmonizacije. Omogoča, da se klient premaknete iz občutkov omejitev k dostopu svojega resničnega potenciala. In izboljšave, ki smo jih deležni?Pridobimo lahko več uspehov v življenju, večjo kreativnost , dvig samozavesti, lažje učenje, pozitivno mišljenje, spremeni se pogled na stvari ali se uvidijo nove priložnosti. Vstopi mir in sproščenost ter bolj sprejemljiv odnos do sebe.

OSTALI ČLANKI IZ TEME ALTERNATIVA

28.09.2020

Preobrazba od znotraj

Metamorfna tehnika je tehnika samozdravljenja, notranje transformacije in osebnega…
07.09.2020

Homeopatska zdravila za klimakterij in menopavzo

Menopavza je čas, ko v življenju ženske prenehata ciklična dejavnost jajčnikov in…
16.06.2020

Za vsako bolezen rož'ca raste

Darjan Lapanje Izvorno slovensko ime za mesec junij (rožnik) je že samo po sebi dovolj…
11.05.2020

Kristaloterapija

Tanja P. Sekirnik, kristaloterapevtka in ustanoviteljica portala Moje Prebujenje vsakemu…
30.04.2020

Posvetite se izbiri pravih odločitev

Kot bi mignil, je v deželo prišla pomlad in že smo se znašli v mesecu aprilu, ki nas…