Kristaloterapija

Tanja P. Sekirnik, kristaloterapevtka in ustanoviteljica portala Moje Prebujenje vsakemu priporoča, da v svoje življenje sprejme kristale. Omogočijo nam pretok življenjske energije, zdravijo naša telesa in nam hkrati omogočijo lahkotnejšo manifestacijo želja, ciljev in vizije. Sogovornica med drugim svetuje, da v tem pomladnem času posežemo po eliksirju Dvigovanje življenjske energije, napitku iz kristalov.

Kristaloterapija pomeni zdravljenje s pomočjo kristalov. Na kakšen način nas lahko zdravijo, nam pomagajo do boljšega počutja?

Kristali niso neka novodobna muha, ampak so pričeli nastajati istočasno z zemljo, se pravi že pred 4,6 milijardami let in njihova vibracija blagodejno vpliva in podpira vsa bitja na zemlji že od tedaj.
Bistvo kristalov je, da imajo vseskozi pravilno, enakomerno in harmonično vibracijo. Njihova vibracija nas nežno objame ter neguje in zdravi vse tisto kar v našem telesu ni v ravnovesju. Tako lahko z vibracijo kristalov zdravimo bolezen in bolečino fizičnega telesa, raztapljamo čustvene rane, bolečine, travme, žalost, jezo itn. Prav tako pa lahko s kristali v življenje vnesemo več miru, harmonije, veselja, radosti in zmanjšamo stres. In kar je najpomembneje; kristali so čudovito orodje, ki nam pomagajo, da stopimo v stik sami s seboj, s svojim resničnim jazzom.

Kaj je deva? Je kot varuh kristala ...
Ja, devi kristala lahko rečemo tudi varuh kristala ali duh kristala. To je tako kot pri človeku oz. katerem koli bitju: telo je orodje, v katerem je inkarnirana naša duša.

Vsak kristal je specifičen, unikaten, kajne?
Točno tako. Vsak kristal ima svojo lastno vibracijo oz. energijo, kar pa ne pomeni, da ga uporabljamo samo za en namen. Dejstvo je, da ima vsak posamezen kristal ogromno kvalitet.

Katerega je priporočljivo izbrati, če želimo več energije? Če smo na primer preutrujeni, preobremenjeni?
Tukaj težko priporočam samo en specifičen kristal, kajti ljudje smo si med seboj zelo različni in prav vsak izmed nas ima svoje izzive, svoje lekcije, svoje želje itn., zato tudi vsak izmed nas potrebuje kristal, ki je zanj najbolj primeren za določeno situacijo.
Bi pa vsekakor vsem priporočala, da v času »spomladanske utrujenosti« pijejo eliksir Dvig življenjske energije (ametist, roževec, kamena strela), ki raztaplja utrujenost, krepi imunski sistem, izboljša fizično zdravje in čustveno počutje ter vas napolnil z voljo - življenjsko energijo.

Zakaj menite, da je ravno ta izbira kristalov za to težavo, prava?
Zato, ker nas takšna kombinacija kristalov prebuja iz zimskega spanja in hkrati neguje naše fizično telo, krepi naš imunski sistem ter omogoči nemoten tok življenjske energije po našem telesu, kar se posledično kaže kot vitalnost, zdravje našega fizičnega telesa in močna volja do življenja, do uresničitve zastavljenih ciljev, želja.

Dejali ste, da mi ne izbiramo kristalov, ampak oni izberejo nas. Nam lahko o tem poveste nekaj več?
Ljudje živimo v prepričanju, da vseskozi mi sprejemamo zavestne odločitve. Pa ni vedno tako, pri kristalih je ravno obratno, kajti kristal izbere nas in ne mi njega. Zakaj? Zato ker kristali vseskozi vibrirajo s svojo čisto, harmonično energijo in ko kristal začuti, da nekaj v njegovi okolici ni v ravnovesju (npr. kupec) potem je njegova naloga, da to osebo neguje, zdravi, ji nudi podporo in jo spravi nazaj v ravnovesje, da bo lahko ta oseba normalno delovala naprej. Zato kristal intuitivno pokliče osebo k sebi, da ga le-ta sprejme v svoje življenje.
Jaz vodim čudovite meditacije s kristali in res velikokrat se mi zgodi, da me naslednji dan pokliče kakšen udeleženec ter mi reče, da bi želel imeti točno tisti kristal, s katerim je meditiral. Ja, kristal ga je izbral in to je začutil tudi udeleženec.

Če nam torej primanjkuje energije in bi bilo priporočljivo poseči po določenem kristalu, ki nam jo bo pomagal povrniti, nas pa bolj vleče k drugemu, ki je morda primeren za kakšno drugo težavo. Kaj storiti?
Vedno pravim, da je najpomembneje slediti svoji intuiciji. Zato jaz svojim strankam nikoli na začetku ne povem lastnosti posameznega kristala, temveč jih spodbudim, da si ga sami izberejo. In veste kaj? Vedno izberejo najprimernejšega. Moj nasvet je, da izberejo tistega, ki jih pokliče.

Ni dovolj, da kristal izberemo in si ga kupimo, ampak je potrebno vedeti, kako ga uporabiti, kajne? Lahko ga polagamo na določena mesta v telesu ali si pripravimo eliksir ... Če tega znanja nimamo, si lahko naredimo več škode kot koristi?
Delo s kristali je sicer zelo enostavno, pa vendar moramo določene osnove osvojiti ter jih upoštevati. Bralcem zato toplo priporočam tečaje, delavnice, seminarje, kjer bodo kristale resnično začutili ter prejeli tako teoretično kot tudi praktično znanje.
In ja, kristale lahko polagamo na čakre, obolela mesta, se z njimi masiramo, lahko si pripravimo eliksir, naredimo kopel, si negujemo obraz, da postane sijoč, mladosten, koža pa čvrsta in elastična, z njimi meditiramo, jih nosimo kot nakit itn.

Kristal je potrebno pred uporabo tudi očistiti in aktivirati. Kako to naredimo?
Vsak kristal je treba najprej očistiti, vendar je tudi tukaj potrebno znanje, saj se kristali glede na njihovo sestavo in vibracijo različno čistijo. Večino kristalov lahko očistimo pod vodo, paziti pa je treba pri topnih kristalih, ki ne smejo priti v stik z vodo. Lahko jih očistimo z dimom žajblja, orgoniti, grozdi kamene strele, reiki tehniko in še mnogo drugimi tehnikami. Meni izredno blizu je čiščenje kristalov z zvokom tibetanskih skled.

V kolikšnem času naj bi se pokazali učinki kristala?
Kristal začne delovati takoj. Ker pa kristal ne zdravi le simptomov, temveč gre v globino in razrešuje vzrok (bolezni, bolečine, situacije ...), se njegovo delovanje morda vidi z zamikom. Pri tem pa naj poudarim, da kristali vselej delujejo na vseh nivojih, se pravi zdravijo in negujejo, tako naše fizično telo kot tudi čustveno počutje in mentalni nivo.

Smo vsi ljudje enako dovzetni za njihovo zdravilno moč?
Kristali lahko zdravijo čisto vsakega, tudi živali in rastline. Je pa od naše svobodne volje in sprejemanja zdravljenja kristalov odvisno ali jim to pustimo oz. dovolimo.

OSTALI ČLANKI IZ TEME ALTERNATIVA

07.09.2020

Homeopatska zdravila za klimakterij in menopavzo

Menopavza je čas, ko v življenju ženske prenehata ciklična dejavnost jajčnikov in…
16.06.2020

Za vsako bolezen rož'ca raste

Darjan Lapanje Izvorno slovensko ime za mesec junij (rožnik) je že samo po sebi dovolj…
11.05.2020

Kristaloterapija

Tanja P. Sekirnik, kristaloterapevtka in ustanoviteljica portala Moje Prebujenje vsakemu…
30.04.2020

Posvetite se izbiri pravih odločitev

Kot bi mignil, je v deželo prišla pomlad in že smo se znašli v mesecu aprilu, ki nas…
04.04.2020

Kristali - zdravilna moč iz globin zemlje

Moč kristalov so poznali in uporabljali že v starem Egiptu in antični Grčiji. Dandanes pa…