Zdrava popotnica za celo življenje

Ščetkanje otroških zob je pomembno zaradi številnih razlogov. Zdravje zob pomembno vpliva na zdravje celotnega telesa, zato je zelo pomembno otroke že od majhnih nog navaditi na redno umivanje zob. Otroci namreč navade prenašajo naprej v življenje in rutina ščetkanja zob otroka bo tudi rutina ščetkanja zob odraslega.

Mlečni zobje imajo pomembno vlogo pri razvoju zdravih stalnih zob. Imajo funkcijo držanja prostora, vplivajo pa tudi na to, kako se otroci naučijo žvečiti, nasmehniti in govoriti. Ščetkanje zobkov je priporočljivo že od samega začetka, ko izrastejo prvi zobki, pomembno pa ni zgolj zaradi navajanja na rutino, ampak tudi zato, ker lahko neredno čiščenje zob vodi h kariesu in drugim zobnim boleznim.

Do tretjega leta starosti otrokom ščetkajte zobe z navadno, ročno zobno ščetko, po dopolnjenem tretjem letu pa lahko otroci začnejo uporabljati električno zobno ščetko Oral-B Kids, ki je posebej prilagojena za majhne zobke in čeljusti.

Če vaš otrok le težko vzdrži pri ščetkanju dve minuti, kolikor je priporočen čas ščetkanja zob, predlagamo uporabo aplikacij kot je DISNEY Magic Timer, ki jo brezplačno naložite na telefon. Aplikacija otroka motivira, da pri ščetkanju vztraja 2 minuti, na koncu pa ga tudi nagradi z zvezdico in sličico Disneyevega junaka, ki jo nalepi v virtualni album.

Kakšne so prednosti uporabe električne zobne ščetke?
Enostavna uporaba
Preprosto rečeno, električna zobna ščetka naredi večino dela za vas. Z vrtenjem ščetin poskrbi za dobro ščetkanje, vgrajen ima časovnik, zato tako vi kot otrok vesta ali ščetkata dovolj časa.

Otrokovo navdušenje
Jani Jugovic, priljubljen vloger, ki s svojo družino ustvarja vlog Cool fotr, je navdušen nad dejstvom, da njegova triletna hči Sia še raje ščetka zobe, odkar uporabljajo Oral-B Kids. »Faktor je zagotovo tudi to, da je na ščetki motiv ene njenih najljubših risank Ledeno kraljestvo, mene pa navdušuje predvsem to, da spodbuda za redno ščetkanje sedaj prihaja z njene strani,« je povedal.

Odstrani več zobnih oblog
Električne zobne ščetke odstranijo več zobnih oblog kot navadne ročne. Zaradi manjše glave s ščetko pa z lahkoto dosežete tudi najbolj skrite kotičke v majhnih otroških ustih.

OSTALI ČLANKI IZ TEME HIGIENA

02.07.2018

Čiščenje pack

Raznorazne aktivnosti naših otrok se pogosto končajo s packami na oblačilih. Tako se…
02.07.2018

Pripravite domače belilo

Vsi vemo, da belilo ni zdravo. Ker vsebuje polno nevarnih snovi, ni primeren za otroke in…
04.12.2017

Pravilna nega rok

Vsi skrbno pazimo na to, kakšen je izgled našega obraza, pozabimo pa na to, da so roke…
15.11.2017

Okroglo čisti bolje

S pravilno nego zob in celotne ustne votline preprečimo nastanek vnetja dlesni –…
14.09.2017

Prednosti menstrualnih skodelic

Majhno menstrualno skodelico iz silikona ali lateksa predstavnice nežnejšega spola…