Ali ste vedeli, da zobna pasta s soljo pomaga pri ohranjanju ravnovesja v ustih?

Res je. Švicarska alpska sol v zobni pasti OSMOTONIC je namreč glavna sestavina, ki v ustih sproža naravno osmotsko delovanje.
Osmoza - obnavlja in ohranja ravnovesje ustne votline

Osmotsko delovanje je pojav premikanja vode iz območja z nizko koncentracijo topljenca v območje z višjo koncentracijo skozi polprepustno membrano. Gre za naravni proces, ki poskuša izenačiti koncentracijo raztopin na obeh straneh membrane in je bistvenega pomena za ohranjanje ravnovesja, kar je glavna značilnost zdravih ust.
Pri izdelavi zobne paste Osmotonic predstavlja osmoza pomembno iztočnico. Solni kristali, ki so njena glavna sestavina, ustvarjajo v ustih veliko koncentracijo topljenca, kar povzroča izločanje odvečne vode iz celic (vnetih) dlesni, to pa uravnoveša koncentracijo tekočine na obeh straneh celične membrane.
Odlične sestavine
Zobna pasta Osmotonic z večnamensko formulo brez fluoridov je bogata s sestavinami, ki zobe naravno belijo, zmanjšujejo vnetje dlesni in v ustih ohranjajo bakterijsko ravnovesje. Te so:

Alpska sol
✓ Nežno abrazivno sredstvo, ki s površine zob odstranjuje madeže
✓ Deluje protivnetno
✓ Spodbuja tvorjenje sline za naravno remineralizacijo

Žajbelj
✓ Deluje protimikrobno na bakterije, glivice in viruse
✓ Deluje protivnetno
✓ Deluje antiseptično
✓ Je antioksidant

Ameriški slamnik
✓ Spodbuja imunski sistem
✓ Deluje protivnetno
✓ Je antiseptik

Ksilitol
✓ Preprečuje nastanek zobne gnilobe
✓ Deluje proti bakteriji S. mutans
✓ Zaradi povečanega pretoka sline spodbuja remineralizacijo
✓ Nevtralizira pH ustne votline

FotoEW Osmotonic2

Osmotonic – wellness za zobe in dlesni
Celi rane in razstruplja
Z uporabo zobne paste, ki vsebuje sol, se v slini poveča vsebnost soli. To povzroči premik odvečne tekočine iz (vnetih) dlesni v slino, kar odplavi »toksine«. Na ta način zobna pasta z osmotskim delovanjem pospeši celjenje ran, zmanjša vnetja in razstruplja dlesni.

Odstranjuje zabarvanost zob in uravnava bakterijsko ravnovesje
Zobna pasta Osmotonic vsebuje še dve pomembni sestavini: natrijev klorid in natrijev bikarbonat. Obe delujeta nežno abrazivno in odstranjujeta površinsko zabarvanost zob, ne da bi pri tem opraskali sklenino. Natrijev bikarbonat deluje protibakterijsko tudi proti številnim patogenim bakterijam, ki se nahajajo v ustni votlini. Študija1, v kateri so testirali protibakterijsko aktivnost zobnih past, je pokazala, da so zobne paste na osnovi soli bolj učinkovite od tistih, ki vsebujejo fluorid.

Slina vsebuje minerale, ki na naraven način preprečujejo nastanek zobne gnilobe
Študije2 so tudi pokazale večje tveganje za nastanek zobne gnilobe pri ljudeh z oslabljenim delovanjem žlez slinavk. V takšnih primerih lahko delovanje soli pospeši pretok sline, kar poveča število mineralov in zaščiti zobe pred bakterijskimi kislinami. Prav tako je dokazano, da sol s svojim protivnetnim učinkom pomaga blažiti simptome gingivitisa.

Kompaktno penjenje
Zobna pasta Osmotonic je odlična tudi zaradi kompaktne pene, ki se ustvari med ščetkanjem.
Pri delovanju zobnih past ima penjenje pomembno vlogo, saj omogoča lažje odstranjevanje bakterij in površinske obarvanosti zob. Formula z veliko vsebnostjo pene pogosto draži ustno sluznico, zato so v zobnih pastah Edel+White uporabljene le sestavine, ki se blago penijo.

1 Gingiva, teeth and sea salt (Dlesen, zobje in morska sol) Saverio G. Condo, William Devizio, DMD in Anthony R. Volpe, DDS, MS, American Journal of Dentistry · Marec 1999
2 Salivary characteristics and dental caries: Joana Cunha-Cruz, DDS, PhD , JoAnna Scott, PhD , Marilynn Rothen, RDH, MS ,Kenneth Brossel, DDS , Joel Berg, DDS, MS for the Northwest Practice-based REsearch Collaborative in Evidence-based DENTistry; J Am Dent Assoc. 2013 May; 144(5): e31–e40

OSTALI ČLANKI IZ TEME HIGIENA

15.11.2021

Inkontinenca - obrzdajte težave zaradi oslabljenega mehurja

Če ste med tistimi, ki jih pestijo tegobe zaradi oslabljenega mehurja, vsekakor niste…
21.09.2021

Obvladajte inkontinenco

Zdravstvene težave so navadno tiste, ki v naša življenja ne prinašajo ničesar dobrega.…
10.05.2021

Vaši najbolj zanesljivi pomočniki v vsakem vremenu - sušilni stroji WaveActive iz Gorenja

Skrb za čisto in sveže perilo gospodinjam pogosto vzame veliko časa, ki bi ga lahko…
12.04.2021

Odpravite karies, preden bo prepozno

Karies je zelo pogosto ustno obolenje, ki ga lahko s pravilno ustno higieno in z…
26.03.2021

Pomivalni stroji, ki navdušijo še tako zahtevne gospodinje

Pomivalni stroji so tu zato, da olajšajo gospodinjska opravila, kljub temu pa jih…