Enostavno razkuževanje: Nevidna moč razkuževanja

Virusi, bakterije, plesni, kvasovke – naštevanje teh pojmov zveni kar nekoliko zlovešče, a dejstvo je, da se z njimi v okoljih, kjer živimo in delamo, srečujemo prav vsak dan. Celo več, z njimi so prisiljeni sobivati. Nekateri izmed naštetih mikroorganizmov so našemu zdravju nevarni bolj, drugi manj. Dobra novica pa je, da nam tehnologija danes omogoča, da vse te »nepovabljene obiskovalce« odstranimo iz svojega bivalnega oz. delovnega okolja na povsem neškodljiv način.

Izraz fotoliza marsikateremu bralcu verjetno zveni dokaj neznano, če pa povemo, da gre za proces razgradnje določene snovi zaradi vpliva ultravijolične svetlobe, pa je verjetno slika že precej bolj jasna. In prav to je tehnologija, na podlagi katere delujejo sodobni razkuževalniki AIRPURION za zaprte prostore podjetja Eurosolar. Ultravijolično sevanje namreč uniči oz. onemogoči mikroorganizem na način, da se le-ta ne more več razmnoževati.

Prednost takega načina razkuževanja je tudi v dejstvu, da deluje ne glede na to, v kakšnem agregatnem stanju je okolje, v katerem se mikroorganizmi zadržujejo. Prav tako nista ovira niti pH gostiteljskega okolja ali njegova temperatura. Če poenostavimo, to pomeni, da lahko z razkuževalniki Airpurion razkužujemo tako zrak in vodo kot tudi trdne površine. Najbolje pri vsem pa je, da naprave pri tem ne uporabljajo kemikalij ali vročega zraka.

Razkuževalniki AIRPURION zagotavljajo učinkovito dezinfekcijo do največ 10.000 ur delovanja oz. do 8.000 ur pri UV-žarnicah PU-RION, ki so namenjene za uporabo v visokih temperaturah (do 90°C). Po tem času se učinkovitost žarnic zniža za dobro tretjino, zaradi česar jih je potrebno zamenjati.

Active 48-90-300

Active Air

 

 

UVC-svetloba, ki je je pri dezinfekciji odločilnega pomena, je človeškim očem nevidna, zato morebitnega slabšega delovanja ni mogoče videti. Prav zato je priporočljivo konstantno spremljanje »staranja« žarnic. PURION poleg osnovnega spremljanja obratovalnega stanja ponuja tudi več možnosti za samodejno zaznavanje in signalizacijo starosti in dezinfekcijskih zmožnosti žarnic. Konfiguracija za nadzor UV-žarnic tako zagotavlja, da je zamenjava UV-žarnic izvedena pravočasno.

AIR PURION active

AIRPURION 300 active Montagegestell neu

AIRPURION 300 active Seilabhangung neu

AIRPURION 300

Promocijsko sporočilo

 

OSTALI ČLANKI IZ TEME HIGIENA

20.05.2020

Za zdravju prijaznejši dom

Rowenta Clean & Steam 2 v 1DEZINFEKCIJSKO ČIŠČENJE IN SESANJE HKRATI BREZ KEMIKALIJ…
13.05.2020

Vpojne mobilne hlačke Abri-Flex so odlična izbira pri težavah z nehotenim uhajanjem urina

Nehoteno uhajanje urina je, kljub vsem prizadevanjem, še vedno stigma. Zadnja leta precej…
04.05.2020

Skrb za lasišče

Lasišče je temeljna osnova s katero začnemo skrb za svoje lase. S tem se strinja tudi…
08.11.2018

Zdrava popotnica za celo življenje

Ščetkanje otroških zob je pomembno zaradi številnih razlogov. Zdravje zob pomembno vpliva…
02.07.2018

Čiščenje pack

Raznorazne aktivnosti naših otrok se pogosto končajo s packami na oblačilih. Tako se…