Nega las poleti


Celjan Kristijan Petek, priznan profesionalni frizerski strokovnjak iz Kristijan Styling frizerske hiše, nam je podal nekaj drobnih nasvetov, kako naj primerno poskrbimo za naše lase v času, ko zunaj pripeka sonce in ko so pogosteje izpostavljeni tudi morski soli in kloru ...
TIA KEMPERLE
Verjetno imajo lasje druge potrebe poleti kot pozimi ...
Vsekakor. Uv žarki so močni, lasje so pa temu izpostavljeni. Prav tako kopalna sezona naredi svoje, saj tudi klor in slana voda v kombinaciji s soncem pustijo sledi.
Približujejo se vroči dnevi. Kako naj lase dobro pripravimo nanje, da bodo še vedno ostali svetleči, voljni, skratka lepi?
Lasje morajo biti lepi in zdravi skozi celo leto, med prehodom v vroče dni, pa so še bolj izpostavljeni neprijetnim vplivom okolja. Svetujem, da mora biti, še posebej pri dolgih laseh, konica postrižena in zdrava, kajti razmišljanje, da saj se bodo postrigli po dopustu ni vedno dobro. Če je las na konici uničen, bo po izpostavljanju soncu v zelo slabem stanju in bodo precej poškodovani tudi deli zdravih las.
Začitimo, negujemo in varujemo lase, ki so zdravi, saj poškodovanih las ne moremo pozdraviti in zaćititi z nobenim Uv sredstvom.
Barvanje las naj bo v normalnih zaporedjih, razen v primeru intenzivnejših tonov je vsekakor bolj primerno po dopustu kot pred njim, saj barve, ki so intenzivne, rade izgubijo sijaj in popolnost po večkratnem izpostavljanju sončenju in kopanju ...
Če pa seveda želite na dopust z intenzivno sveže barvo, pa se nemudoma oglasite pri frizerju za osvežitev tona. V takšnih primerih gre za barvne osveževalce, ki povrnejo lesk, sjaj in intenzivo.
Kakšen nasvet, da bodo kljub sončnim žarkom ostali tudi zdravi, ne le lepi?
Med samim izpostavljanjem soncu priporočam uporabo zaščitnih sončnih linj za lase. Zaščitni UV spreji praktično ne pokvarijo pričeske, saj naredijo filter okoli las, so več kot dobrodošli. Pri daljših laseh je obraba raznih hranljivih olj obvezna skozi celo leto, v poletnem času naj bodo olja z UV filtrom. Na sami plaži pa naj bo uporaba teh sredstev večkratna, zelo podobno kot takrat, ko si večkrat po koži in telesu nanesete zaščitne sončne kreme. Nikakor ne uporabljajte sončnih krem in olj za telo kot zaščita za lase, saj ta sredstva ne vsebujejo dodatkov specifičnih za lase, večkrat se pa tudi razlikujejo po Ph vrednosti.
V kopalni sezoni umivajte lase s Sun UV protect šamponi, in prav tako regenerirajte vaše lase po vsakem umivanju z UV Sun maskami. Sol in klor je potrebno po kopalnem dnevu obvezno izprati s sladko vodo in jih tudi umiti.

Glede na to, da se poleti bolj potimo ... Kolikokrat na teden se priporoča umivanje, s kakšnimi izdelki ...
Šamponi z UV protect sistemom so primerni tudi za pogostejše umivanje, saj njihova sestava
to podpira. Če gledamo teorijo umivanja las, potem si še vedno (poudarek resnično samo na teoriji)
las naj ne bi umivali s šamponom pogosteje kot enkrat na teden. Sami šamponi so pa zaradi novih formul tudi tako prilagojeni, da ni stranskih učinkov ob pogostem umivanju, saj menim, da iz higienskih razlogov umivanje las enkrat na teden za zadostuje.
Morda samo na kratko, katere frizure so trenutno najbolj popularne za poletne mesece? Kaj narekujejo modni trendi?
Za poletje smo dali v ospredje 2 modni smerinici: Rock Chic za krajše lase - postopna mehka in nepovezana striženja z barvnimi efekti globine in sence, ter možnostjo multifunkcionalnega stylinga ter Hippie Glam za daljše lase - mehka bazična interna postopna striženja s SUN KISS barvnimi efekti, ter valovit, preprost in skoraj nenarejen stajling.

OSTALI ČLANKI IZ TEME LEPOTA

24.08.2020

Ko le ne bi tako zelo izpadali ...

Skrb za lase je nujna, če seveda želimo imeti zavidanja vredne. Le redki imajo to srečo,…
21.08.2020

Blefaroplastika - za zdrav, mladosten in spočit videz

Že bonton nas uči, da moramo ob komuniciranju z osebami, le-te gledati v oči. Očesni…
05.08.2020

Nega las poleti

Celjan Kristijan Petek, priznan profesionalni frizerski strokovnjak iz Kristijan Styling…
03.08.2020

Štrleča ušesa

Ljudje smo že po naravi nagnjeni k temu, da je vizualna podoba največkrat tista…
01.08.2020

Revolucionarne metode za samozavestnejšo pomlad in poletje

Pripravite se za poletje in preverite, kaj vam ponujajo najsodobnejše tehnologije v…