Domača lekarna za lase


Skrb in nego za naše lase je treba prilagoditi tudi letnim časom oz. letnim sezonam. Poleti moramo biti še posebej pozorni, da jih zaščitimo pred soncem ter poskrbimo, da jih slana voda ne bo preveč uničila. Obstaja kar nekaj domačih mask, s katerimi je mogoče lasem povrniti sijaj, preprečiti cepljene konice in jih obdržati zdrave in voljne.
Veronika Bilban
Sonce, onesnaževanje, prah, tudi nezdrave prehranjevalne navade, slana voda, veter ... Vse to uničuje zdravje naših las, zaradi česar izgubijo vlago, sijaj, živahnost. Pomagajte svojim lasem ter jim pripravite masko, s katero jih boste osvežili ter okrepili.
Potrebovali boste banano, mango, kokosovo olje in jogurt.
Vzemite čisto skledo in vanjo na tanke rezine narežite banano. Lahko uporabite cel banano ali le polovico. Če sodite med tiste, ki imate mastno lasišče, potem je bolje, da začnete s pol banane. Omenjeni sadež vsebuje fruktozo, glukozo in sukrozo, ki sodijo med sadne kisline, s pomočjo katerih se lasje navlažijo, kar je še posebej pomembno med poletnimi meseci.
Nato v skledo dodajte tri ali štiri koščke manga, ki vsebuje veliko vitaminov in mineralov, s pomočjo katerih je mogoče lase nahraniti in jih narediti bolj močne in zdrave. Mango tudi pomaga pri hitrejši rasti las.
Sledi še le, da v skledo zlijete dve žlici kokosovega olja. Le-tega so uporabljali že stoletja za zdravljenje in odpravljanje različnih težav z lasmi. Kokosovo olje ima močne vlažilne sestavine, ki zgladijo lase in preprečujejo vozlanje. Če imate izrazito suho lasišče, potem je bolje, da kokosovo olje zamenjajte z olivnim.
Sestavine zmešajte z žlico in dodajte 4 žlice jogurta. Jogurt poskrbi za njihovo zdravje in lepoto. Beljakovinski delež v vseh navadnih jogurtih zagotavlja globok vlažilen učinek in okrepijo las, ter preprečijo videz duhih in dolgočasnih las. Vsebuje tudi cink in mlečno kislino, ki stimulira cirkulacijo krvi, s čimer pospeši rast las. Poleg tega na laseh po nanosu pusti hladilni učinek, kar je še posebej zaželeno v vročih, poletnih dneh, ko je sonce najbolj močno.
Sestavine še enkrat dobro premešajte, da nastane gladka pasta. Enostavno jo je mogoče nanesti na lase, od vrha lasišča proti konicam las. Nanesete jo lahko na suhe ali vlažne lase, nato pustite delovati od 10 do 15 minut. Nato le še dobro sperite in si lase umijte z blagim šamponom.
Avokadova maska za lase
Potrebovali boste pol avokada, žlico organskega medu, žlico kokosovega olja in eno jajce.
Masko si pripravite tako, da najprej v mikrovalovni pečici zagrejete sestavine, nato pa jih zmešajte v gladko, fino zmes. Nanesite jo na lase in začnite pri koreninah ter ob tem poskrbite, da jo dobro vmasirajte v lasišče. Zavijte lase z brisačo in počakajte, da deluje vsaj 20 minut. Nato le še umijte lase in si uredite frizuro, da boste videti kar se da čudovito!

OSTALI ČLANKI IZ TEME LEPOTA

26.06.2020

Odstranjevanje znamenj, bradavic ali pecljatih izrastkov

Koža je največji človeški organ, na katerem se lahko v času življenja pojavijo številne…
25.06.2020

Stran z gubami

Hočemo ali nočemo - čas neusmiljeno teče in staranju se ne more nihče izogniti. Vsako…
03.06.2020

Prednosti naravne kozmetike

Naravna kozmetika je alternativa klasičnim kozmetičnim izdelkom, v katerih običajno…
28.05.2020

Revolucionarne metode za samozavestnejšo pomlad in poletje

Pripravite se za poletje in preverite, kaj vam ponujajo najsodobnejše tehnologije v…
27.05.2020

Poslovite se od mehkih in slabih nohtov

Smo ekološko podjetje iz vseh vidikov! Naši izdelki vsebujejo le skrbno izbrane…