5 trikov, kako preživeti dlje časa v čevljih z visoko peto

Ljubimo visoke pete! Noge so videti daljše in zapeljive, vse modne kombinacije bolj elegantne, vendar se težava pojavi kmalu po nošenju čevljev z visoko petko. Ali je za lepoto treba potrpeti? Vprašanje je na mestu, saj so čevlji z visoko peto neredko vir bolečin ter težkega koraka. Kaj torej izbrati? Pete ali udobje? Naredili smo malo raziskavo ter prinašamo 5 hitrih korakov, kako lahko dlje vztrajate v čevljih z visoko petko.

Popolno prileganje

Če so vaši čevlji preveč ozki, preveliki, ali za milimeter manjši od vašega stopala, niso za vas. Čevlje kupite samo v primeru, da vam pristajajo, kot uliti, drugače boste obžalovali nakup, čevlji pa se bodo znašli na dnu omare. Priporočamo čevlje znamke ara, ki je dobro znana po udobju, tudi zaradi polovičnih številk in različnih širin kopit, v zadnjem času pa so dali veliko poudarka tudi na modne trende.

Mali kompromis

Visoke in tanke pete so pogosto nestabilne, izberite čevlje z malo nižjo ali z debelejšo peto. Udoben čevelj zagotavlja tudi razdaljo med peto in podplatom, ki ne sme biti manjši od 7,5 cm.

Razširite nove čevlje

Vadite pred ogledalom. Svoje nove čevlje obujte doma in jih nosite, dokler se vaše stopalo ne navadi na obliko modela, ki ste ga izbrali. Gel blazinice in obliži pa vedno držite pri roki v slučaju nenadnih situacij.

Mali triki

Na mestu, kjer bi lahko nastal žulj, uporabljajte otroški puder ali dezodorant v gelu. Ti izdelki bodo naredili tanko plast na koži in zmanjšali trenje.

Izberite obliko čevlja z visoko peto, ki vam bo zagotovil dovolj udobja

Ne boste verjeli, koliko lahko za udobnost naredi sama oblika čevlja. T.i. platforma (privzdignjenost čevlja od tal) je izredno pomembna, saj bistveno zniža razliko med dnom stopala in peto, zaradi česar so vaši čevlji bolj udobni. Prav tako so čevlji ovalne oblike bolj udobni od strogih "špičakov", saj ne pritiskajo na vaše nožne prste. Zato naj bodo čevlji lepi, a vselej taki, da boste v njih lahko obuti več kot zgolj uro ali dve.

Promocijsko sporočilo

OSTALI ČLANKI IZ TEME LEPOTA

16.12.2021

Naš največji organ

Tokrat glavno vlogo v reviji namenjamo koži - našemu največjemu organu in čutilu obenem.…
06.10.2021

Mayarula predstavlja naravno pomlajevalno kozmetiko

Za edinstveno naravno kozmetiko Mayarula stoji Darja, po izobrazbi magistra farmacije.…
sun care 1
19.06.2021

Dobro zaščiteni in zadovoljni v poletje!

Radi imamo sončne poletne dni in privlačno zagorelo polt. Vendar pot do lepo porjavele…
17.05.2021

Temne, svetle, votle... Dlake!

Ena od stvari, ki je ljudem skupna, so zagotovo dlake. Včasih jih je preveč, včasih…
16.03.2021

Arina spomladansko-poletna kolekcija 2021: popolna kombinacija modnega šika in udobja

Če gre zaupati napovedovalcem modnih trendov, bosta letošnja pomlad in poletje v znamenju…