Popoln konec tedna: 7 majhnih ritualov za vikend pred nami

Kako vsak konec tedna spremeniti v popoln oddih? Majhni rituali bodo v vikend vdihnili svežino, nas spravili iz udobja lastnih domov ali nas spodbudili, da kar najbolje izkoristimo čas, ki nam je na voljo med štirimi stenami. Naše najbolj priljubljene majhne vikend rituale - v katerih boste zagotovo uživali znova in znova – vam prinašamo v nadaljevanju.

Filmski začetek: zajtrk v postelji

Delovni teden prinaša dokaj naporna jutra, ko se skušamo v čim manj časa pripraviti na nov dan. Za razliko od ostalih delovnih dni v tednu, vikend prinaša sproščujoča jutra, v katerih uživajo celo tisti, ki so daleč od vedno dobro razpoloženih jutranjih oseb. Po nekaj prespanih urah več in prebujanju brez motečega alarma bo zajtrk v postelji konec tedna naredil še bolj poseben.

Odpravite se na tržnico

Po sproščujoči jutranji rutini in skoraj filmskem zajtrku v postelji je odhod na tržnico popoln razlog, da zapustite udobje svojega doma. Platnene vrečke, napolnjene s svežim sadjem in zelenjavo, sproščen sprehod ali vožnja s kolesom ter živahno vzdušje in kava na terasi bližnje kavarne vam bodo podarili tisti dodaten boost energije, ki ga tako potrebujete.

Vsemu, kar počnete, dodajte glasbo

Če želite skoraj vsak konec tedna narediti malce boljši, mu dodajte zvočno podlago. Izberite svoj najljubši album ali ustvarite svojo playlisto najljubših pesmi, ki vam vedno prinesejo kanček pozitivne energije in – uživajte!

Vikend obarvan z gibanjem

Vadba je verjetno zadnja stvar, o kateri želimo razmišljati v teh dveh dragocenih prostih dneh. Čeprav je konec tedna namenjen sprostitvi, bodo kolesarjenje, odhod na hribe ali pa ležeren sprehod popolna poteza, ki bo vam, tako kot relaksacija na kavču, pomagala, da se sprostite in napolnite baterije za teden, ki je pred vami. Za lahek korak pa bodo poskrbeli čevlji ARA, ki ponujajo najvišji nivo udobja in funkcionalnosti.

Čas je za filme, serijo, knjige

Vikend je poleg sprostitve odličen čas, da se posvetite vsemu, za kar niste imeli časa med delovnim tednom. Po hitrem čiščenju stanovanja in pranju oblačil je konec tedna popoln čas, da ujamete zadnjo epizodo serije, ki je še vedno niste pogledali, za odhod v kino na ogled odličnega filma, o katerem vsi govorijo, ali da obrišete prah s knjižnih polic in v roke vzamete knjigo, ki jo želite prebrati že več mesecev.

Druženje ob kavi ali kozarcu vina

Vikend ne bi bil enak, če si ne bi vzeli časa za druženje s svojimi najdražjimi. Če se odločite preživeti vikend v družbi svojih najljubših ljudi - ne glede na to, ali se govori o nori zabavi, sobotnem potepu od kave do kave, družinskem kosilu ali mirni večerji ob kozarcu vina (priporočamo vrhunsko vinsko kapljico iz Vinske kleti Zlati grič) – bo vaš vikend zagotovo napolnjen s smehom in kakšno spontano avanturo.

Ultimativni ritual za sprostitev: topla kopel

Ko vas v nedeljo zvečer ujame melanholija, je čas za toplo in dišečo kopel. Kljub številnim wellness inovacijam je preprosta, cenovno dostopna in neverjetno sproščujoča kopel še vedno na samem vrhu naših najljubših ritualov. Še posebno, ker jo lahko »začinite« s kakšnim dobrim vonjem, ki se skriva v vaši kremni kopeli ali kroglici za kopanje.

Promocijsko sporočilo

OSTALI ČLANKI IZ TEME LEPOTA

31.03.2020

Blefaroplastika - za zdrav, mladosten in spočit videz

Že bonton nas uči, da moramo ob komuniciranju z osebami, le-te gledati v oči. Očesni…
29.03.2020

Kožo očistite, nahranite, navlažite

Obraz je zelo izpostavljen del telesa, zato mu pogosto namenjamo veliko pozornosti.…
27.03.2020

Spomladanska priporočila: 6 živil, za katere bo vam vaša koža hvaležna

Ko gre za zdravje kože, velja stari rek: si to, kar ješ. Prihaja pravi čas za pomladno…
25.03.2020

Prednosti naravne kozmetike

Naravna kozmetika je alternativa klasičnim kozmetičnim izdelkom, v katerih običajno…
24.03.2020

Do polnih ustnic s hialuronsko kislino

Na splošno je obraz tisti, ki ga ljudje najprej opazimo. Poleg rok je najbolj viden in…