Stran z gubami

Hočemo ali nočemo - čas neusmiljeno teče in staranju se ne more nihče izogniti. Vsako leto smo starejši in skupaj s spremembo številke našega rojstnega dne, se spreminja tudi naše telo. Še posebej obraz je najbolj izpostavljen pogledom, zato smo pogosto obremenjeni z najbolj očitnim dokazom staranja – gubicami.

Mnoge ljudi gube zelo motijo, nižajo njihovo samozavest, z njimi pa se počutijo manjvredni, manj lepi... Na srečo pa poznamo različne načine, s katerimi je ta težava lahko rešljiva. Ena izmed njih je botoks oz. botulin toksin, ki začasno paralizira obrazne mišice, ki so v prvi vrsti odgovorne za nastanek obraznih gub. Tako se koža opomore od stalnega gubanja in postane bolj gladka in lepša.

Uporaba botoksa je varna in enostavna. Strokovnjaki z njegovo pomočjo poskrbijo, da so gube učinkovito odpravljene in da so stranke ponovno videti mladostne in spočite. Učinek botoksa je začasen in traja približno 4 - 6 mesecev. Strah pred pretirano bolečino je odveč, saj je vnos botoksa skoraj neboleč. Poseg tudi časovno ni zamuden, saj traja le od 10 do 20 minut. Trajanje posega je odvisno od velikosti področja, ki ga želimo korigirati (korekcija gub med obrvmi, na čelu, vratu, v okolici oči ali na bradi ...).
Večina nas hrepeni po svežem in mladostnem izgledu, zato je odločitev za obrazno pomlajevanje z botulin toksinom povsem razumljiva in dokaj vsakdanja. Pomembno je, da se za estetski poseg z botoksom odločimo sami, na osnovi svojih želja in ne zaradi predlogov drugih. Odločitev za obrazno pomlajevanje naj bo sprejeta po tehtnem premisleku in šele po posvetu s strokovnjakom. Poznati moramo principe delovanja botulin toksina, vedeti moramo kaj lahko s terapijo dosežemo in zavedati se moramo tudi morebitnih stranskih učinkov zdravljenja. Šele tedaj lahko naša pričakovanja obraznega pomlajevanja postanejo realna, zadovoljstvo po terapiji pa toliko večje.

Estetski rezultati pomlajevanja z botoksom so ponavadi zelo dobri, kadar poseg izvede zdravnik, ki se je za tako zdravljenje ustrezno usposobil. Le tedaj smo namreč lahko prepričani, da je poseg opravljen strokovno brezhibno in lahko pričakujemo optimalne rezultate.

Obrazno pomlajevanje z botoksom lahko opravite pri priznanem strokovnjaku Milošu Miloševiću, dr. med., specialistu plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije, ki deluje v Estetiki Milošević. Na pregled in poseg se lahko naročite po telefonu 041 339 000.

OSTALI ČLANKI IZ TEME LEPOTA

06.09.2020

Ah, ti mozolji!

Sandi Luft, dr. med., spec. dermatologije nam je podal nekaj informacij o vzrokih za…
24.08.2020

Ko le ne bi tako zelo izpadali ...

Skrb za lase je nujna, če seveda želimo imeti zavidanja vredne. Le redki imajo to srečo,…
21.08.2020

Blefaroplastika - za zdrav, mladosten in spočit videz

Že bonton nas uči, da moramo ob komuniciranju z osebami, le-te gledati v oči. Očesni…
05.08.2020

Nega las poleti

Celjan Kristijan Petek, priznan profesionalni frizerski strokovnjak iz Kristijan Styling…
03.08.2020

Štrleča ušesa

Ljudje smo že po naravi nagnjeni k temu, da je vizualna podoba največkrat tista…