Znebite se trdovratnih maščobnih oblog z liposukcijo

Preoblikovanje telesa z liposukcijo vam lahko omogoči lepšo ter bolj mladostno postavo in vam pomaga nazaj pridobiti samozavest. Gre za kirurško metodo preoblikovanja telesnih oblin, ki ni namenjena hujšanju, temveč le odpravi lokaliziranih maščobnih oblog, ki se jih mnogi kljub zdravi prehrani in rednemu gibanju le s težavo znebijo.

Najbolj kritični deli telesa so običajno trebuh, stegna, boki, zadnjica ter nadlahti. Tam se z leti pogosto naberejo maščobne blazinice, ki nas pričnejo motiti. Kdor je z odvečno maščobo preveč obremenjen, lahko poišče strokovno pomoč estetskega kirurga, ki mu lahko pomaga odpraviti težavo.

Liposukcija je bila prvič predstavljena v Evropi v poznih 70. letih prejšnjega stoletja in je do danes postala ena najbolj popularnih estetskih operacij na svetu. Kljub temu da gre za dokaj enostaven poseg, je za dosego dobrega estetskega rezultata potrebno skrbno načrtovanje posega in pravilna izbira pacientov.
Kdor razmišlja o liposukciji, se mora o njej najprej ustrezno podučiti in se seznaniti z dejstvi vezanimi na poseg. Plastični kirurg vam bo pojasnil ali ste primeren kandidat za operacijo in vam bo predstavil možne rezultate. Dobre rezultate lahko pričakujemo kadar ima pacient elastično kožo, kadar nima previsoke telesne teže in ne kadi. Liposukcijo se odsvetuje pacientom, ki imajo težave s prekrvavitvijo tkiv, imajo določene srčne bolezni, sladkorno bolezen ali imajo oslabljen imunski sistem.

Pred liposukcijo je potrebno na telesu označiti tretirana področja. V eni operaciji se lahko preoblikuje tudi več telesnih področij hkrati. Kadar se liposukcijo izvaja na manjšem področju, se lahko poseg opravi v lokalni anesteziji, sicer pa liposukcijo opravimo v splošni anesteziji. V večini primerov lahko pacienti po operaciji še isti dan oddidejo v domačo oskrbo. Okrevanje ponavadi ni zahtevno, lahko pa na tretiranem področju še več tednov ali mesecev po posegu opažamo oteklino, ki počasi izginja. Bolečine po posegu niso izrazite, še več tednov po operaciji pa je zdravljeno področje lahko občutljivo na pritisk. Po operaciji je potrebno 6 – 8 tednov nositi kompresijsko oblačilo, ki manjša otekline in omogoča dobro celjenje tkiv. Če gre vse po načrtu, so lahko pacienti po tednu ali dveh že nazaj v službi.

Če vas zanima liposukcija, je prav, da se po nasvet obrnete na licenciranega plastičnega kirurga, ki vam bo znal ustrezno svetovati. Obiščite lahko tudi Estetiko Milošević, kjer vam bo vse nejasnosti in vprašanja glede operacije pojasnil dr. Miloš Milošević. Pregled lahko opravite v Ljubljani ali v Slovenj Gradcu, nanj pa se lahko naročite po telefonu 041 339 000.

OSTALI ČLANKI IZ TEME LEPOTA

23.01.2021

Skrivnost pravilne nege las

Lepi lasje so zdravi lasje. Poskrbimo, da bo naša pričeska ne le čudovita navzven, ampak…
22.01.2021

Kakšna oblačila izbrati, če ste močnejše postave?

S pravilno izbiro oblačil se boste počutili lepši, bolj zapeljivi in boste svoje…
21.01.2021

Ali veste katere so to navade zdravih in srečnih ljudi?

Ni skrivnost, da je čas, v katerem živimo, zelo zahteven. Hkrati moramo imeti uspešno…
20.01.2021

Modne navdušenke so izbrale čevlje Ara!

Ženske smo rade lično urejene, še zlasti pa smo izbirčne, ko pride do obuval. Naša…
22.12.2020

Zaplešimo v 2021 obuti v prave čevlje

Še čisto, čisto malo in zgodila se bo ona najtežje pričakovana noč v letu – noč, ko se…