Znebite se trdovratnih maščobnih oblog z liposukcijo

Preoblikovanje telesa z liposukcijo vam lahko omogoči lepšo ter bolj mladostno postavo in vam pomaga nazaj pridobiti samozavest. Gre za kirurško metodo preoblikovanja telesnih oblin, ki ni namenjena hujšanju, temveč le odpravi lokaliziranih maščobnih oblog, ki se jih mnogi kljub zdravi prehrani in rednemu gibanju le s težavo znebijo.

Najbolj kritični deli telesa so običajno trebuh, stegna, boki, zadnjica ter nadlahti. Tam se z leti pogosto naberejo maščobne blazinice, ki nas pričnejo motiti. Kdor je z odvečno maščobo preveč obremenjen, lahko poišče strokovno pomoč estetskega kirurga, ki mu lahko pomaga odpraviti težavo.

Liposukcija je bila prvič predstavljena v Evropi v poznih 70. letih prejšnjega stoletja in je do danes postala ena najbolj popularnih estetskih operacij na svetu. Kljub temu da gre za dokaj enostaven poseg, je za dosego dobrega estetskega rezultata potrebno skrbno načrtovanje posega in pravilna izbira pacientov.
Kdor razmišlja o liposukciji, se mora o njej najprej ustrezno podučiti in se seznaniti z dejstvi vezanimi na poseg. Plastični kirurg vam bo pojasnil ali ste primeren kandidat za operacijo in vam bo predstavil možne rezultate. Dobre rezultate lahko pričakujemo kadar ima pacient elastično kožo, kadar nima previsoke telesne teže in ne kadi. Liposukcijo se odsvetuje pacientom, ki imajo težave s prekrvavitvijo tkiv, imajo določene srčne bolezni, sladkorno bolezen ali imajo oslabljen imunski sistem.

Pred liposukcijo je potrebno na telesu označiti tretirana področja. V eni operaciji se lahko preoblikuje tudi več telesnih področij hkrati. Kadar se liposukcijo izvaja na manjšem področju, se lahko poseg opravi v lokalni anesteziji, sicer pa liposukcijo opravimo v splošni anesteziji. V večini primerov lahko pacienti po operaciji še isti dan oddidejo v domačo oskrbo. Okrevanje ponavadi ni zahtevno, lahko pa na tretiranem področju še več tednov ali mesecev po posegu opažamo oteklino, ki počasi izginja. Bolečine po posegu niso izrazite, še več tednov po operaciji pa je zdravljeno področje lahko občutljivo na pritisk. Po operaciji je potrebno 6 – 8 tednov nositi kompresijsko oblačilo, ki manjša otekline in omogoča dobro celjenje tkiv. Če gre vse po načrtu, so lahko pacienti po tednu ali dveh že nazaj v službi.

Če vas zanima liposukcija, je prav, da se po nasvet obrnete na licenciranega plastičnega kirurga, ki vam bo znal ustrezno svetovati. Obiščite lahko tudi Estetiko Milošević, kjer vam bo vse nejasnosti in vprašanja glede operacije pojasnil dr. Miloš Milošević. Pregled lahko opravite v Ljubljani ali v Slovenj Gradcu, nanj pa se lahko naročite po telefonu 041 339 000.

OSTALI ČLANKI IZ TEME LEPOTA

27.05.2020

Poslovite se od mehkih in slabih nohtov

Smo ekološko podjetje iz vseh vidikov! Naši izdelki vsebujejo le skrbno izbrane…
18.05.2020

Absolutna Novost! Konec s CELULITOM!

Dobrodošli med najboljšimi! Katero je skrivno orožje v boju proti zmanjšanju vidnosti…
06.05.2020

Odstranjevanje znamenj, bradavic ali pecljatih izrastkov

Koža je največji človeški organ, na katerem se lahko v času življenja pojavijo številne…
20.04.2020

Spomladanska priporočila: 6 živil, za katere bo vam vaša koža hvaležna

Ko gre za zdravje kože, velja stari rek: si to, kar ješ. Prihaja pravi čas za pomladno…
07.04.2020

Kako do čvrste in negovane kože telesa v samo 4 korakih?

Čeprav je koža naš največji organ, je ravno koža tista, ki ji številni ne namenijo dovolj…