Zdravo lasišče = lepi lasje

Ste vedeli, da je eden izmed razlogov za nezdravo lasišče prevelika uporaba kozmetičnih izdelkov, ki zaradi neustrezne vsebnosti kemičnih derivatov povzročajo srbečico, prhljaj, prekomerno izločanje maščob, izpadanje las? Ste vedeli,da z uporabo agresivnih kemičnih derivatov in neustrezno plastično embalažo znatno ogrožamo okolje v katerem živimo?

Številni proizvajalci lasne kozmetike iščejo rešitve na navedena vprašanja. Izstopa Steven Ko, lastnik blagovne znamke O'right, ki je uspel ustvariti učinkovite proizvode za nego las in lasišča, brez škodljivih kemičnih derivatov.

Ujeli smo ga na tiskovni konferenci v Ljubljanskem Botaničnem vrtu in z njim opravili intervju.

Svoje življenje ste posvetili izdelavi proizvodov za nego las in lasišča. Zakaj?

Kot otrok sem imel alergije, ki tudi z leti niso izzvenele. Težave so se najbolj odražale na lasišču, v obliki srbečice in vidnega prhljaja, kar je vplivalo tudi na mojo samozavest. Obstoječe rešitve na trgu mojih težav niso rešile. Pogosto se je ob začasnem izboljšanju situacija še poslabšala. Po študiju in postavitvi na svoje noge, sem bil še bolj odločen, da bom svoj čas in denar vložil v iskanje rešitve.

In takrat je nastalo podjetje O'right?

Podjetje ni nastalo 'čez noč'. Je plod dolgoletnih raziskav v sodelovanju s številnimi strokovnjaki s področja farmakologije, aroma-fitoterapije in tradicionalne Kitajske medicine. Danes pa je to podjetje, ki s ponosom predstavlja proizvode za nego las in lasšča, ki so optimalno učinkoviti in hkrati neoporečni v nastajanju in uporabi do okolja.

V čem se O'right razlikuje od druge ponudbe?

Zavezali smo se, da v proizvodih ne bomo uporabili nam in okolju najbolj motečih kemičnih derivatov. Mednje uvrščamo: parabene, formaldehide, ftalate, sulfate, dietanolamine, ethilenove okside, barvila, motilce hormonov,... Smo prvo podjetje na svetu, ki mu je uspelo z vseh izdelkov izključiti vseh 8 zdravju, človeku in okolju škodljivih snovi. Ne smemo izključiti okolja. Nanj proizvajalci in potrošniki prepogosto pozabljajo.

Kaj ste mislili s tem, ko omenjate okolje?

Ni dovolj da se bahamo le z izdelki, pomembna je tudi pot. Večkrat je ta celo pomembnejša, saj z rešitvijo enega problema nočemo ustvarjati novih. Pri proizvodnji uporabljamo izključno obnovljive vire energije in ekološko pridobljene surovine. V letu 2019 smo dosegli ničelni ogljični odtis in tako izničili negativni vpliv na okolje. Vsako leto zasadimo več tisoč dreves, organiziramo čistilne akcije in doniramo sredstva za ohranitev ogroženih živalskih vrst. Ker k temu želimo spodbujati tudi potrošnike, boste v naši biorazgradljivi embalaži našli tudi semena rastlin in dreves.

Je res, da iz vaše zavržene embalaže zraste drevo?

Res je, dno 250ml biorazgradljive plastenke vsebuje seme drevesa. Po uporabi proizvoda plastenko posadite v zemljo in iz nje bo zraslo drevo.

Oright 1-16

Ali ni eno izmed semen tudi kavovec? Ste navdih našli v kavi?

Da, res je. Ena izmed linij za nego las in lasišča je v celoti narejena iz kave. Tako njena vsebina, kot tudi njena embalaža. Izvlečki ovoja kavnih zrn in zrna sama so močan antioksidant in stimulator prekrvavitve. Prav zato smo jih vključili v proizvode proti izpadanju las. Iz kavne usedline, ki jo po zaužiti kavi navadno zavržemo pa je izdelana embalaža.

Promocijsko sporočilo

OSTALI ČLANKI IZ TEME LEPOTA

06.09.2020

Ah, ti mozolji!

Sandi Luft, dr. med., spec. dermatologije nam je podal nekaj informacij o vzrokih za…
24.08.2020

Ko le ne bi tako zelo izpadali ...

Skrb za lase je nujna, če seveda želimo imeti zavidanja vredne. Le redki imajo to srečo,…
21.08.2020

Blefaroplastika - za zdrav, mladosten in spočit videz

Že bonton nas uči, da moramo ob komuniciranju z osebami, le-te gledati v oči. Očesni…
05.08.2020

Nega las poleti

Celjan Kristijan Petek, priznan profesionalni frizerski strokovnjak iz Kristijan Styling…
03.08.2020

Štrleča ušesa

Ljudje smo že po naravi nagnjeni k temu, da je vizualna podoba največkrat tista…