Do polnih ustnic s hialuronsko kislino

Na splošno je obraz tisti, ki ga ljudje najprej opazimo. Poleg rok je najbolj viden in izpostavljen del telesa, in lepo je, če ga krasijo lepe ter polne ustnice. Na žalost pa ni vsem dano, da so njihove ustnice polne, sijoče in lepo oblikovane. Danes je možno s tkivnimi polnili relativno enostavno ter varno preoblikovati ustnice in jim dodati manjkajoči volumen. Rezultati korekcije so vidni takoj in so v rokah izkušenega strokovnjaka tudi predvidljivi. Zadovoljstvo pacientk je ponavadi odlično.

Strokovnjak, Miloš Milošević, dr. med., specialist plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije, poudari, da poseg povečanja ustnic traja okoli 20 minut in je varen ter le minimalno invaziven. »Seveda, če se odpravite k licenciranemu plastičnemu kirurgu.« razloži. Pojasni še, da se pri njemu najpogosteje za ta poseg odločijo predstavnice nežnejšega spola. Želijo si zlasti povečanja ustnic, nekatere pa želijo svojim ustnicam povrniti mladosten ter privlačen izgled. Občasno se za poseg odločijo tudi moški, ki bodisi niso zadovoljni s pretankimi ustnicami ali pa jim njihova oblika ni všeč, saj to tudi pri njih lahko povzroči nižjo samozavest. S tkivnimi polnili lahko popravimo tudi nepravilnosti ustnic, ki so posledica poškodb, bolezni ali prirojenih anomalij.

Poseg ponavadi izvajajo plastični kirurgi. Pred posegom se je potrebno pozanimati koliko izkušenj ima zdravnik s takim posegom, kakšni so pričakovani rezultati in kakšni so možni zapleti.
Pred posegom se ustnice na željo stranke namaže z anestetično kremo, zaradi česar je bolečina ob zbadanju manjša. Predel okoli ust je potrebno skrbno očistiti in razkužiti, nato pa se hialuronsko kislino natančno vbrizga v tiste predele ustnic, ki jih je potrebno korigirati.

Hialuronsko kislino telo dobro sprejme, saj gre za snov, ki jo tvori tudi naše telo. Reakcije tkiva na hialuronsko kislino so minimalne in neopazne. V telesu imamo tudi encim, ki hialuronsko kislino razgrajuje, zato so tkivna polnila v telesu prisotna le določen čas - dokler se ne razgradijo.

Od kakovosti preparata in aktivnosti encima za razgradnjo hialuronske kisline je odvisno koliko časa bo polnilo ostalo v telesu. V Estetiki Milošević uporabljajo hialuronsko kislino vrhunskega proizvajalca, ki ima zaradi posebne zgradbe relativno dolgo obstojnost v tkivih in se v ustnicah razgradi v približno letu dni.
Pregled in poseg lahko opravite pri našem sogovorniku, Milošu Miloševiću, dr. med., v Ljubljani ali v Slovenj Gradcu. Na pregled se lahko naročite po telefonu 041 339 000, po elektronski pošti This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ali preko spletnega obrazca.

OSTALI ČLANKI IZ TEME LEPOTA

26.06.2020

Odstranjevanje znamenj, bradavic ali pecljatih izrastkov

Koža je največji človeški organ, na katerem se lahko v času življenja pojavijo številne…
25.06.2020

Stran z gubami

Hočemo ali nočemo - čas neusmiljeno teče in staranju se ne more nihče izogniti. Vsako…
03.06.2020

Prednosti naravne kozmetike

Naravna kozmetika je alternativa klasičnim kozmetičnim izdelkom, v katerih običajno…
28.05.2020

Revolucionarne metode za samozavestnejšo pomlad in poletje

Pripravite se za poletje in preverite, kaj vam ponujajo najsodobnejše tehnologije v…
27.05.2020

Poslovite se od mehkih in slabih nohtov

Smo ekološko podjetje iz vseh vidikov! Naši izdelki vsebujejo le skrbno izbrane…