Zdrava prebava za zdrav imunski sistem

Številni sistemi v našem telesu tesno sodelujejo pri ohranjanju optimalnega zdravja in kadar en sistem ni v ravnovesju, lahko to povzroči verižni učinek. Sistem, ki je še zlasti odgovoren za naše splošno zdravje, je prebavni sistem – močan, a občutljiv sistem, ki ne le da nadzoruje prisotnost škodljivih napadalcev, temveč ohranja zdravje celotnega telesa. Zaradi nepravilnega delovanja prebavnega sistema se lahko zmanjša absorpcija hranil, kar pripelje do številnih zdravstvenih težav.

Slaba skrb za prebavila lahko močno vpliva na sposobnost telesa za boj proti bakterijam, virusom in boleznim, saj je zaradi slabšega delovanja prebavnega sistema oslabljena tudi imunost. Skoraj 70 odstotkov našega imunskega sistema je namreč v prebavilih, zato je izboljšanje njihovega delovanja eden najpomembnejših korakov za izboljšanje zdravja.

Pri tem nam lahko pomaga Donat Mg, ki je že več generacij poznan kot voda, ki blagodejno učinkuje na prebavo, ta učinek pa je bil leta 2015 tudi znanstveno dokazan v klinični raziskavi. Donat Mg je zaradi visoke vsebnosti sulfatnih soli naravno osmotsko odvajalo in z njegovim dnevnim pitjem spodbujamo redno prebavo, kar je eden od predpogojev za zdravje prebavil. Če v svoj vsakdan poleg Donata Mg vključimo zmerno telesno dejavnost in zdrave prehranjevalne navade, bomo veliko naredili za zdravje prebavnega in imunskega sistema, s tem pa tudi za zdravje celotnega telesa.

SLO Donat Mg 05L PETkozarec layers RGB SA v3

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme prehrana

10.06.2020

6 pogostih mitov o vinu: katero vino h kateri jedi, pri kateri temperaturi ga postreči …

Vsi smo že slišali za tako imenovana pravila o vinu, ampak ali so ta resnična? Za vas smo…
29.05.2020

Doma narejeni musliji

Za okusne mislije potrebujete:- 150 g ovsenih kosmičev- 50 g pšeničnih otrobov- 50 g…
27.05.2020

7 pravil kombiniranja vina in hrane

Ljubitelji vina prav dobro vedo, h katerim jedem se poda katera sorta in celo letnik…
17.05.2020

Starejši so pogosto beljakovinsko podhranjeni

Statistika pravi, da se življenjska doba povečuje, kar pomeni, da je vse več starejših…
14.05.2020

Kaj je vino rosé in zakaj je tako priljubljeno?

Zadnje čase veliko slišimo o naraščajoči priljubljenosti vin rosé. Ampak od kod prihaja…