Kako narediti popolno hobotnico izpod peke

Poletje je čas za druženja z družino in prijatelji, ki se zavlečejo dolgo v noč, je pa tudi čas za dobro hrano in kozarec okusnega vina. To je tudi čas, ko večkrat posegamo po svežih morskih dobrotah, zato tokrat z vami delimo recept za odlično hobotnico izpod peke.

Recept nam je zaupala priljubljena blogerka Urška Fartelj, ki je dopust preživljala v Dalmaciji. Poleg recepta nam je še zaupala, zakaj ima po njenem mnenju hrana na morju boljši okus: »Verjetno zato, ker si vzamemo čas za hrano, družbo, ker smo sproščeni, srečni. In takrat je vse lepše, boljše, bolj okusno, bolj diši,« je povedala z iskrico v očeh.

Urškin recept za hobotnico izpod peke:

Najprej zakurimo. Fajn zakurimo! Na sredini oglja naredimo prostor, kamor damo posodo z zelenjavo, ki jo imamo (krompir, paprika, bučka, jajčevec ...) in očiščeno hobotnico. Od začimb uporabimo samo sol, potem pa še olivno olje ter 1 dcl vina. Urški se zdi fantastičen sivi pinot iz Vinske kleti Zlati grič, ki ga postreže tudi ob kosilu. Pokrijemo in zadelamo z ogljem. Pečemo slabo uro, nato hobotnico obrnemo, nazaj zakrijemo z ogljem in pečemo še nadaljnje pol ure. Čas peke je potrebno prilagoditi velikosti hobotnice.

Dober tek!

Promocijsko sporočilo

Ostali članki iz teme prehrana

08.09.2020

Kaj je (kaj ni) laktozna intoleranca?

Jasna Volfand, dr.med., spec. internistka – gastroenterologinja iz Diagnostičnega centra…
03.09.2020

Strupi in skrita vnetja

Kako lahko v kratkem času izboljšate simptome bolečin, bolezni in kroničnih bolečin za…
27.08.2020

Ste kdaj v zadregi, katero vino postreči k ribam?

Vedno, ko pomislimo na ribji meni, je naša prva asociacija, kaj postreči poleg, suho belo…
26.08.2020

Kus - kus, idealna sestavina za lahke in enostavne jedilnike!

Ko se človek odloči za zdrav način življenja, je potrebno hitro pripravljene sendviče,…
19.08.2020

Pijača, ki bo vsak običajen dogodek povzdignila na višji nivo

Večina ljudi si kozarec penine privošči le ob redkih in posebnih priložnostih. Poroka.…