Pustni krofi

Za 24 krofov

Sestavine:

- 500 g ostre moke

- 500 g gladke moke

- 1/2 l mleka

- 2 kocki kvasa

- 6 - 7 rumenjakov

- 10 dag sladkorja

- 1 vanilin sladkor

- 1 dl olja

- 1/2 dl ruma

- 1,5 kavne žličke soli

- 1/2 limoninega soka

 

Postopek:

Rumenjake, sladkor in vanilin sladkor penasto umešamo, da naraste. Dodamo rum in olje. Med mešanjem počasi dodajamo vzhajani kvas, sol, limonin sko, mleko in moko. Mešamo še vsaj 10 min. Testo zajamemo z jedilno žlico, oblikujemo kroglice (cca 8-10dag mase za eno) in jih pustimo vzhajati vsaj pol ure. (po želji jih obrnemo, da vzhajajo z obeh strani)

V posodo vlijemo za 3 prste olja in jih na ne prevročem zlato rumeno spečemo.

Dober tek!

Recept je prispevala: Jelena

 

OSTALI ČLANKI IZ TEME RECEPTI

20.09.2019

Pozdrav jeseni z bučkami

Sezona buč je tukaj! Jesen je čisto zares prišla med nas in s seboj prinesla nekaj…
17.07.2019

Letošnji hit osvežitve - sorbet s špricerjem

Brez svežega sadja si res težko predstavljamo poletje. Med poletne sadne favorite se…
10.10.2018

Golaž z zelenjavo, jurčki in modrim pinojem

Hladnejše vreme kar kliče po kuhanju toplih jedi na žlico. Priljubljena kulinarična…
18.07.2018

V poletnih dneh se radi osvežimo z sokovi

V poletnih dneh se radi osvežimo z sokovi, ker pa bi radi nekaj boljšega za naše telo smo…
19.04.2018

Okusna predjed z italijanskim pridihom

Ali ste vedeli, da hrustljav prigrizek brusketa izvira iz Italije, kjer jo poznajo že od…