Zdrava kokosova potička

Potrebujemo:

Testo:
- 60 dag pirine bele moke
- 5 dag kakava v prahu
- 5 dag kvasa
- 10 dag kokosovega sladkorja
- 10 dag kokosovega olja
- 3 rumenjaki
- 3 dl mleka
- ščepec himalajske soli

Nadev:
- 0,5 l sladke smetane
- 40 dag nastrganega kokosa
- 20 dag kokosovega sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- 3 jajca + 3 beljaki

Priprava:
Iz sestavin zamesimo testo, kot za potico. Kakav v prahu umešamo med pirino belo moko. Kokosovo olje, kokosov sladkor in rumenjake raztopimo v toplem mleku. Malo mleka prihranimo in v njem raztopimo kvas ter pustimo, da vzhaja. V skledo stresemo pirino belo moko in v sredino naredimo jamico. Ščepec himalajske soli damo ob stran posode, saj himalajska sol ne sme priti takoj v stik s kvasom. Ko kvas vzhaja, ga zlijemo v jamico, dodamo toplo mleko z ostalimi sestavinami in zamesimo testo (testo je precej gosto). Pustimo, da vzhaja, medtem pripravimo nadev.

Smetano zavremo in v vrelo dodamo kokosov sladkor z vanilijevim sladkorjem in nastrganim kokosom. Dobro premešamo in odstavimo. Počakamo, da se ohladi in dodamo tri rumenjake in sneg šestih beljakov. Vzhajano testo razvaljamo in namažemo z nadevom ter zvijemo v potico. Pečemo pri 180 stopinjah, dobro uro. Vmes lahko potičko pokrijemo s peki papirjem, da se ne zažge.

vir: Malinca.si

OSTALI ČLANKI IZ TEME RECEPTI

17.07.2019

Letošnji hit osvežitve - sorbet s špricerjem

Brez svežega sadja si res težko predstavljamo poletje. Med poletne sadne favorite se…
10.10.2018

Golaž z zelenjavo, jurčki in modrim pinojem

Hladnejše vreme kar kliče po kuhanju toplih jedi na žlico. Priljubljena kulinarična…
18.07.2018

V poletnih dneh se radi osvežimo z sokovi

V poletnih dneh se radi osvežimo z sokovi, ker pa bi radi nekaj boljšega za naše telo smo…
19.04.2018

Okusna predjed z italijanskim pridihom

Ali ste vedeli, da hrustljav prigrizek brusketa izvira iz Italije, kjer jo poznajo že od…
21.03.2018

Zapeljivi jajčevci

Zamolklo vijolični, bleščeče gladki in zapeljivo zaobljeni jajčevci so zelenjava, ki jo…